SAMOZAVEDANJE IN RAZUMEVANJE SAMEGA SEBE BREZ METOD, UČITELJA ALI GURUJA

Objavil/a Taisha Kašlik , dne 2017-05-03 ob 11:42:58

Primitiven človek je mislil, da bolezen prinašajo demoni, ki pridejo v telo. V bolj civiliziranem obdobju, v času Platona, so še vedno verjeli, da do bolezni pride zaradi »jeze bogov«. Z magijo, praznoverjem in vero v demone so opravili šele, ko se je pojavil Hipokrat in jih povedel iz teme v svetlobo. Vedel je, da se ne sme spregledati večnih, nespremenljivih zakonov narave.

 Danes ne živimo samo v atomski, temveč tudi v antibiotski dobi. Ljudje že od nekdaj iščejo vsemogočni eliksir, ki jih bo odrešil preteklih (prehrambnih) grehov in jim dovolil grešiti naprej. Na tržišču se pojavlja vse več čudežnih zdravil, pospremljenih z marketinškimi kampanjami, toda mnoga se pozneje izkažejo kot nevarna in jih diskretno umaknejo iz prodaje oziroma zamenjajo z novimi, še močnejšimi, za katere zatrjujejo, da so popolnoma varna in rezultat najsodobnejših raziskav.

 Sama še vedno vztrajam pri tem, da začetni vzrok bolezni niso klice in da bolezen povzročajo zastrupitve, posledica katerih je okvara celic, to pa omogoča razmnoževanje in nasilno delovanje klic. Klice so preprosti, vedno prisotni spremljevalci, ki se razmnožujejo samo v bolnem organizmu. Bolezen ni kapitulacija pred mračnimi silami propadanja in smrti; je tudi in predvsem boj za zdravje. Bolečina, pa naj se je še tako branimo, ima koristno nalogo. Tako nas narava namreč opozarja na poškodbe organizma in na dejstvo, da moramo počivati ali pa se ustaviti in nekaj bistveno spremeniti.

 Medtem ko se zdi, da drugi ljudje dojemajo bolezen in telesno propadanje kot naravno posledico zrele dobe, jih imam jaz za posledico nenaravnih navad in prehrane, v kateri je preveč kalorij in poživljajočih pripravkov. Nikoli nisem svetovala pacientu, kako naj se navadi na artritis, astmo, čir ali migreno, ampak sem ponudila navodila, kako naj se teh neravnovesij reši za vedno. Menim namreč, da neustrezna prehrana izzove bolezni, ustrezna prehrana pa jih ozdravi, vendar uradna medicina tega stališča ne podpira. Kljub napredku tehničnega znanja in milijardah, porabljenih za medicinske programe in laboratorijske teste, človeški rod hira, bolnišnice in domovi so polni bolnikov; preučevanje tveganih zdravil je očitno še vedno nezadostno.

 V svoji praksi beležim ogromno izkušenj ljudi, ki potrjujejo škodljive učinke zdravil. Eno izmed takih razvpitih zdravil je penicilin, zelo močno in učinkovito sredstvo za zdravljenje infekcij, ki jih povzročijo stafilokoki. Kadar se ga kot zdravilo predpisuje pri vročini in infekcijah dihalnih poti, lahko učinkuje kot strup in izzove močne alergije. Velika nevarnost pri večini antibiotikov je prepogosta uporaba, saj je nanje občutljivih vse več ljudi; velike molekule v antibiotikih težijo k tvorjenju antigenov z beljakovinami in ko se to zgodi, v telesu nastanejo protitelesa. Če v tem trenutku dobimo drugo injekcijo penicilina, sledi nesreča, ko pride penicilin v stik s protitelesi v celicah. Preobčutljiva oseba doživi alergično reakcijo v obliki razdražene kože, v hujših primerih pa je lahko smrtonosna zaradi anafilaktičnega šoka, saj penicilin energično stimulira endokrine žleze (navadno se najhitreje odzovejo nadledvične žleze). Zaradi nenaravnega zdravljenja se pojavijo neravnovesja tudi v ostalih telesnih sokovih.

Sorodno področje je človeško navdušenje nad sintetičnimi vitamini, kot da bi lahko pilule obnovile zdravje, v resnici pa samo povečujejo dobiček proizvajalcev in pretvarjajo zdravniške ordinacije v trgovine za tovrstne izdelke.

 Celosten pristop k zdravju, ki ga prakticiram že vrsto let, se je razvijal skozi dolgo obdobje, ki je vodilo od »hiponotiziranosti z zdravili« do naravnih postopkov in presoje, da je hrana najboljše zdravilo. Ljudje sami bi morali prevzeti svoj del odgovornosti pri zdravljenju. Vsak posameznik ima namreč svojo pot in niti dveh primerov ni, ki bila povsem enaka, zato vsakdo potrebuje individualen program, prilagojen samo njegovim potrebam. Prav zato niso optimalni rezultati diagnostike in zdravljenja po podobnosti.

