Članek
Rubi Prstočarnik, Leporogov pobeg. Prevedla Tamara Kranjec
Objavljeno Nov 15, 2018

RUBI PRSTOČARNIK     Leporogov pobeg

prevedla: Tamara Kranjec

Založba Skrivnost

Pri Založbi Skrivnost iz Hoč je izšla ljubka mladinska domišljijska pripoved o devetletni deklci Rubi Prstočarnik, ki je bila sicer čisto navadno dekle in je živela s svojo navadno družino v navadni ulici, v navadnem predmestju nekega navadnega mesta. Hodila je v navadno šolo in v času kosila je jedla navadne sendviče z jagodno marmelado. in vendar je svoj prosti čas večinoma preživljala v sanjarjenju o nenavadnih stvareh. Nenavaden je bil tudi njen priimek 'Prstočarnik', ki je zvenel skoraj čarovniško.

No automatic alt text available.

Nekega jutra pa se Rubi prebudi v svoji navadni roza pižami, sredi svoje navadne sobe ... toda z nenavadnim občutkom v konicah svojih prstov na rokah. Ker postaja ščemenje čedalje huje, Rubi steče na posvet k svoji babici, ki prebiva v prikolici na spodnjem delu Prstočarnikova vrta. V miru z mačkom Jupitrom pasme maine coon, ene največjih mačjih pasem na svetu.

Image may contain: text

Babici se za očali kar iskrijo oči, ko svoji vnukinji razkrije skrivnost priimka Prstočarnik, saj se za njim skriva veliko več kot to, da nenavadno zveni. Kajti dekličin prapraprapradedek je bil čarovnik. Tak, ki zna uresničevati želje.

No automatic alt text available.

Želje pa se ne uresničijo vedno v tisti smeri, kot bi človek pričakoval ...

Toda glavno, da je bila hiša spet v najlepšem redu, še preden sta se vrnila domov mama in očka z veselo novico.

Prisrčno vabljeni v Rubijin svet čarobnih pustolovščin. Spoznajte govorečega mačkona, doživite ploho žele bombonov z neba in se zapodite za pobeglim samorogom v žepni velikosti!