NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Katalonija odložila razglasitev neodvisnosti; sledi dialog s Španijo
V Novi Gorici danes državna proslava ob prazniku priključitve Primorske k matični domovini
Požar se širi tudi po Splitu
Postojnska jama v namero za prevzem Certe Holding
Ameriško-srbska naveza: “Prijateljski” medijski prevzem za obvladovanje Slovenije
Bliža se čas samodejnih klicev v sili na 112 iz vozila v primeru nesreče
Letošnja Miss Slovenije Maja Zupan
Povezala sta se Avrigo-Izletnik in STA potovanja
Sodnici kazensko ovadeni zaradi izdaje tajnih podatkov
Apple predstavil mobilnike Iphone X in Iphone 8 - kaj zna, koliko stane, kdaj ga lahko dobite?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Odkrili varnostno ranljivost brezžičnih omrežij Wi-Fi

Ta Trenutek
17.10.2017 06:55 (pred 3 urami)

Računalniški raziskovalci so odkrili varnostno ranljivost, ki se nanaša na vseprisotna brezžična omrežja Wi-Fi. Ranljivost so odkrili v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih Wi-Fi, so sporočili iz centra SI-CERT.

Ranljivi so praktično vsi sistemi, ki imajo možnost povezave v omrežje Wi-Fi, pri čemer pa se enostavnost izrabe ranljivosti med različnimi sistemi zelo razlikuje.

Ranljivi so praktično vsi sistemi, ki imajo možnost povezave v omrežje Wi-Fi, pri čemer pa se enostavnost izrabe ranljivosti med različnimi sistemi zelo razlikuje.

Trenutno so najbolj na udaru sistemi GNU/Linux in Android od različice 6.0 dalje, pri katerih je izraba ranljivosti dokaj enostavna. Sistemi Windows 7 in Windows 10 so po podatkih raziskovalcev ranljivi zgolj na enega od t. i. handshake protokolov.

Posledica izrabe ranljivosti so odvisne od več dejavnikov, v najhujši obliki pa napadalcu, ki se nahaja v neposredni bližini omrežja Wi-Fi, omogočajo izvedbo

Odkrili varnostno ranljivost brezžičnih omrežij Wi-Fi | TaTrenutek

Računalniški raziskovalci so odkrili varnostno ranljivost, ki se nanaša na vseprisotna brezžična omrežja Wi-Fi.

Magna v podpis pogodb z državo in položitev temeljnega kamna v Hočah

Ta Trenutek
17.10.2017 00:30 (pred 9 urami)

Na mariborskem letališču bodo popoldne predstavniki Magne, gospodarskega ministrstva in občine Hoče Slivnica slovesno podpisali pogodbi o izvedbi strateške investicije in dodelitvi okoli 18 milijonov evrov visoke finančne spodbude za investicijski projekt, ki obljublja najmanj tisoč delovnih mest v naslednjih petih letih.

Prva faza predvideva postavitev lakirnice in zaposlitev 400 delavcev.

Pogodbi bosta ob še nekaterih predstavnikih avstrijsko-kanadske multinacionalke podpisala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in prvi mož Magne v Evropi Günther Apfalter, po podpisu pa bosta izjavi predvidoma dala Apfalter in predsednik slovenske vlade Miro Cerar. Takoj nato bo sledila še uradna položitev temeljnega kamna na gradbišču.

Gradbena dela za projekt nove lakirnice v Hočah je avstrijsko-kanadski avtomobilski proizvajalec že pred časom zaupal enemu največjih slovenskih gradbincev - družbi Pomgrad. Ta je s pripravljalnimi deli že pričel, potem ko je Magna neda

Magna v podpis pogodb z državo in položitev temeljnega kamna v Hočah | TaTrenutek

Na mariborskem letališču bodo popoldne predstavniki Magne, gospodarskega ministrstva in občine Hoče Slivnica slovesno podpisali pogodbi o izvedbi strateške investicije in dodelitvi okoli 18 milijonov evrov visoke finančne spodbude za investicijski projekt, ki obljublja najmanj tisoč delovnih mest v naslednjih petih letih. Prva faza predvideva postavitev lakirnice in zaposlitev 400 delavcev. Pogodbi bosta ob še nekaterih predstavnikih avstri

Mayeva in Juncker za pospešitev pogajanj o brexitu

Ta Trenutek
16.10.2017 22:39 (pred 11 urami)

Britanska premierka Theresa May in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se po delovni večerji v Bruslju zavzela za pospešitev pogajanj o brexitu v prihodnjih mesecih. Večerja je potekala v "konstruktivnem in prijateljskem vzdušju", sta še zapisala v skupni izjavi.

