Gospodarstvo

Večer - 70 let

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Mariborski RTS kupila TV3
Uber in podobni: brez pravil ne bo šlo!
Energetski koncept Slovenije: Ne bi se odpovedali premogu
Španija želi skrajšati dolg delavnik, saj njihova vlada meni, da škodi njihovi produktivnost
Koliko nas bo stal drugi tir?
Načrti z Mursko Soboto na kvadrat
Avstrijske oblasti
Februarja na dražbi celotno Areško Pohorje
Kazahstan kot priložnost
Prvi diplomirani inženirji bionike
ADMINI IN ČLANI STRANI
Časopis Večer - Lastnik
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Energetski koncept Slovenije: Ne bi se odpovedali premogu

Časopis Večer
07.06.2017 00:17 (Jun 07, 2017)

Danes naj bi vlada razgrnila Energetski koncept Slovenije (EKS). Že včeraj so ga videli člani koalicije, medtem ko je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič EKS včeraj komentiral na konferenci energetske zbornice. Rdeča nit koncepta so učinkovitejša raba energije, razogličenje in energetska samozadostnost. Po Gašperšiču bodo v nizkoogljični družbi imeli ključno vlogo obnovljivi viri, med prioritetami pa je naštel spreminjanje sestave energetskih virov s povečevanjem deleža nizkoogljičnih virov in razvoj naprednih energetskih sistemov. Za zagotavljanje zavez, ki jih je podpisala tudi Slovenija, bo treba opuščati rabo fosilnih goriv za proizvodnjo električne energije, kar pa bo odvisno tudi od gibanja trga emisijskih kuponov. Če k temu dodamo še konec obratovalne dobe Jedrske elektrarne Krško (JEK), bo treba najti nadomestne vire za proizvodnjo električne energije, če ne želimo biti odvisni od uvoza, je še dejal minister Gašperšič in dodal, da bo treba iskati kompromise tudi pri umeš

Uber in podobni: brez pravil ne bo šlo!

Časopis Večer
22.12.2016 13:00 (Dec 22, 2016)

"Tisti, ki uporablja (prometno) infrastrukturo, jo mora tudi plačati," je Violeta Bulc neposredno nagovorila tehnološko podjetje Uber, ki posreduje pri ponujanju in povpraševanju po avtomobilskih prevozih. "Davki se morajo plačevati v državi, kjer se ustvarjajo," je dodala slovenska članica evropske komisije.

Na današnjem posvetu o tako imenovani delitveni ekonomiji na pravni fakulteti v Mariboru je namreč sodelovala tudi visoka uslužbenka ameriške multinacionalke Uber Agata Waclawik-Wejman, v podjetju zadolžena za odnose z Evropsko Unijo.

Sogovorniki so se strinjali, da se z novimi ekonomskimi modeli, ki jih omogoča sodobna tehnologija, bistveno spreminjajo razmerja moči v družbi, da nastajajo nove poslovne priložnosti, pa tudi tveganja, saj zakonodaja na nove načine poslovanja ni prilagojena. Govorili so namreč o tehnoloških ponudnikih storitev, od prevozov (Uber) do prenočitev (Airbnb), ki ogrožajo tradicionalne gospodarske panoge; Uber taksi službe, Airbnb hotelirje in tako napre

Mariborski RTS kupila TV3

Časopis Večer
22.12.2016 11:00 (Dec 22, 2016)

Na tretji javni dražbi danes dopoldne so mariborsko televizijsko podjetje Tele 59 - v stečaju, za 1.118.466 evrov kupili predstavnik televizije TV3 Sebastjan Vežnaver. Štirje dražitelji, med katerimi je bil tudi Rim projekt, ki je posredoval pri aktualni prodaji Aerodroma Maribor, ptujski Re-Mont in Felix Trade iz Trzina, so izklicno ceno zviševali po 20.000 evrov 24-krat. Predzadnji je dražil ptujski Re Mont, končno ceno 1.118.466 evrov pa je ponudil TV3. Stečajni upravitelj Ignac Marinič je z doseženo ceno, ki za 440.000 evrov presega izklicno, zadovoljen. Povsem pa si bo oddahnil, če bo in ko bo plačana končna kupnina. Ta naj bi bila poravnava tri dni od prejema podpisane pogodbe.
Gospodarstvo

