Članek
Vprašanje za vse člane ekipe
Objavljeno Jan 21, 2015

Razmišljam, kako pospešiti projekt, kako izpeljati PublishWall na nivoju lokalnih skupnosti, da bo dejansko projekt zaživel in bo prodaja stekla. 

Imam vprašanje za vse.

Kaj če bi vsi člani ekipe delali na eni sami občini. Izberemo si samo eno občino in si razdelimo to občino po segmentih, tako društva, podjetja, ustanove (šole, vrtci, lekarne, zobozdravniki, veterinarji, ...), študentsko organizacijo, politične stranke (v skoraj vsaki občini so vse politične stranke in župan ima vedno opozicijo) kot medije in pomembne občane, itd, ki imajo potrebo po kakršnikoli komunikaciji v občini. 

Se pravi, da gremo v eno občino rešiti ves komunikacijski problem med akterji. 

Ko bo ena lokalna skupnost uporabljala PublishWall, se bo le ta hitreje prelival v sosednje občine, itd. Mogoče bi sredstva od podjetij zajemali na drugačen način, se pravi, da podjetjem zgodbo predstavimo drugače, s poudarkom na lokalnosti in da zato potrebujemo tudi njihovo pomoč, da se ne gre tukaj strogo samo za prodajo spletne strani (v prvi fazi mi njih potrebujemo bolj kot oni nas, kasneje se bo situacija zelo obrnila in bodo ob delujočem sistemu oni nas veliko bolj potrebovali, kot se to danes kaže) ......  / razmišljam na glas, prosim za dodatna mnenja ...

Prosim za mnenja. 

Nensi, blogi so prvi epidemični ključ, izgradnja lokalne infrastrukturne mreže (s katero se ukvarja komerciala - trenutno še precej neaktivno) pa drugi epidemični ključ. In ta je dejansko bistvenejši. Vendar lokalna mreža deluje vsaka zase, ni pomembno, da se vsi kitijo na prvi strani, ampak da se strani za različne občine aktivirajo.

Nensi, graditi moramo začeti lokalne mreže, to je najpomembneje. V sami firmi se končno prebujamo in pošiljamo vsem po vrsti ponudbe za sodelovanje. Nekje je treba začeti. Jutri te pokličem. lp

Gorazd, odločitev je padla, v ponedeljek se zberemo vsi in delamo iz firme cel dan po naprej določenem seznamu eno občino. Ponudbe bomo še dodelali za prodajo v lokalni skupnosti. Se javim z novo objavo, kjer bom vse pojasnil.

Pa ne vem, če so blogi bistvo publishwalla?

Nensi, mislim da je tudi blog zelo pomemben in da ga ni za zanemariti.

Jaz predlagam, da damo bloge malce bolj na stranski tir, saj dejansko niso za publishwall tako pomembni. Mislim, da je za obiskovalce strani ravno to moteče. Menim, da bi bilo primerno namesto blogov na prvi strani mesta omogočiti objave, komentarje, mnenja, vprašanja in še kaj samih prebivalcev občine. Kaj menite o tem ostali?

Potem se vidimo v ponedeljek, sporočita le uro, če bo drugačna kot 10.00h.

Zanimivo, poiskati pa je treba pravo občino. Ne največjo, na prvo žogo Kamnik, Domžale, Kranj, ... . Izberemo občino, ki jo najbolj poznamo in nam bo po drugi strani dobra referenca. Ima kdo kakšen predlog?