Mayeva in Juncker sta opravila široko in konstruktivno izmenjavo mnenj o trenutnih evropskih in globalnih izzivih, piše v izjavi.

Razpravljala tudi o skupnem interesu ohranitve iranskega jedrskega dogovora in prizadevanjih za krepitev varnosti državljanov v Evropi, še zlasti v okviru boja proti terorizmu, ter opravila priprave na vrh EU konec tedna.

V povezavi s pogajanji o izstopu Britanije iz EU sta pregledala napredek in se strinjala, da je treba "prizadevanja v prihodnjih mesecih pospešiti".

Večerje sta se poleg Mayeve in Junckerja udeležila tudi glavna pogajalca obeh strani, David Davis in Michel Barnier.

Današnja večerja je bila presenečenje, čeprav s

Mayeva in Juncker za pospešitev pogajanj o brexitu | TaTrenutek

Britanska premierka Theresa May in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se po delovni večerji v Bruslju zavzela za pospešitev pogajanj o brexitu v prihodnjih mesecih.

Sedem ponudb za Alitalio

Ta Trenutek
16.10.2017 22:25 (pred 11 urami)

Britanski nizkocenovni prevoznik Easyjet in nemški letalski velikan Lufthansa sta potrdila, da sta oddala ponudbi za opešano italijansko letalsko družbo Alitalia. Ta je sicer sporočila, da je do današnjega izteka roka prejela skupaj sedem zavezujočih ponudb.

Tako Lufthansa kot Easyjet se zanimata za nakup le določenih delov Alitalie, kar bo povzročilo nezadovoljstvo v Italiji, kjer naj bi si želeli prodati Alitalio v enem paketu in se tako izogniti množični izgubi delovnih mest.

Po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera naj bi Lufthansa za Alitalio ponujala 500 milijonov evrov.

Kot je danes v Frankfurtu potrdilo vodstvo Lufthanse, so oddali ponudbo za nakup dela Alitaliinih letalskih povezav po svetu in neposrednih letov v Evropi. Vzpostaviti želijo "novo Alitalio". V Easyjetu pa so dejali, da so zainteresirani za določene dele prestrukturirane Alitalie.

Po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera naj bi Lufthansa za Alitalio ponujala 500 milijonov evrov. V

Sedem ponudb za Alitalio | TaTrenutek

Britanski nizkocenovni prevoznik Easyjet in nemški letalski velikan Lufthansa sta potrdila, da sta oddala ponudbi za opešano italijansko letalsko družbo Alitalia.

Na Hrvaškem aretirali 12 osumljenih za malverzacije v Agrokorju

Ta Trenutek
16.10.2017 21:40 (pred 12 urami)

Hrvaška policija je danes aretirala 12 izmed 15 oseb, ki jih sumijo finančnih malverzacij v koncernu Agrokor, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo. V priporu niso končali samo lastnik Agrokorja Ivica Todorić in njegova sinova Ante in Ivan, ker med današnjo policijsko akcijo niso bili na Hrvaškem.

Kriminalistično preiskavo so sprožili proti 15 hrvaškim državljanom, ki jih sumijo kaznivih dejanj zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanja službenih dokumentov in kršitve vodenja trgovskih in poslovnih knjig, so zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

Akcijo Agrokor so začeli v zgodnjih jutranjih urah, najprej pa so prijeli nekdanjega podpredsednika uprave Agrokorja za finance Ivana Crnjaca. Med prvimi so v pripor odpeljali tudi dolgoletno izvršno podpredsednico koncerna Ljerko Puljić, ki je veljala za desno roko Ivice Todorića, in Piruško Canjuga, ki je bila izvršna podpredsednica za poslovanje in razvoj. Canjugova je soproga Zlatka Canjuge,

Na Hrvaškem aretirali 12 osumljenih za malverzacije v Agrokorju | TaTrenutek

Hrvaška policija je danes aretirala 12 izmed 15 oseb, ki jih sumijo finančnih malverzacij v koncernu Agrokor, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo.

Jürgen Klopp: Tekma bo zelo pomembna za obe ekipi

Ta Trenutek
16.10.2017 19:59 (pred 14 urami)

Trener angleškega Liverpoola Jürgen Klopp je na današnji novinarski konferenci pred torkovo tekmo lige prvakov proti Mariboru dejal, da bo jutrišnja tekma pomembna za obe ekipi. Zaveda se, da ima po dveh krogih njegova ekipa šele dve točki, zato so torkove tri izrednega pomena. Povsem je osredotočen na tekmeca iz štajerske prestolnice.