Mediji, kot jih hoče Fištravec

Časopis Večer
22.12.2016 00:00 (Dec 22, 2016)

Zaradi odločitve izvoljenih predstavnikov oblasti, ki so želeli brutalno omejiti novinarsko poročanje iz parlamenta, spremljanje, kaj politiki počno, je pred petimi dnevi v Varšavi protestiralo več sto ljudi. Premierka je zaradi obkoljene stavbe ostala ujeta v parlamentu do treh zjutraj, potem pa je morala kloniti. Umaknila je zakon, po katerem bi delo poljskih poslancev lahko snemalo le pet izbranih televizij, spremljalo bi ga manjše število novinarjev, prepovedano bi bilo fotografiranje. Toliko večje bi bile možnosti, da bi si poljska politika kreirala medijsko realnost, kakršna ustreza njej.
Dalje: Madžarska. Država, v kateri je oblast izničila sleherno možnost izražanja kritičnih misli v medijih. Ker je poskrbela, da je še zadnji časopis, ki je to počel, ugasnil.
In da, najmanj drzno, če ne še kaj več, je primerjati režime tega tipa in te miselnosti s čimerkoli doma. Vendar se v Mariboru temu približujemo in včeraj smo v tem mestu rubikon prestopili. Ne mi. Oni so ga. Štab župana A

Dow pri zgodovinskih 20 tisoč

Časopis Večer
22.12.2016 00:00 (Dec 22, 2016)

Čeprav so nekateri po izvolitvi Donalda Trumpa za ameriškega predsednika v začetku novembra letos govorili o črnem scenariju, ki mu bodo priča ZDA in preostali svet, pa za zdaj o tem (še) ni nobene sledi. Še več. ZDA naj bi bile v tako dobri gospodarski kondiciji, da je ameriška centralna banka Fed ključno enoletno obrestno mero za kratkoročna posojila prejšnji teden z 0,5 odstotka dvignila na 0,75 odstotka. Posledično je pridobil tudi ameriški dolar, saj je za en evro treba odšteti le še okrog 1,04 dolarja. Še maja je bilo treba za evro plačati 1,15 evra. Seveda je vse to v prid tudi evropskim izvoznikom v ZDA, manj pa evropskim turistom, ki obiščejo ZDA. Izvolitev Trumpa, ki je poročen s Slovenko, pa je že in bo v prihodnje Sloveniji prinesla še več ameriških turistov.

V 17 letih podvojitev vrednosti Dow Jonesa

Osrednji borzni indeks Dow Jones v New Yorku je že v torek skorajda presegel rekordno in zgodovinsko mejo 20 tisočih točk, ko je trgovanje končal pri 19.987 točkah. Med včeraj

Finančna konstrukcija za TEŠ 6 končno zaprta

Časopis Večer
22.12.2016 00:00 (Dec 22, 2016)

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Gorazd Skubin se je včeraj na svoji prvi tiskovni konferenci, odkar je julija prevzel vodenje, posvetil poslovanju skupine, predvsem pa zapiranju finančne konstrukcije za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ). Prav slednje je Skubin označil za glavni dogodek leta v skupini HSE. Holding je po Skubinovih besedah to leto začel z velikim prestrukturiranjem v TEŠ, kar je vodilo v nekatera nesoglasja s poslovodstvi in zaposlenimi. Nesoglasja mu je uspelo z dialogom umiriti in ozračje pripeljati v bolj mirne vode. V TEŠ je trenutno 339 zaposlenih, novih odpuščanj po njegovih besedah ne bo več.

