Članek
Skrivnostna zdravilna himalajska smola shilajit
Objavljeno Oct 02, 2017



Še danes si raziskovalci niso na jasnem ali ima smola shilajit geološko ali biološko poreklo. Več tisočletij je bila ta smola dražja od zlata. Preverite zakaj?!

Največja najdbišča smole shilajit so v Himalaji, na Tibetu, pa tudi v Kavkazu. Gre za smolo ostrega vonja in rumenkasto rjave do črne barve (odvisno od sestavin). Športniki ji pravijo tudi eliksir rekordov, s presežniki pa so jo opisovali že stari zdravilci. Smolo so namreč že pred tisočletji uporabljali v medicinske namene, vendar je bila zaradi izredno visoke cene rezervirana le za cesarje. Shilajit v surovi obliki je še danes dražja od zlata.

V prejšnjem stoletju svet takorekoč ni poznal shilajit, ker je bila to dolga leta skrivnost Rusije in Indije. V času Sovjetske zveze so sredi prejšnjega stoletja delali ogromno raziskav in v tem času je nastala cela vrsta medicinskih preparatov z imenom mumio. Rusi so namreč imeli poseben program v katerem so iskali popolno zdravilo za vse takrat znane bolezni. In prav smola shilajit je med vsemi kandidati zasedla najvišje mesto.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...