Liverpool je danes v Mariboru že nasedel. Sicer ne nogometna ekipa, pač pa avtobus, s katerim so prispeli pred Ljudski vrt. Velika rdeča cestna pošast s slovitim grbom in napisom na strani We are Liverpool, ima predlog zadnji del za klančino pred mariborskim stadionom, tako da je avtobus obtičal, cestni delavci pa so že nekaj ur zatem klančino z debelim nanosom asfalta poravnali, tako da je ekipa na večerni trening že prišla brez težav.

Zaveda se, da goji Maribor napadalni nogomet in to mu je všeč.

Neposredno pred treningom ene najbolj slovitih ekip, ki bo jutri igrala na sveti travi Ljudskega vrta, je novinarsko konferenco opravil tudi karizmatični N

Jürgen Klopp: Tekma bo zelo pomembna za obe ekipi | TaTrenutek

Trener angleškega Liverpoola Jürgen Klopp je na današnji novinarski konferenci pred torkovo tekmo lige prvakov proti Mariboru dejal, da bo jutrišnja tekma pomembna za obe ekipi. Zaveda se, da ima po dveh krogih njegova ekipa šele dve točki, zato so torkove tri izrednega pomena. Povsem je osredotočen na tekmeca iz štajerske prestolnice. Liverpool je danes v Mariboru že nasedel. Sicer ne nogometna ekipa, pač pa avtobus, s katerim so prispeli pre

Prehodil več kot 700 kilometrov

Ta Trenutek
16.10.2017 18:42 (pred 15 urami)

Predsednik republike Borut Pahor je v okviru kampanje za predsedniške volitve sklenil večtedensko serijo pohodov po slovenskih krajih, poimenovanih Po dolgem in počez. V 25 dneh je obiskal 283 krajev in peš prehodil kar 702 kilometra, je dejal v video nagovoru, objavljenem na njegovih profilih družbenih spletnih medijev.

V 25 dneh je obiskal 283 krajev in peš prehodil kar 702 kilometra

"Stotine fotografij z državljani, tisoči besed podpore in stiskov rok in milijoni nasmehov. Vi za mene, jaz za vas. Hvala za neprecenljivo spodbudo," je dejal.

Danes se je namreč njegova ekipa podala na še zadnjo etapo, in sicer na pot od Stare Cerkve skozi Breg do Kočevja. S tem so presegli mejo magičnih 700 kilometrov prehojenih poti po Sloveniji.

Pahor se je sicer že med dopustom v začetku avgusta podal na pot po dolgem in počez po Sloveniji.

V zadnjem tednu kampanje pa v sredo v Ljubljani pripravlja srečanje in pogovor o tem, kaj vse lahko dosežemo, če delamo skupaj. Skupaj se namreč glasi tudi

Prehodil več kot 700 kilometrov | TaTrenutek

Predsednik republike Borut Pahor je v okviru kampanje za predsedniške volitve sklenil večtedensko serijo pohodov po slovenskih krajih, poimenovanih Po dolgem in počez. V 25 dneh je obiskal 283 krajev in peš prehodil kar 702 kilometra, je dejal v video nagovoru, objavljenem na njegovih profilih družbenih spletnih medijev. V 25 dneh je obiskal 283 krajev in peš prehodil kar 702 kilometra "Stotine fotografij z državljani, tisoči besed podpore

Znanstveniki prvič zaznali gravitacijske valove

Ta Trenutek
16.10.2017 17:20 (pred 16 urami)

Astronomi Evropskega južnega observatorija (ESO) so sredi avgusta s pomočjo mreže teleskopov v Čilu prvič zaznali vir gravitacijskih valov. Te valove naj bi povzročilo trčenje in zlitje dveh nevtronskih zvezd. Pri tem je to trčenje v vesolje izvrglo številne težke elemente, kot sta zlato in platina, so danes sporočili iz ESO.

Odkritje, ki je bilo objavljeno tudi v znanstveni reviji Nature, obenem predstavlja najmočnejši dokaz doslej, da so kratkotrajni izbruhi žarkov gama posledica trkov nevtronskih zvezd, so še sporočili iz ESO.

Kot pojasnjujejo v ESO, sta 17. avgusta letos ameriški laserski interferometer gravitacijskih valov Ligo in interferometer Virgo v Italiji zaznala gravitacijske valove, ki so zadeli Zemljo. To je bil peti tovrstni dogodek, ki je bil zabeležen.

Kaki dve sekundi kasneje sta Nasin observatorij za gama žarke Fermi in podoben observatorij Evropske vesoljske agencije (Integral) zaznala kratek izbruh žarkov gama iz istega območja v vesolju.

Observatorija Ligo in

Znanstveniki prvič zaznali gravitacijske valove | TaTrenutek

Astronomi Evropskega južnega observatorija (ESO) so sredi avgusta s pomočjo mreže teleskopov v Čilu prvič zaznali vir gravitacijskih valov. Te valove naj bi povzročilo trčenje in zlitje dveh nevtronskih zvezd. Pri tem je to trčenje v vesolje izvrglo številne težke elemente, kot sta zlato in platina, so danes sporočili iz ESO. Odkritje, ki je bilo objavljeno tudi v znanstveni reviji Nature, obenem predstavlja najmočnejši dokaz doslej, da so kra

Sberbanki odobrili izvršbo nad delnicam Jamnice v BiH

Ta Trenutek
16.10.2017 17:19 (pred 17 urami)

Sodišče v Kiseljaku v Bosni in Hercegovini je odločilo, da ljubljanska in zagrebška podružnica največje upnice hrvaškega koncerna Agrokor, ruske Sberbanke, lahko zasežeta delnice podjetja Sarajevski kiseljak, ki so v lasti Agrokorjeve Jamnice. Gre za skupaj približno 35 milijonov evrov, so sporočili iz Jamnice.

Sodišče v BiH je to odločitev sprejelo 9. oktobra, je danes na zagrebški borzi objavila Jamnica ter napovedala, da se bo na sodbo o izvršbi nad njeno lastnino v Sarajevskem kiseljaku pritožila.

Sberbanka bo z izvršbo v BiH poskusila proti do približno 35 milijonov evrov posojil, ki jih je dala Agrokorju.

Kot so zapisali, sodba določa izvršbo z rubežem ter oceno in prodajo delnic podjetja Sarajevski kiseljak. Dodali so, da bodo "sprožili vse potrebne pravne korake, da bi ovrgli odločitev sodišča".

Sberbanka bo z izvršbo v BiH poskusila proti do približno 35 milijonov evrov posojil, ki jih je dala Agrokorju. Celoten dolg hrvaškega koncerna do Sberbanke je sicer ocenjen na 1,1

Sberbanki odobrili izvršbo nad delnicam Jamnice v BiH | TaTrenutek

Sodišče v Kiseljaku v Bosni in Hercegovini je odločilo, da ljubljanska in zagrebška podružnica največje upnice hrvaškega koncerna Agrokor, ruske Sberbanke, lahko zasežeta delnice podjetja Sarajevski kiseljak, ki so v lasti Agrokorjeve Jamnice. Gre za skupaj približno 35 milijonov evrov, so sporočili iz Jamnice. Sodišče v BiH je to odločitev sprejelo 9.

V EU revščina ogrožata 117,5 milijona ljudi

Ta Trenutek
16.10.2017 14:32 (pred 19 urami)

V Evropski uniji se delež ljudi, ki jim grozita revščina ali socialna izključenost, od leta 2012 nenehno znižuje. Leta 2012 jih je bilo skoraj 25 odstotkov, lani pa 23,4 odstotka, kar je pomenilo 117,5 milijona ljudi, je pred 17. oktobrom, mednarodnim dnevom boja proti revščini, objavil evropski statistični urad Eurostat.

Revščina ali socialna izključenost sta leta 2016 ogrožali več kot tretjino prebivalstva v treh državah EU.

Revščina ali socialna izključenost sta leta 2016 ogrožali več kot tretjino prebivalstva v treh državah EU, in sicer v Bolgariji, Romuniji in Grčiji. V Bolgariji je delež ljudi, ki jim je grozila revščina ali socialna izključenost, znašal 40,4 odstotka, v Romuniji 38,8 odstotka, v Grčiji pa 35,6 odstotka.