Večina posojila dolgoročnega z dveletnim moratorijem

"TEŠ 6 se je kljub izredno dragi naložbi v tako težkih razmerah, kot so na trgu električne energije, pokazal kot ustrezen proizvodni objekt, ki bo v prihodnje omogočal stabilno proizvodnjo," je ocenil Skubin. Podrobnosti uspešnega zaključka pogajanj z bankami za zaprtje finančne konstrukcije za

Koliko nas bo stal drugi tir?

Časopis Večer
17.12.2016 11:15 (Dec 17, 2016)

Projektna družba 2TDK je v petek vladi predložila investicijski elaborat za gradnjo drugega železniškega tira Divača-Koper. V njem za financiranje projekta predlaga ali zasebno finančni model z vključitvijo sovlagateljev ali javno finančni model ali hibridni model. Odločitev vlade o izbrani metodi pričakuje do konca januarja.
Kot so danes sporočili iz družbe 2TDK, elaborat poleg alternativnih načinov zagotavljanja finančnih virov vsebuje elemente za oceno in sprejem investicijske odločitve. Vsebuje izračun ekonomske upravičenosti in finančne vzdržnosti projekta v obsegu, ki omogoča kandidiranje na evropskih razpisih za nepovratna sredstva in obravnavo za pridobitev garancije Evropskega sklada za strateške investicije in financiranje Evropske investicijske banke.
Dokument so v petek predložili predsedniku vlade Miru Cerarju ter za projekt pristojnim ministrom, in sicer za infrastrukturo, finance, razvoj in kohezijsko politiko ter za gospodarski razvoj in tehnologijo. Ob tem so jih pozva

Španija želi skrajšati dolg delavnik, saj njihova vlada meni, da škodi njihovi produktivnost

Časopis Večer
17.12.2016 09:30 (Dec 17, 2016)

Španska vlada predlaga, da premaknejo urine kazalce za eno uro nazaj, da bodo v istem časovnem pasu kot London, skrajšati pa želijo tudi siesto, v času katere si mnogi Španci med delom privoščijo tudi do dve prosti uri. Španska ministrica za delo Fatima Banez je v začetku tedna pozvala k oblikovanju nacionalnega pakta, s katerim bi španski delavnik izenačili z ostalimi evropskimi državami, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
"Želimo si, da bi se delavnik končal ob šestih. Da bi to dosegli, moramo doseči dogovor tako s podjetji kot s sindikati," je dejala.
Tipični delavnik se v Španiji začne ob 9. uri zjutraj, konča pa ob 19. ali 20. uri, čeprav pogosto traja še dlje, saj si mnogi Španci za kosilo in počitek po kosilu vzamejo tudi do dve prosti uri. Vendar pa raziskave kažejo, da je tega vse manj, saj ljudje živijo predaleč od pisarn.
Ko se Španci ob 5. uri popoldne vrnejo s kosila, se njihovi kolegi v Nemčiji recimo že odpravljajo z dela, zaradi česar imajo težave pri delu z m

Februarja na dražbi celotno Areško Pohorje

Časopis Večer
17.12.2016 09:00 (Dec 17, 2016)

Kot je razvidno iz razpisa na spletni strani Ajpesa, bo šlo za dražbo z zviševanjem izklicne cene, morebitni interesenti pa morajo najpozneje dan pred dražbo vplačati 1,14 milijona evrov varščine. Če ne bo ponudnika za celoten paket, bodo z dražbo nadaljevali ločeno za Areško in Mariborsko Pohorje.
Mariborski del sicer predstavlja le nekaj manjših zemljiških parcel, garažo za teptalce ter opremo za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena, kar je skupaj ponujeno po izklicni ceni 674.770 evrov.
Drugi sklop, ocenjen na skoraj 10,7 milijona evrov, pa zajema obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnico Pisker prav tako s pripadajočimi zemljišči, objekti in opremo.
Z omenjenimi žičniškimi napravami sicer po propadu Športnega centra Pohorje tudi letos upravlja mariborsko javno podjetje Marprom, ki pa z občino Ruše kar nekaj časa ni uspel skleniti dogovora. Kot smo že pisali v Večeru se je zapletlo, ker je občin

