Članek
A poznate bob ???
Objavljeno Oct 20, 2014

V kulinariki se bob uporablja za paprikaše, juhe in jedi s krompirjem in fižolom. Mlado stročje se uporablja enako kot stročji fižol, semena so nekoliko bolj sladka in maslena kot fižolova. Bob lahko tudi pražimo in ga uporabljamo za pripravo različnega peciva in sladic, pražen bob ima okus po lešnikih. Zrelo zrnje se posuši in zmelje ter doda moki za peko peciva in kruha. Sveži bob kuhamo petnajst minut, suhega pa namočimo čez noč. Mlado, sveže zrnje lahko zamrznemo, suho zrno skladiščimo enako kot fižol, v suhi kleti je lahko čas skladiščenje tudi do treh let. Bob ima zelo okusno listje, ki ga uporabljamo za pripravo raznih solat, pripravimo kot špinačo in dodatek k prikuham. Pražen bob so naši predniki uporabljali kot kavni nadomestek...http://www.preberite.si/vicia-faba-bob/