Najnižji delež tistih, ki jim je grozila revščina ali socialna izključenost, so zabeležili na Češkem, in sicer 13,3 odstotka, na Finskem, kjer je znašal 16,6 odstotka, in na Danskem, kjer je bil 16,7-odstoten. V Sloveniji sta revščina ali socialna izključenost

V EU revščina ogrožata 117,5 milijona ljudi | TaTrenutek

V Evropski uniji se delež ljudi, ki jim grozita revščina ali socialna izključenost, od leta 2012 nenehno znižuje. Leta 2012 jih je bilo skoraj 25 odstotkov, lani pa 23,4 odstotka, kar je pomenilo 117,5 milijona ljudi, je pred 17. oktobrom, mednarodnim dnevom boja proti revščini, objavil evropski statistični urad Eurostat. Revščina ali socialna izključenost sta leta 2016 ogrožali več kot tretjino prebivalstva v treh državah EU. Revščina ali

Cerar o prioritetah do konca mandata

Ta Trenutek
16.10.2017 14:08 (pred 20 urami)

Prednostni projekti vlade bodo do konca mandata naložbe v prometno infrastrukturo, energetiko, zdravstveno varstvo, izobraževanje in varnost, je dejal premier Miro Cerar. "Gremo naprej z dialogom, posluhom in zavestjo gospodarja, ki skrbi za javne finance in dela napredek postopno, a zanesljivo v dobro ljudi," je dodal.

Med prednostnimi področji je v odgovoru na poslansko vprašanje Matjaža Hana (SD), kateri so predvideni koraki pri odpravljanju varčevalnih ukrepov ter ključne investicije do konca mandata te vlade, naštel še naložbe v telekomunikacije in pametna omrežja, predelavo lesa, energetsko sanacijo stavb, kmetijstvo, znanost in šport. "Investicije se povečujejo, računamo, da bodo v porastu tudi na zasebnem področju," je dejal.

Napovedal je tudi pospešitev črpanja evropskih sredstev, da bo "država imela investicijski naboj tudi iz tega naslova"

Han je poslansko vprašanje postavil v luči tega, da država dosega visoko gospodarsko rast, brezposelnost se znižuje, a nekateri vseeno

Cerar o prioritetah do konca mandata | TaTrenutek

Prednostni projekti vlade bodo do konca mandata naložbe v prometno infrastrukturo, energetiko, zdravstveno varstvo, izobraževanje in varnost, je dejal premier Miro Cerar.

Ivice Todorića ni na Hrvaškem, a ni niti na begu

Ta Trenutek
16.10.2017 12:55 (pred 21 urami)

Odvetnica lastnika hrvaškega koncerna Agorkor Ivice Todorića Jadranka Sloković je danes novinarjem potrdila, da njene stranke ni na Hrvaškem, a da ni na begu. Izpostavila je, da se je danes začel politični obračun proti Todoriću. Hrvaška policija je danes preiskala dom Todorićevih, prijela pa je več nekdanjih članov uprave Agrokorja.

Slokovićeva ni želela povedati, kdaj naj bi se Todorić vrnil na Hrvaško. Kot je pojasnila, bo odvisno od poteka postopka in nadaljnjih dogodkov. Odvetnica je bila na domu družine kmalu po tistem, ko se je nekaj pred 6. uro začela hišna preiskava Kulmerjevih dvorov.

Preiskovalci hrvaškega državnega tožilstva in policisti so prišli na domove 15 oseb, ki naj bi bile povezane z domnevno sumljivimi finančnimi posli v Agrokorju od leta 2006 do prihoda izredne uprave 10. aprila 2017.

Preiskovalci hrvaškega državnega tožilstva in policisti so prišli na domove 15 oseb, ki naj bi bile povezane z domnevno sumljivimi finančnimi posli v Agrokorju od leta 2006 do pri

Ivice Todorića ni na Hrvaškem, a ni niti na begu | TaTrenutek

Odvetnica lastnika hrvaškega koncerna Agorkor Ivice Todorića Jadranka Sloković je danes novinarjem potrdila, da njene stranke ni na Hrvaškem, a da ni na begu. Izpostavila je, da se je danes začel politični obračun proti Todoriću. Hrvaška policija je danes preiskala dom Todorićevih, prijela pa je več nekdanjih članov uprave Agrokorja. Slokovićeva ni želela povedati, kdaj naj bi se Todorić vrnil na Hrvaško. Kot je pojasnila, bo odvisno od poteka

Slovenski nogometaši na lestvici Fife izgubili 13 mest

Ta Trenutek
16.10.2017 12:19 (pred 22 urami)

Slovenski nogometni reprezentanci se neuspešen zaključek kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji pozna tudi na najnovejši kakovostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Slovenci so izgubili 13 mest in so zdaj 68. reprezentanca sveta. Tako nizko niso bili že od leta 2008.

Med šestimi najboljšimi sicer ni sprememb, še naprej vodi Nemčija pred Brazilijo, Portugalsko, Argentino, Belgijo in Poljsko, na sedmo mesto se je prebila Francija, na osmo pa z 11. Španija. Deseterico zaključujeta Čile in Peru. Iz deseterice je izpadla Švica.