Kazahstan kot priložnost

Časopis Večer
17.12.2016 00:00 (Dec 17, 2016)

Blagovna menjava med Slovenijo in Kazahstanom, gospodarsko in politično vodilno državo evrazijskega območja, je v letu 2015 znašala 87 milijonov evrov. Naša država je na ogromen kazahstanski trg izvozila za 63 milijonov dolarjev blaga, predvsem farmacevtskih proizvodov, kar je kaplja v morje glede na podatek, da Kazahstan na leto uvozi za 30 milijard evrov blaga. Da se da v državo, kot je Kazahstan, izvoziti veliko več oziroma izkoristiti priložnosti, ki se ponujajo na različnih področjih, je prepričan Gorazd Šifrer, od letos častni konzul Republike Kazahstan v Sloveniji. Svoje prepričanje o resnih namerah te države za sodelovanje s Slovenijo Šifrer podkrepi z dejstvom, da je Kazahstan častni konzulat odprl tudi v Novi Gorici, za častnega konzula so imenovali Dimitrija Picigo.

Od kod po vašem mnenju izvira interes Kazahstana za sodelovanje s Slovenijo?

"Smo del Evrope, želja in usmeritev Kazahstana pa sta širitev sodelovanja z evropskimi državami. Zato so nas postavili v svojo interesn

Načrti z Mursko Soboto na kvadrat

Časopis Večer
17.12.2016 00:00 (Dec 17, 2016)

Bojazni, da bi v središču Murske Sobote dobili zgolj prostore za predelavo še uporabnih odpadkov, ni več. Prav tega so se namreč bali nekateri meščani, ko se je razvedelo, da je stavbo nekdanjega Pomurkinega obrata Družbene prehrane kupilo podjetje Cerop, ki se kot javno podjetje ukvarja z obdelavo, predelavo in odlaganjem odpadkov. V zgradbi, ki naj bi jo končali do konca leta 2017, bodo na skoraj 3300 kvadratnih metrih dobili svoje prostore za bivanje in prostočasne dejavnosti ne le starejši, ampak tudi mladi. Poleg tega bodo mestu ponudili razne nove storitve, med drugim varovanje otrok po zapiralnem času vrtcev, poleg delavnic za ponovno oživljanje že rabljenih materialov pa bo spet na voljo tudi gostinska ponudba. Skupno bo v novi stavbi lahko našlo zaposlitev okrog 40 ljudi. Nad celotnim dogajanjem in stavbo pa bo bedelo februarja letos ustanovljeno socialno podjetje Mensana (ustanovili so ga društvo Mozaik, zavod Korak naprej ter društvi Pomelaj Mala Polana in Zeleni rudnik Puco

Donacija že sedmo leto zapored

Časopis Večer
17.12.2016 00:00 (Dec 17, 2016)

Podjetje Teleing, ki razvija in trži storitve elektronskih komunikacij in opreme, je že sedmo leto zapored namesto nakupa poslovnih daril denar namenilo za dobrodelnost. Direktor Janez Smolkovič je donacijo v višini 1500 evrov izročil humanitarnima društvoma Lions klub Ptuj in Lions Klub Ljutomer ter Območnemu združenju Rdečega križa Ormož. Stisko družin in otrok, ki bodo prejeli denar, so na tiskovni konferenci predstavili Milena Zorčič , predsednica ormoškega Rdečega križa, Breda Žunič , predsednica ljutomerskega Lions kluba, ter Branko Brumen , podpredsednik Lions kluba s Ptuja. Podjetje Teleing, ki je lani zaznamovalo 20 let delovanja, je tudi letos uspešno poslovalo in doseglo petodstotno rast prihodkov, pospešeno pa je tudi vlagalo v gradnjo širokopasovnega omrežja. Zgradili so več kot sto kilometrov novih optičnih omrežij na območju vseh 15 občin Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer ponujajo svoje storitve. Za vse naložbe, tako v gradnjo novih optičnih omrežij kot za nak

