Članek
Vas zebe v roke in noge? Morda je to znak za zaskrbljenost!
Objavljeno Sep 16, 2017



Če vas ob spremembi vremena boli v glavi, vam šumi v ušesih, ste zaspani, pozabljate in se težko koncentrirate, potem imate gotovo težave s prekrvavitvijo. Za tem pa se lahko skriva marsikaj nevarnega ...

Ko se vreme nekoliko ohladi, se pojavijo težave s prekrvavitvijo. Hladne roke in noge, poleg tega pa glavoboli, šumenje v ušesih, slabost, zaspanost, pozabljivost ... Za vsem tem se lahko skrivajo težave z arterijsko prekrvavitvijo, ki so lahko znak okvare notranjih organov. Težave s prekrvavitvijo so lahko posledica poškodovanih arterij lahko pa zaradi tega pride celo do trajnih poškodb.

Najpogostejši vzroki slabe prekrvavitve je premalo fizične aktivnosti, slabe prehranjevalne navade, debelost, kajenje, lahko so tudi težave z živčevjem, stres ... Če imate dlje časa težave z mrzlimi rokami in nogami, se o tem obvezno pogovorite z zdravnikom. Zdravniki vam bodo sicer rekli, da ni treba, da čakate na simptome, pač pa lahko že prej poskrbite, da do teh težav sploh ne pride. Pri tem imajo v mislih redno kontrolo krvnega pritiska, merjenje nivoja sladkorja in maščob v krvi, najpomembnejša pa sta seveda hrana in zmerna fizična aktivnost.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Najemite kredit pri tukajšnih oglaševacih. V zelo kratkem času vas bo ogrelo!