Članek
Dan 202: Pomembnost izgovarjanja samopopravkov
Objavljeno Jan 11, 2015

Izvorna objava na Bloggerju

Pred nedavnim smo imeli spletni klepet naše mednarodne Desteni skupine, kjer smo se pogovarjali o tem, kako je pomembno izgovarjati stavke za ozaveščanje in spreminjanje lastnih miselnih ter vedenjskih vzorcev na glas, v povezavi s spletnimi tečaji Desteni I Process. Doslej sem pisal samoodpuščanja ter samozaveze izvajal večinoma v obliki pisanja, toda izgovarjanje samopopravkov ima še večji učinek. To pa zato, ker smo v bistvu zvočna bitja, naše telo resonira in z vibracijo zvoka lastnega glasu se še bolj učinkovito reprogramiramo. 


				https://eqafe.com/p/physically-sounding-self-forgiveness-atlanteans-115<br>
<br>
What does your voice sound like when you are speaking Self Forgiveness from the Mind and when you are speaking from the Physical?<br>
<br>
How can you practically ensure that you are speaking from the Physical and not from the Mind?<br>
<br>
What is the difference between speaking from the Mind and speaking from the Physical?

Zlasti stare in trdovratne vzorce je možno razbiti samo z vibracijo glasu, ker so se sčasoma zakoreninili v globino našega mišičnega tkiva ter skristalizirali. To je tudi razlog, zakaj pride do bolečin v našem fizičnem telesu, saj kristalčki praskajo ob mišično tkivo in ga poškodujejo. Masaža sicer pomaga, da se ti kristalčki razdrobijo, toda če vzorce ne spremenimo, se bodo slej kot prej zopet manifestirali kot telesna bolečina ali kakšna hujša oblika bolezni.

Pisanje je sicer najbolj učinkovito orodje, s katerim se zmoremo upočasniti in pogledati vse najmanjše podrobnosti miselnih vzorcev ter njihovo medsebojno povezanost. Njegova uporaba je pomembna zlasti za osebe, ki se šele spoznavajo s postopkom notranje preobrazbe. Iz leta v leto pa se ti razvije sposobnost vse večje takojšnje zaznave misli, ki jih nenehno proizvaja naš um in potem ji lahko v hipu zaustavimo. Ker nimamo vedno pri sebi bloka in pisala oziroma računalnika, da bi si samoodpuščanje najprej napisali, lahko samopopravke enostavno naredimo samo na govorni način. Torej, ko opazimo neko misel, takoj na glas izgovorimo samoodpuščanje ter ustrezno samozavezo.

Sedaj imamo v naši skupini izziv, ko naj bi bil vsak od nas pozoren na svoje miselne vzorce, ter si nemudoma izgovori samopopravek, če le okoliščine to dopuščajo. Seveda tega ne bomo počeli na delovnem mestu, ker bi nas vsi čudno gledali, lahko pa si stavke izgovarjamo v avtu, doma, v naravi, v postelji, skratka priložnosti je ogromno. Vsak od miselnih in vedenjskih vzorcev ima različno trdovratnost in nekateri potrebujejo večkratno prepričevanje, da nas pustijo na miru. Samopopravke je torej potrebno delati toliko časa, dokler vzorec resnično ne preobrazimo.

Pri izgovarjanju samopopravkov je pomembno, da stavke izgovarjamo samoiskreno. Zgolj neko pasivno izgovarjanje, kot da bi brali neko besedilo, nima nobenega učinka. Poanta je v tem, da resnično uvidimo svoje škodovanje z dopuščanjem določenih vzorcev ter da se iskreno pokesamo, izpovemo, si odpustimo in zavežemo k drugačnemu odzivanju oziroma obnašanju. Spremembo moramo pričeti resnično živeti v praksi. Šele ko z našim nadaljnim delovanjem pokažemo, da smo se spremenili, da se dosedanje misli ne ponavljajo več, da ni več energijskih čustvenih reakcij ter da se tudi naši vedenjski vzorci govorjenja in dejanj našega fizičnega telesa spremenijo, takrat je bila sprememba dejansko narejena.

