Članek
Hrana, ki iz nas dela onkološke paciente
Objavljeno Nov 03, 2015



Narobe je, da se Svetovna zdravstvena organizacija trudi omiliti pomen lastne lestvice rakotvornih živil. Prav bi bilo, da potrošniki prepoznamo škodljive mesne izdelke. Veste kako?

Potem, ko je Svetovna zdravstvena organizacija v skupino najbolj rakotvornih živil poleg tobaka in alkohola umestila še rdeče meso in procesirane mesne izdelke, je nastal vihar. Vihar med pridelovalci in vihar med tistimi, ki si ne znajo zamisliti dneva brez mesa, klobas, hrenovk, slanine, pršuta, paštete ... So ti izdelki res rakotvorni?

Neumno je, da tisti, ki so to lestvico sestavili, želijo omiliti svoje odločitve. Najpogosteje se skrivajo za statističnim podatkom, da rdeče meso in mesni izdelki povzročajo raka v samo 3 %, kar je malo v primerjavi z drugimi živili, pa vendar: če obstajajo načini, kako se izogniti rakotvornim živilom, je bolj prava pot izobraziti potrošnike. Tudi zato, ker je tudi proizvajalcem v interesu, da so njihovi odjemalci zadovoljni in se bodo hitro prilagodili. Vsem skupaj je torej v interesu, da delamo in jemo boljšo hrano, kajne.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...