Prvi diplomirani inženirji bionike

Časopis Večer
17.12.2016 00:00 (Dec 17, 2016)

Miran Arnuga , Ervin Bratuša , Andrej Intihar , Denis Kirič , Silvo Kralj , Samo Kupnik in Franci Voglar so prvi diplomanti ptujske Visoke strokovne šole (VSŠ), ki so diplomirali v programu bionika v tehniki in si pridobili naziv diplomirani inženir bionike. "V tem letu je na naši visoki strokovni šoli diplomiralo prvih sedem študentov, z nazivom diplomirani inženir bionike pa so prvi tovrstni kader v slovenskem prostoru," je zadovoljna mag. Darja Harb, direktorica Visoke strokovne šole, ki že ves čas obstoja navezuje tesne stike z okoljem in ponuja znanje, ki ga potrebuje tukajšnje gospodarstvo.
Diplomante je nagovoril dekan VSŠ Ptuj dr. Vladimir Korošec, ki je poudaril pomen novih interdisciplinarnih znanj na področju tehnike in potreb trga dela v prihodnosti. Čestital jim je tudi župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in zagotovil, da bo občina tudi v bodoče podpirala tovrsten študij v svojem okolju. Podelitve diplom se je udeležil tudi direktor Direktorata za visoko šol

Če je bilo v MTT-ju dobro vzdušje, je bilo tudi v Mariboru

Časopis Večer
17.12.2016 00:00 (Dec 17, 2016)

"Samo MTT je natkal dnevno blaga za preprogo do Ljubljane, okoli 130 kilometrov v enem dnevu, izdelali smo 40 ton preje dnevno, 100 tisoč parov hlačnih nogavic. Ob razpadu MTT-ja je bilo tam zaposlenih 5500 tekstilcev, v celotnem Mariboru je bilo okoli 8000 zaposlenih v tekstilni industriji."
Številke stresa iz glave. Pravi, da si jih je pripravil za govor na zadnji veliki modni reviji v Mariboru, ampak očitno je, da Slobodan Šujica, dolgoletni direktor najprej Merinke, nato MTT-ja in znova Merinke, teh številk ni samo recitiral, ampak jih je tudi tkal, predel, pletel. V času njegovega direktorovanja od leta 1969 do 1997 je mariborska tekstilna industrija postala vodilna v Evropi in po osamosvojitvi padla v brezno, ki so ga izkopali: razpad Jugoslavije, gospodarski premiki na vzhod in novi sistem, ki se je želel za vsako ceno znebiti vsega starega.

Barometer in kazni

Tekstilci so v času, ko je bil Maribor še jugoslovanski Manchester, predstavljali od 10 do 15 odstotkov vseh zaposlenih

Avstrijske oblasti

Časopis Večer
10.04.2016 19:15 (Apr 10, 2016)

Avstrijski bančni nadzornik FMA je danes sprejel odločitev o odpisu dela 11 milijard evrov obveznosti nekdanje koroške bančne skupine Hypo Alpe Adria, za katere jamči. V skladu z današnjo odredbo se bodo nadrejeni upniki morali odreči okoli 54 odstotkom terjatev, podrejeni upniki pa naj bi ostali povsem brez denarja. A zgodba s tem še ni končana.
FMA je tako danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa in avstrijske tiskovne agencije APA napisala novo poglavje v večletni sagi reševanja v krizi nasedle koroške bančne skupine.
Do odločitve o posegu v obveznosti Hypove slabe banke Heta prihaja dober mesec in pol pred iztekom moratorija na vsa Hetina izplačila, ki je v veljavi od marca lani, FMA pa je danes Heti izbrisala tudi vse obveznosti iz nateklih obresti v času trajanja moratorija. Poleg tega je podaljšala rok za odplačilo preostalih Hetinih obveznosti do konca leta 2023, čeprav naj bi se nadzorovana likvidacija Hetinega premoženja zaključila že v letu 2020.
Današnje striženje H