Anglija, zmagovalec slovenske kvalifikacijske skupine, je s 15. napredovala na 12., kar 14 mest pa je skočila Škotska, ki je zdaj 29.

 
Nogomet
Zapri 
Tag: 

Slovenski nogometaši na lestvici Fife izgubili 13 mest | TaTrenutek

Slovenski nogometni reprezentanci se neuspešen zaključek kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji pozna tudi na najnovejši kakovostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Slovenci so izgubili 13 mest in so zdaj 68. reprezentanca sveta. Tako nizko niso bili že od leta 2008. Med šestimi najboljšimi sicer ni sprememb, še naprej vodi Nemčija pred Brazilijo, Portugalsko, Argentino, Belgijo in Poljsko, na sedmo mesto se je prebila Francija

Hercogova na lestvici WTA napreduje

Ta Trenutek
16.10.2017 10:59 (pred 23 urami)

Na prvih desetih mestih računalniške lestvice najboljših teniških igralk ni prišlo do nikakršnih sprememb, drugi zaporedni teden je v vodstvu Romunka Simona Halep pred Španko Garbine Muguruza in Čehinjo Karolino Pliškovo.

Tri mesta pa je pridobila najboljša Slovenka Polona Hercog, ki je v nedeljo osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 dolarjev na Sardiniji. Mariborčanka je napredovala na 120. mesto.

 
Polona Hercog
Zapri 
Tag: 

Hercogova na lestvici WTA napreduje | TaTrenutek

Na prvih desetih mestih računalniške lestvice najboljših teniških igralk ni prišlo do nikakršnih sprememb, drugi zaporedni teden je v vodstvu Romunka Simona Halep pred Španko Garbine Muguruza in Čehinjo Karolino Pliškovo. Tri mesta pa je pridobila najboljša Slovenka Polona Hercog, ki je v nedeljo osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 dolarjev na Sardiniji. Mariborčanka je napredovala na 120. mesto.  

Nadal še vodi, Čilić najvišje v karieri

Ta Trenutek
16.10.2017 10:41 (pred 23 urami)

Na najnovejši računalniški lestvici najboljših teniških igralcev na prvih treh mestih ni sprememb. Še naprej vodi Španec Rafael Nadal, na drugem mestu je Roger Federer, ki je v nedeljo Nadala premagal v finalu turnirja v Šanghaju, nekoliko zmanjšal zaostanek za njim, tretji je še naprej Škot Andy Murray.

Na četrto mesto je do najvišje uvrstitve v karieri prišel Hrvat Marin Čilić, Srb Novak Đoković, ki že nekaj časa ne igra, pa je izgubil še eno mesto in je zdaj sedmi. Na šestem mestu ga je zamenjal Avstrijec Dominic Thiem.

Najboljši Slovenec Blaž Kavčič je pridobil eno mesto, zdaj je 105., Blaž Rola je napredoval 14 mest, zdaj je 236. igralec sveta.

 
Zapri 
Tag: 

Nadal še vodi, Čilić najvišje v karieri | TaTrenutek

Na najnovejši računalniški lestvici najboljših teniških igralcev na prvih treh mestih ni sprememb. Še naprej vodi Španec Rafael Nadal, na drugem mestu je Roger Federer, ki je v nedeljo Nadala premagal v finalu turnirja v Šanghaju, nekoliko zmanjšal zaostanek za njim, tretji je še naprej Škot Andy Murray. Na četrto mesto je do najvišje uvrstitve v karieri prišel Hrvat Marin Čilić, Srb Novak Đoković, ki že nekaj časa ne igra, pa je izgubil še en

Puigdemont Rajoyju predlaga dvomesečni rok za pogajanja

Ta Trenutek
16.10.2017 08:48 (pred 1 dnevi)

Katalonski premier Carles Puigdemont je španskemu premierju Marianu Rajoyju v pismu predlagal dvomesečni rok za pogajanja, v tem času pa bi Katalonija zamrznila korake za uveljavitev samostojnosti. Puigdemont je Rajoyju predlagal tudi srečanje, poročajo španski mediji.

"V prihodnjih dveh mesecih je naš glavni cilj, da sprožimo dialog," je v pismu španskemu premierju zapisal predsednik katalonske vlade, ki pa ni izrecno odgovoril na vprašanje o tem, ali je Katalonija razglasila neodvisnost.