Kljub temu, da so misli oziroma glasovi v naši glavi proizvod umskozavestnega sistema, ki je bil zgrajen iz strani določenih bitij z namenom, da nas obvladuje, pa je vsaka manifestacija v stvarstvu del enosti oziroma nas samih. Vsaka individualizirana oblika česar koli je zgrajena iz enake primarne surovine in odstranjevanje določenih menifestacij, ki nas razdvajajo je v bistvu vrnitev teh ločenih delcev oziroma združevanje nazaj v enost. Četudi se misli akivirajo brez naše zavedne odločitve, jih lahko odstranimo samo, če jih najprej sprejmemo oziroma prepoznamo kot del nas samih. So kot naši otroci, ki kličejo po pozornosti in klicali nas bodo toliko časa, dokler jim ne dodelimo res temeljite pozornosti ter ugotovimo, kdaj in zakaj smo jih sprejeli vase.

Umskozavestni sistem, misli ter čustvene reakcije so energija, ki je izšla iz primarne snovi zaradi vibriranja snovi. Energije je torej snov, ki ima drugačno frekvenco oziroma vibracijo, skozi evolucijo stvarstva pa je dobila lastno zavedanje in je pričela ščititi svoj lastni obstoj. Ker energija nastane kot posledica vibriranja, trenja oziroma konflikta v materiji, je namenoma pričela ustvarjati konflikte, da bi lahko še naprej obstajala. Toda posledica konflikta v materiji je povročilo izčrpanje materije ter njeno usihanje. Energija se ni zavedala, da s takšnim najedanjem snovi uničuje svoj lasten vir in da bo slej kot prej uničila vso snov, posledično pa še sebe. Kajti ko se vsa snov izčrpa, izgine vir njenega napajanja in posledično energija preneha obstajati, podobno kot izgine program v računalniškemu polnilniku, ko ugasnemo elektriko.

Postopek samopopravka je torej vračanje energije kot sekundarno obliko snovi, nazaj v njen izvor, torej v primarno obliko snovi oziroma materije. Življenje namreč ne more obstajati v ločenosti in razdvojenosti, ker to povzroča notranji konflikt, bolečino in trpljenje. Že neštetokrat smo uničili celotno stvarstvo in začeli znova, pa še vedno nismo ozavestili norost naših dejanj. Skrajni čas je, da končamo s takšnim šizofrenim (razdvojenem) obnašanjem in da pričnemo delovati po zdravi (celi) pameti. Voditi nas mora princip tistega, kar je najboljše za vsa živa bitja, torej bitja v fizičnih snovnih telesih. Potreben je spust iz uma v fizično, iz sistema v življenje, oziroma se roditi kot življenje v fizičnem. 

Odpustim si, da sem sprejel in si dopustil tolerirati misli in čustvene reakcije kot nekaj običajnega in normalnega. Zavedam se, da so misli proizvod uma, s katerimi želi speljati mojo pozornost od realnosti v tem trenutku ter me povabiti na bivanje v alternativni domišljijski iluziji, da bi posledično izgubil nadzor nad svojim fizičnim telesom. Rezultat izgube nadzora nad svojim telesom pa je njegovo neodgovorno delovanje, s katerim povzročam notranje trenje, konflikt med drugimi živimi bitji in tako uničujem svoje fizično telo. Zavezujem se, da v primeru, ko um proizvede neko misel, kategorično zaustavim sledenje takšni misli, globoko vzdihnem ter izdihnem in vrnem pozornost nazaj na moje fizično telo.

Odpustim si, da sem sprejel in si dopustil preobražati svoje miselne vzorce samo z občasnim pisanjem spletnih dnevnikom, v okviru domačih nalog tečaja Structural Resonance Alignment ter snemanja moje dnevno video serije z naslovom Praktično ustvarjanje raja na zemlji. Zavedam se, da um sleherni dan proizvede številne misli in da se z njimi ni mogoče soočiti le z uporabo pisanja, prav tako pa snemanje vlogov, ki ne vsebujejo konkretnega in specifičnega samoodpušanje ni učinkovito glede tega. Zavezujem se, da sem stalno pozoren na svojo notranjost in da v trenutku, ko opazim neko misel, takoj zaustavim sledenje tej misli, potem pa nemudoma izrečem samoodpuščanje, samozavedanje in samopopravek s tonom glasu, ki najbolj ustreza vrsti aktivirenega miselnega vzorca.

Priporočene povezave v zvezi s tem:
Samoodpuščanje kot življenje
Mala šola osvobajanja od uma
Physically Sounding Self Forgiveness