Oglasi

bi si radi uredili zdravstveno zavarovanje za tujino, pa se vam postavlja par vprašanj: kakšno vrsto zavarovanja izbrati, ter na kaj morate paziti pri izbiri. več informacij o tipih zavarovanj lahko najdete v tem članku: https://www.zurnal24.si/slovenija/zavarovanja-za-tujino-kaksno-kritje-izbrati-in-na-kaj-je-treba-biti-pozoren-265021.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ali potrebujete finančno pomoč? smo registrirani finančno podjetje in vam lahko pomagamo s katerim koli zneskom, ki ga potrebujete. danes lahko izposodite denar od mojega podjetja po 3% obrestni meri. za več informacij se obrnite na nas preko e-pošte za več informacij. e-pošta: stevenjosh001@gmail.com     hvala, g. steven  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ali potrebujete osebno ali poslovno posojilo? stopite v stik z nami preko e-pošte za več podrobnosti. nudimo garancijsko posojilo po 3% obrestni meri in naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. e-pošta: stevenjosh001@gmail.com g. steven josh.  

Kategorija: Ostalo

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima 10 razlogov, zakaj si je potrebno zdravstevno zavarovanje za tujino urediti še danes. potem lahko več preberete https://siol.net/novice/slovenija/10-razlogov-zakaj-urediti-zdravstveno-zavarovanje-za-tujino-se-danes-465699

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2016 hyundai robex 25z-9ak mini bager   znamka: hyundai model: robex 25z-9ak tip: mini bager leto: 2016 ure: 145 delovnih ur moc: 24 km delovna teža: 2580 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem mitsubishi s3l2, 17,3 kw / 23,6 km, 3 novimi žlico za kopanje in kladivo, skupna dolžina: 4,03 m, skupna širina: 1,5 m, skupna višina: 2,5 m, 250 mm gumijaste proge, zaprta kabina s sedežem in ac ogrevanjem, 2 hitrosti, radio, vzvratno alarm, delovna teža: 2580 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 11400 €

2015 jcb 8055 rts  mini bager    znamka: jcb model: 8055rts tip: mini bager leto: 2015 ure: 862 delovnih ur moc: 48 km operativna teža: 5500 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: perkins tier 404-22c motor 3-cilski dizelski motor, 35,7 kw / 48 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina: 5,15 m, splošna širina: 2 m, skupna višina: 2,56 m, najvecja razdalja: 6,03 m , maksimalna globina kopanja: 3,95 m, hidravlicna hitra spojka, gumijasti trakovi: 400 mm dodatni hidravlicni sistemi, 2 x hidravlicne cevi, dodatni sprednji delovni žarometi, dve hitrosti, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, radio, , delovna teža: 5500 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 112600 €

2015 jcb 85z-1 midi bager   znamka: jcb model: 85z-1 tip: midi bager leto: 2015 ure: 1753 delovnih ur moc: 61 km delovna teža: 8600 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motorjem jcb - kdi 2504 tcr- stage iiib tier 4-valjni dizelski motor, 45,4 kw / 61 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina 6,50 m, skupna širina: 2,33 m, skupna višina: 2,68 m, hidravlicni sistem , maksimalna višina raztovarjanja: 4,946 m, maksimalna globina kopanja: 3,625 m, varnostni ventili, 450 mm gumijasti trakovi, kladivni sistem, varnostni ventil prelomnice, varnostni ventil - varnostni ventil, varnostni ventil prekinitvena linija za ventil - podlaket / palica, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 8600 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 15400 €