S pismom je Puigdemont odogovoril na zahtevo španske vlade, da do danes do 10. ure pojasni, ali je Katalonija razglasila neodvisnost ali ne. Vlada v Madridu je prejšnji teden obenem napovedala, da bo v primeru pritrdilnega ali dvoumnega odgovora ukrepala, med drugim morda tudi z ukinitvijo avtonomije Katalonije.

Puigdemont Rajoyju predlaga dvomesečni rok za pogajanja | TaTrenutek

Katalonski premier Carles Puigdemont je španskemu premierju Marianu Rajoyju v pismu predlagal dvomesečni rok za pogajanja, v tem času pa bi Katalonija zamrznila korake za uveljavitev samostojnosti. Puigdemont je Rajoyju predlagal tudi srečanje, poročajo španski mediji. "V prihodnjih dveh mesecih je naš glavni cilj, da sprožimo dialog," je v pismu španskemu premierju zapisal predsednik katalonske vlade, ki pa ni izrecno odgovoril na vprašanje o

Larry Flint razpisal nagrado za informacije, ki bi vodile v odstavitev predsednika Trumpa

Ta Trenutek
16.10.2017 07:25 (pred 1 dnevi)

Izdajatelj ameriške erotične revije Hustler Larry Flint je v nedeljski izdaji časnika Washington Post objavil celostranski oglas, v katerem ponuja deset milijonov dolarjev za informacije, ki bi pripeljale do postopka odstavitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, znanega kot impeachment.

Oglas navaja številne razloge, zakaj bi morali Trumpa odstaviti, Od kompromitiranja notranje in zunanje politike ZDA z ogromnimi konflikti interesov njegovega globalnega poslovnega imperija, do kupa nesramnih laži, nepotizma in imenovanja nesposobnih na vladne položaje.

Flint ugiba, da se ustrezne informacije morda skrivajo v Trumpovih davčnih napovedih, ali drugih investicijskih podatkih. Morda glede tega, ali se je kaj dogovoril z Rusi za predvolilno podporo.

"Impeachment bo napeta godlja, vendar pa je alternativa - tri dodatna leta destabilizacijske zmešnjave - še hujša. Čutim, da je moja domoljubna dolžnost in tudi dolžnost vseh Američanov, da odvržemo Trumpa preden bo prepozno," je zapisal F

Larry Flint razpisal nagrado za informacije, ki bi vodile v odstavitev predsednika Trumpa | TaTrenut

Izdajatelj ameriške erotične revije Hustler Larry Flint je v nedeljski izdaji časnika Washington Post objavil celostranski oglas, v katerem ponuja deset milijonov dolarjev za informacije, ki bi pripeljale do postopka odstavitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, znanega kot impeachment. Oglas navaja številne razloge, zakaj bi morali Trumpa odstaviti, Od kompromitiranja notranje in zunanje politike ZDA z ogromnimi konflikti interesov njegov

Takojšnje oživljanje po srčnem zastoju do štirikrat poveča možnost preživetja

Ta Trenutek
16.10.2017 05:00 (pred 1 dnevi)

Nenaden srčni zastoj je eden izmed vodilnih vzrokov smrti v razvitih državah in tudi v Sloveniji. Takojšen začetek oživljanja pa lahko celo do štirikrat poveča število preživelih po srčnem zastoju, a kot opozarjajo strokovnjaki ob današnjem evropskem dnevu oživljanja, je znanje oživljanja v laični javnosti v Sloveniji zelo slabo.

V Evropi nenaden srčni zastoj vsako leto doživi okoli 400.000 ljudi, v Sloveniji okoli 1600 oz. štirje na dan. Uporaba defibrilatorja v treh do petih minutah po srčnem zastoju lahko poveča delež preživelih na 50 do 70 odstotkov. Verjetnost, da oseba, ki je v srčnem zastoju, preživi, se vsako minuto, ko očividec ne oživlja, zmanjša za 10 odstotkov.

V Evropi nenaden srčni zastoj vsako leto doživi okoli 400.000 ljudi, v Sloveniji okoli 1600 oz. štirje na dan.

Kot navajajo na spletni strani Slovenskega reanimacijskega sveta, je znanje oživljanja v laični javnosti v Sloveniji zelo slabo. Glede na zadnje podatke je odstotek laikov, ki pričnejo oživljati na terenu

Takojšnje oživljanje po srčnem zastoju do štirikrat poveča možnost preživetja | TaTrenutek

Nenaden srčni zastoj je eden izmed vodilnih vzrokov smrti v razvitih državah in tudi v Sloveniji. Takojšen začetek oživljanja pa lahko celo do štirikrat poveča število preživelih po srčnem zastoju, a kot opozarjajo strokovnjaki ob današnjem evropskem dnevu oživljanja, je znanje oživljanja v laični javnosti v Sloveniji zelo slabo. V Evropi nenaden srčni zastoj vsako leto doživi okoli 400.000 ljudi, v Sloveniji okoli 1600 oz. štirje na dan. Upor

Messi bo tretjič očka

Ta Trenutek
16.10.2017 05:00 (pred 1 dnevi)

Najboljši nogometaš na svetu, argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi, bo tretjič postal oče. Veselo novico je prek socialnih omrežji prva razkrila njegova žena, Antonella Roccuzzo, in to v nedeljo, ko v Argentini praznujejo dan mame.

Antonella je ob družinski fotografiji zapisala Družina 5, kmalu za tem pa je novico potrdil tudi nogometaš, dobitnik petih zlatih žog.

Tridesetletni Messi in eno leto mlajša dolgoletna spremljevalka Antonella, ki sta se poročila pred tremi meseci, imata dva sinova. Thiago se je rodil 2012, Mateo pa je star dobri dve leti.

Lionel Messi
Zapri 

Messi bo tretjič očka | TaTrenutek

Najboljši nogometaš na svetu, argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi, bo tretjič postal oče. Veselo novico je prek socialnih omrežji prva razkrila njegova žena, Antonella Roccuzzo, in to v nedeljo, ko v Argentini praznujejo dan mame. Antonella je ob družinski fotografiji zapisala Družina 5, kmalu za tem pa je novico potrdil tudi nogometaš, dobitnik petih zlatih žog. Tridesetletni Messi in eno leto mlajša dolgoletna spremljevalka Antone

Tujci brez dokumentov, ki bodo storilci kriminalnih dejanj, bodo deportirani

Ta Trenutek
15.10.2017 22:26 (pred 1 dnevi)

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v nedeljo v televizijskem intervjuju izjavil, da bodo vsi tujci brez dokumentov, ki bodo zagrešili kriminalna dejanja, deportirani. Izjava je sledila po tem, ko je pred dvema tednoma moški iz Tunizije v Marseillu do smrti zabodel dve ženski.

Macron je v intervjuju še poudaril, da bodo uvedli zelo stroge ukrepe, če se bodo izkazali kot potrebni.

Mlad državljan Tunizije je namreč pred dvema tednoma na glavni železniški postaji v francoskem mestu Marseille z nožem ubil dve ženski. Vojska je nato napadalca ubila.

Odgovornost za napad je sicer prevzela Islamska država, ki je zatrdila, da je bil 29-letni napadalec Ahmed Hanachi eden od njenih vojakov, vendar francoski preiskovalci niso našli povezave med storilcem in to skrajno skupino.

Tudi tunizijski premier Youssef Chahed je pred dobrim tednom sporočil, da mladi Tunizijec, ki je v nedeljo na glavni železniški postaji v Marseillu do smrti zabodel dve ženski, ni bil povezan s terorističnimi skupin

Tujci brez dokumentov, ki bodo storilci kriminalnih dejanj, bodo deportirani | TaTrenutek

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v nedeljo v televizijskem intervjuju izjavil, da bodo vsi tujci brez dokumentov, ki bodo zagrešili kriminalna dejanja, deportirani. Izjava je sledila po tem, ko je pred dvema tednoma moški iz Tunizije v Marseillu do smrti zabodel dve ženski. Macron je v intervjuju še poudaril, da bodo uvedli zelo stroge ukrepe, če se bodo izkazali kot potrebni. Mlad državljan Tunizije je namreč pred dvema tednoma na g

Oglasi

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7637.) shakespeare

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2636.) bhakti

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

351.)  uporniki z razlogom

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

128.) akademski slikar stane jagodič

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 24.99 €

Kategorija: Kolesarska oprema

Cena: Pokličite za ceno

če vam fizika povzroča težave, se odločite za inštrukcije fizike, ki jih pri podjetju e - doktrina dobite že za 9,00 v mariboru in 9,75 v ljubljani, kranju, novem mestu, kopru in celju.

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

potrebujete inštrukcije? pri podjetju edoktrina dobite vse inštrukcije na enem mestu, po ugodni ceni že od 9,75 € naprej in akcijsko ceno v mariboru in okolici že za 9,00 € na šolsko uro.

Kategorija: Storitve

Cena: 9 €

cenovno ugodne inštrukcije angleščine v ljubljani, maribori, novem mestu, kranju, celju ali kopru. že od 9,00 € na šolsko uro naprej. preverite na spletni strani instrukcije-edoktrina.com!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj