Članek
Presenetljivo veliko zdravja skritega v orehovih luščinah
Objavljeno Oct 27, 2015



Orehove luščine vsebujejo veliko hranljivih snovi, še posebej joda. Zato je seznam bolezni, ki jih lahko zdravimo, presenetljiv.

Čaj iz orehovih luščin se uporablja za zdravljenje artritisa, hipertenzije (visok pritisk), sladkorne, bolezni prebavnega trakta, išiasa, driske, največjo moč pa ima pri zdravljenju in uravnavanju delovanja ščitnice. "Smeti", ki nastanejo ob luščenju orehov, namreč vsebujejo izredno veliko joda, zato je škoda, če bi tako koristne snovi metali proč.

Motnje v delovanju ščitnice postajajo izredno pogoste. Nekateri celo govorijo o pravi epidemiji. Do tega večinoma pride zaradi pomanjkanja joda, razne jodirane soli pa v telesu naredijo več škode, kot koristi. Neuradno naj bi imelo v Sloveniji 200 do 300 tisoč ljudi občasne težave s ščitnico, kar se vse pogosteje razvije v raka s tragičnim koncem. Ščitnica med drugim proizvaja tako imenovani ščitnični hormon, ki med drugim ureja tudi temperaturo vašega telesa, metabolizem in bitje srca. Če ščitnica dela slabo, ni dobro za telo. Če dela preveč, tudi ne. Ščitničin hormon deluje tako na možgane, kot tudi črevesje. Težko bi našli kaj bolj pomembnega.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...