2014 volvo ec55c  mini bager     znamka: volvo model: ec55c tip: mini bager leto: 2014 ure: 2338 delovnih ur moc: 47 km operativna teža: 5700 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: volvo d3.1d 4-valjni dizelski motor, 35,1 kw / 47 km, hitra spojka, 4 kopalne žlice, kladivo, gumijaste proge, širina koloteka: 400 mm, dolžina stroja: 5,87 m, širina stroja: 1,92 m , višina stroja: 2,56 m, globina izkopa: 4,05 m, hidravlicni sistem celoten nadzor moci za popolno neodvisnost vseh gibov in prevajanja, servo krmiljeni hidravlicni regulatorji, dvojna izmenjevalna crpalka za vsa delovna vezja (roka, rocica in žlica) in za prevod: najvecji pretok 2 x 57,8 l / min, maksimalni obratovalni tlak 21,6 mpa (216 barov). zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 5700 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12000 €

2013 jcb 3cx p21 eco bager nakladalec    znamka: jcb model: 3cx p21 eco turbo tip: bager-nakladalec leto: 2013 ure: 1310 delovnih ur moc: 92 km operativna teža: 8070 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljena z: motor: jcb 444 diesel, moc motorja: 68,6 kw / 92 km, powershift contractor pro, kontrolna kabina za upravljanje s krmilno palcko, zaprta ogrevana in opremljena z ac, dodatnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, opremljen s nakladalnim nakladalnikom 4 x 1, : 1 mc, nakladalne žlice, globina kopanja: 5,97 m, višina razkladanja: 2,74 m, dolžine stroja: 5,62 m, širina stroja: 2,24 m, višina stroja: 3,61 m, rocice proti padajocim ventilom, visokohitrostni adapter, srs, opremljen z mehanskim sistemom za kompenziranje kota vedra pri dvigovanju roke. radio, obracanje alarmnega sistema. operativna teža: 8070 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Kombinirka

Cena: 20800 €

2008 cat 308c  midi bager jeklene gosenice    znamka: cat model: 308c tip: midi bager jeklene gosenice leto: 2008 ure: 3395 delovnih ur moc: 55 km delovna teža: 8040 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: mitsubishi motorjem, modelom 4m40e1 dizelskega motorja, 41 kw / 55 km, zaprto kabino s krmilno palico, ogrevano in opremljeno z a.c, 3 žlici in kladivom, pomožnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, železniškimi tiri - 500 mm. stroj: b x l x h 5,83 x 2,32 x 2,61 m vodoravna roka. 7,81 m, globina kopanja 4,69 m, radio, vzvratna prestava, delovna teža: 8040 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 12800 €

2014 manitou mt625 teleskopski nakladalec   znamka: manitou model: mt625 tip: teleskopski nakladalec leto: 2014 ure: 398 delovnih ur moc: 75 km maksimalna nosilnost: 2.500 kg najvišja višina dviga: 5,85 m delovna teža: 4710 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motor: kubota v3307-di-t-e3b, 55.4 kw / 75 km, dolžina stroja: 3,9 metra, širina stroja: 1,82 metra, višina stroja: 1,92 metra, pnevmatike: 12- 16,5 sks cl tubeless, man hitra spojka, aux cevovodi, vilice, priprava mešanice žlice, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, dvižna zmogljivost: 2,5 t, višina dviganja: 5,85 m. delovanje: 4710 kg. stanje pnevmatik (80%), delovna teža: 4710 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Nakladalec

Cena: 11800 €

2013 jcb 8055 rts mini baker    brand: jcb model: 8055 rts tip: mini baker year: 2013 hours: 1383 operating hours moc: 48 km operating weight: 5500 kg warranty: 12 months certifikat ce: from condition: used - very good condition   equipped with: isuzu 4le-1na tier3 diesel engine, 35.7 kw / 48 hp, quick coupler, 3 bath buckets (300 mm, 600 mm, 1200 mm) and hammer, rubber tracks, machine length: 5,15 mt, machine height: 2.56 mt, track width: 250 mm, digging depth: 3.57 mt, long arm: 3.97 mt. european certificate: ce.

Kategorija: Mini bager

Cena: 13000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj