Članek
Thalia Kalkipsakis: Sanjska ekipa, prevedla: Tamara Kranjec
Objavljeno Mar 28, 2017

No automatic alt text available.

V zbirki 'dajmo, dekleta' je pri založbi Skrivnost izšel tudi prevod iz psihološke literature za otroke Sanjska ekipa, avtorice Thalie Kalkipsakis, ilustriral Aki Fukuoka, prevedla Tamara Kranjec

Kako je, če imaš športno nadarjene prijatelje, sam pa ne blestiš v odbojki? Z dobrimi zvezami pa na koncu le igraš v najboljši ekipi, čeprav te izberejo med zadnjimi desetimi otroki. Zadnji vedno ostane Toni, deček iz sosednjega razreda. Šport mu očitno ne leži, zaradi česar se mora v sebi počutiti zelo slabo. Toda vsakdo prispeva nekaj posebnega k svoji ekipi in na koncu vsi dobijo svoje mesto. Kajti pred vrati je sezona odbojkarskega turnirja.

Image may contain: text

Saša ima možnosti v ekipi svojih prijateljev, saj je priljubljena, ker zna biti dobra z ljudmi. Ko se sošolci pričkajo, vedno reši situacije s pametnimi predlogi. Toda žoga? Pri žogah se vse njene sposobnosti nehajo. Kajti odbojkarska žoga leta čisto po svoje. Kot mali nesramni gremlin.

Toda kljub nerodnemu sprejemu ali slabi podaji ji njeni soigralci ne dajo povoda, da bi se slabo počutila. In čeprav je nerodna in okorna, je občutek, da je lahko del ekipe, enkraten.

No automatic alt text available.

Toda kljub uvidevnosti ekipe Saša krivi samo sebe, da izgubljajo točke. In tekme. Tedaj se ji utrne zamisel. 'Ime potrebujejo!' SANJSKA EKIPA! Visoka petka za pravo ime! In pravo ime za pravo bratovščino, enotno za vedno.

Od tistikrat preživlja neskončne ure z Ano, vse odmore trenirata spodnji in zgornji odboj, v lepem visokem loku.

Z Betko na očkovem računalniku izdelata plakat: DAJMO, SANJSKA EKIPA. V krogu polagajo njeni člani dlani na plakat, eno na drugo. Sledi zmagovalna tekma, da jih vse kar razganja! Lačni zmage  vsi člani ekipe ves čas trenirajo za uvrstitev v veliki finale. Toda žoga je okrogla in Saši prileti v obraz, da je vse krvavo. S klopi sme gledati tretji niz. Njena ekipa je v prednosti. Ana je neutrudno v preži, rešuje pasti, sprejema nizke žoge in jih lepo podaja naprej v loku. Tri točke prednosti. Nato štiri. Ekipa zmaguje. Toda brez Saše. Kakšen bi bil izid, če bi danes nadaljevala tekmo? Bi se uvrstili v finale ali bi ekipi onemogočila zmago? Nenadoma se Saši zasvita, kaj ji je storiti.

No automatic alt text available.

Knjige iz zbirke ' dajmo, dekleta', ki so nedavno izšle pri Založbi Skrivnost.

No automatic alt text available.

Knjige iz zbirke 'dajmo, dekleta', ki so doslej izšle pri Založbi Skrivnost.