 Ne zavedamo se, da skoraj vse slabe navade pridobimo zaradi želje po stimulaciji. To pomeni, da telo avtomatsko zahteva to, kar mu lahko ponudi trenutno olajšanje in tako za kratek čas zakrije znake utrujenosti in depresije. Nekateri v ta namen pojejo dosti soli, drugi velikanske količine mesa in zatem močno kavo, tretji pa sladkor in slaščice, kar je vse škodljivo za organizem. Kadar takšni osebi prepovem poživila, se počuti slabo in pobito, telo pa sprejme novo dieto in začne izločati strupene odpadne snovi. Mnogi ljudje ne računajo na to nujno obdobje navajanja in pridejo do sklepa, da jim sprememba prehrane ne ustreza. Do olajšanja želijo priti v trenutku, ob začetku procesa pa opazijo, da se počutijo še slabše kot prej, zato se vrnejo k starim navadam. Res je, da naš ubogljiv prebavni sistem lahko prenese čudne snovi, toda ne v nedogled. Slej ko prej popusti in napade ga tako imenovana bolezen.

 Pravilna prehrana torej ni samo nujna za zdravje, temveč je tudi način življenja, kajti narava zdravi, zdravilec oziroma zdravnik pa je samo njen pomočnik; človek ni stroj, ki mu je treba premakniti dva koleščka in bo spet deloval. Osnova mojega sistema zdravljenja je uporaba zdravega razuma in sodobnih znanstvenih raziskovanj. Zdravljenje pa je sestavljeno iz več dejavnikov, pri čemer dejavno sodeluje telo, um in duh. Da bi pomagala premostiti razkorak med teorijo in prakso življenja, združujem starodavne modrosti, ki ležijo v vseh nas in moderno znanje današnjega sveta.  Pacientom vedno govorim: »Vaša bolečina, vaše težave ali bolezni izvirajo iz napak v prehrani in neustrezne uporabe zdravil. Polni ste škodljivih odpadnih snovi zaradi sintetičnih, steriliziranih živil, okrepljenih z umetnimi dišavami in podobno. Toksini v vaši krvi so zaprli filtre, organe za izločanje, med katerimi so glavni ledvice, jetra, črevesje in koža.« Dandanes zdravniki ne posvečajo dosti pozornosti naravni modrosti človeškega telesa in pozabljajo, da ima telo svoja mojstra kemika – ledvice – katerih naloge so bolj zapletene od kateregakoli računalnika ali naprave. Kljub zdravilom, ki jih je izumil človek, ostaja mati narava najstarejši in največji lekarnar, vir velikih in majhnih zdravstvenih čudežev. Drugih stvari, ki se tičejo zdravja, ne moremo vedno nadzorovati (kakovost zraka, hrup, čustveno ozračje), vedno pa se lahko odločamo o tem, kaj bomo jedli.

 Iz mojega arhiva je razvidno, da je 95% pacientov na podlagi upoštevanja navodil popolnoma ozdravelo oziroma se jim je stanje bistveno izboljšalo. Seveda je mnogo zdravnikov prepričanih, da je ta zgodba preveč fantastična, da bi bila resnična. Če zdravniku rečete, da sta morda prehrana in huda bolezen, kot je rak, povezani, bo verjetno pomiloval vaše duševno stanje. Mnogi so namreč tako zaslepljeni s sintetičnimi kemičnimi izdelki, da so pozabili na dejstvo, da so prav ti kemični elementi v organski obliki v naši prehrani prisotni že tisoče let.

Če hoče zdravilec zdraviti celostno, se ne sme zanašati na božje usmiljenje,  ampak mora imeti možnost izbirati kako bo zdravil katero bolezen. Ali bo rekel «lahko samo poskusim, malo pomagam in še bolj kronificiram«, namesto da bi bil kos boleznim, ki jih uradna medicina ni kos pozdraviti.

 Na koncu bom pustila zdravnike razburjene ob vprašanju: kaj povzroča bolezen? Je prodor zunanjih elementov – virusov in bakterij – v tkivo edini možni vzrok bolezni ali so za propadanje tkiva lahko tudi drugi vzroki? Ali ne bi bilo dobro pri zdravljenju upoštevati tudi človekove fiziološke zgradbe in okolja, v katerem živi? Ali ni napočil čas, da se pojmovanje bolezni razširi in se zdravljenje zastavi na podlagi teorije, ki je širša od Pasteurjeve?

Tudi jaz imam svojo teorijo in zdravila, toda to niso samo moje teorije in moja zdravila. To so sadovi, zbrani skozi stoletja, ki se prenašajo skozi generacije, v našem času pa so neupravičeno zanemarjeni. Zaslužna sem torej kvečjemu za to, da sem z njih obrisala prah, preizkusila njihovo učinkovitost in v svojem delovanju pokažem kako naj v svoj notranjosti prebudite čudovito silo, ki vas bo ozdravila in vam spremenila življenje.

www.taisha.si

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Taisha Kašlik
Taisha Kašlik
Objavil/a 2017-05-03 11:42:58 (May 03, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Medij ‒ človek, ki vidi, sliši in čuti nevidno
Vis medicatrix naturae – zdravilna moč narave, ki deluje znotraj
SAMOZAVEDANJE IN RAZUMEVANJE SAMEGA SEBE BREZ METOD, UČITELJA ALI GURUJA
MAGIJA IN OKULTIZEM NEKOČ IN DANES
Od vseh igrač na svetu, se ljudje najraje igramo s čustvi....
VRHUNSKI POSVET
BOLEZNI ZAPISANE V OČEH
Medialno svetovanje ‒ ko potrebujete odgovor
Alternativna medicina - VIZUALNA DIAGNOSTIKA
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

6128.) sloni si zapomnijo - agatha christie

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj