NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

PES ČUVAJ
INICIATIVA
Obsodba pogroma zoper tednik Reporter
O NAS
Primorski dnevnik in hajka proti Kocbeku
Izražanje mnenja in nastop na javni TV je pravica
POPolna manipulacija
Reporter o napadu Islamske skupnosti
Lucija Šikovec Ušaj: Dvojna merila
Resnica je pomembnejša od ideologije
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Tit Turnšek, predsednik ZZB-NOB grozi novinarki Petri Sovdat

Svoboda Govora
17.05.2017 11:32 (May 17, 2017)

Tit Turnšek, predsednik davkoplačevalsko podprte ZZB-NOB“Petra Sovdat, vi ne boste dočakali penzije, koza!”.

27.05.2015 Ekskluzivno: Tit Turnšek, predsednik ZZB-NOB VS. Petra Sovdat, Finance

https://www.youtube.com/watch?v=ZwCG3Nwbt7Q

INICIATIVA

Svoboda Govora
26.04.2017 14:48 (Apr 26, 2017)

Iniciativa za svobodo govora je organ projekta Svoboda govora. Skrbi za vodenje in usmerjanje projekta ter predstavlja strokovno in moralno podporo projektu. Iniciativa lahko nastopa v javnosti kot predstavnik projekta in opravlja funkcijo neformalnega varuha svobode govora v Sloveniji. Članstvo v iniciativi je neprofesionalno in častno.

 

Organ sestavljajo

Lucija Šikovec Ušaj, predsednica iniciative, Vera Ban, Igor Kršinar, Roman Leljak, Urška Makovec, dr. Matevž Tomšič in David Tasič.

 

**************************************************************

 

Lucija Šikovec Ušaj se je rodila v Ljubljani. Po maturi na Šubičevi gimnaziji se je vpisala na PF Univerze v Ljubljani, kjer je diplomirala s temo poročanja medijev o kazenskih postopkih. Po diplomi se je najprej zaposlila v gospodarstvu, nato opravila sodno pripravništvo in pravosodni izpit. Odvetniško pripravništvo je opravljala v odvetniški pisarni Ljuba Pečarja, nato pa je leta 1987 pričela delati kot samostojna odvetnica s pisarno v

Damir Črnčec: Vrnitev h koreninam / Returning to the roots

Svoboda Govora
14.11.2016 09:06 (Nov 14, 2016)

Returning to the roots
 
 
In his victory speech later that evening, the newly-elected American president Donald J. Trump promised to his voters and all Americans America's return to its roots, the renewal of the American dream, and the reconstitution of America as the strongest economy with rebuilt infrastructure and millions of new jobs. He told the world community that “while we will always put America’s interests first, we will deal fairly with everyone, with everyone – all people and all other nations. We will seek common ground, not hostility; partnership, not conflict”. Trump remained true to his pre-election promises that America would come first and that it would become great again. 
 
 
However, the international community, neighbors, partners and allies are baffled trying to figure out the nature of America's future foreign policy. Is America going to give way to the already seen isolationism, which has never ended well for Europe, or to moderate globalism deriving from an a

Izražanje mnenja in nastop na javni TV je pravica

Svoboda Govora
26.10.2016 09:05 (Oct 26, 2016)

Svet za odziv na sovražni govor je ponovno pokazal, da je s svojim nazivom zameglil dejstvo. Ne gre za odziv na sovražni govor, temveč sovražni govor »per se«, gre za to, da kot samooklicani »varuh« označuje vsakogar in vse drugače misleče, kot ljudi, ki širijo sovražni govor. V čem naj bi bilo govorjene Angelce Likovič v oddaji Tarča sovražni govor, je težko razbrati. Očitno je le, da se z njenim mnenjem člani Sveta ne strinjajo, kar po njihovem avtomatično pomeni, da je tak govor sovražen.
Med nestrinjanjem s stališči drugih oseb, ki jih te javno izražajo in med sovražnim govorom je seveda velika razlika, vendar v pomanjkanju argumentov zadeve rešiš z etiketo sovražnega govora in napadom na nacionalno TV, ki v oddajo ne bi smela povabiti nikogar, ki ne dobi blagoslova Sveta, za katerim se skrivajo izključno osebe, ki so pripadniki ortodoksne levice.  Ali se je t.i. Svet oglasil v zvezi s prispevki v katerih novinarji napadajo pokop žrtev ene največjih povojnih morij na Slovenskem?

Izjava za javnost

Svoboda Govora
01.04.2016 17:22 (Apr 01, 2016)

Iniciativa za svobodo govora, ki je prav tako vabljena na sejo Odbora za kulturo, sklicano za današnje popoldne v zvezi s problematiko, daje pisno izjavo, saj se na tako hitro sklicano sejo nihče ne more osebno odzvati. V zvezi s problematiko, ki to dejansko je, vendar v nobenem primeru ni tako nujna, kot se jo skuša prikazati, podaja sledeče:

Svobodno novinarsko delo ne pomeni, da novinar ni zavezan resnici. Nasprotno, spoštovanje državljanov izrecno nalaga nacionalnemu mediju, za razliko od komercialnih, da pri svojem poročanju zasleduje edino resnico. Že tako se je težko izogniti pristranskosti pri izbiri informacij, katere bo novinar po prostem ali urednikovem preudarku iz množice informacij javnosti sploh posredoval. V nobenem primeru pa si novinarji ne zaslužijo nobene zaščite pred kritiko ali pritiski, saj je jasno, da bodo kritiko razumeli vedno kot pritisk, še toliko bolj, če so sami s svojo neresnično informacijo izzvali določeno politično opcijo, da se je na eklatantno laž

Lucija Šikovec Ušaj: Izjava Danila Türka o Hudi jami je sovražni govor

Svoboda Govora
18.02.2016 09:31 (Feb 18, 2016)

»Jaz poznam dva primera (sovražnega govora). Govor bivšega predsednika Tita v Ljubljani: 'Roka pravice, roka maščevalka našega ljudstva je že dosegla ogromno večino, a samo manjšemu delu izdajalcev se je posrečilo pobegniti in tudi ta manjšina ne bo več gledala naših čudovitih gora.' To je tipičen, eklatanten primer sovražnega govora, ki ne samo poziva k nasilju, ampak je bil tudi povod za vse povojne pomore.

 

V sodobnem času pa je ta drugi primer, to je predsednik Türk. Namreč, 297. člen, o katerem je govoril dr. Vezjak, ima tudi drugi odstavek, ki pravi, da se enako kaznuje nekdo, ki zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, opravičuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo in druga kazniva dejanja.

 

To, kar je rekel takrat, ko so odkrili Hudo jamo oziroma je to prišlo v javnost (zločini), je bilo dobesedno zanikovanje in zaničevanje žrtev. Nihče od današnjih dušebrižnikov, ki tako vpijejo zaradi sovražnega govora, ni takrat povz

Lucija Šikovec Ušaj: Dvojna merila

Svoboda Govora
16.02.2016 10:57 (Feb 16, 2016)

"V teh časih izrazito opažamo dvojna merila, ki jih uporablja sedanja vlada za različne kategorije ne samo državljanov, temveč celo posameznikov znotraj nje. V času tako imenovane tretje privatizacije je za odvračanje pozornosti z gospodarskih tem, povezanih s privatizacijo bank, telekomunikacij, zavarovalnic, problematika sovražnega govora izredno dobrodošla, saj gre za področje, ki ga »razume« vsakdo, vsak se lahko miselno s tem pozabava in tako uspe država pozornost državljanov speljati v vode, ki jih bodo miselno dovolj angažirale in hkrati brez dvoma tudi razdelile med tiste, ki so za zaostritev zakonodaje, in one, ki zagovarjamo večjo svobodo."

 

Več v tiskani izdaji revije Reporter, 15. februar 2016.

Žiga Turk: Zapomnite si svobodo

Svoboda Govora
16.02.2016 10:50 (Feb 16, 2016)

"Mnenja, ki jih levo in desno (predvsem desno) delijo Nataša Pirc Musar in njeni somišljeniki, so napad na svobodo govora. Predstavljajo sistematično omejevanje z ustavo zajamčene pravice govora. Če se neka organizacija sistematično ukvarja s tem, da bi nekomu drugemu omejevala njegove ustavne pravice, kako se že to imenuje? Bodo že ugotovili, saj so pravniki.

In če zapustimo polje pravnega in ostanemo poljudni. Mnenja, ki jih somišljeniki Nataše Pirc Musar delijo, so poskus ustrahovanja. Ustrahovanju se s tujko reče terorizem.

Napadalci v Parizu so napadli ljudi, ki poslušajo drugačno glasbo in imajo drugačen pogled na svet. Simbolično so napadli vrednote in način življenja Parižanov. V upanju, da bodo ostajali doma. Prestrašeni.

Samooklicani Svet napada ljudi, ki pišejo drugačne kolumne in imajo drugačen pogled na svet. Simbolično so napadli vrednote in način pisanja nekaterih državljanov. V upanju, da bodo ostajali tiho. Prestrašeni."

Celoten komentar si lahko preberete na spletnem

Damir Črnčec: Janičarski refleks

Svoboda Govora
16.02.2016 10:34 (Feb 16, 2016)

"Čas je povedal svoje. Medijsko prirejeno in lažnivo poročanje pod krinko humanosti in varovanja človekovih pravic se je razblinilo, žal tudi zaradi terorističnih napadov v Parizu ter množičnih nasilnih dejanj, posilstev in napadov po Nemčiji, na Švedskem, Finskem itd. Feministke in skrajni levičarji so utihnili, uničevalci zahodne kulture pa so se poglobili v razmislek, kako nadalje uničevati našo civilizacijo. Naprej so nas želeli arabizirati, islamizirati in šeriatizirati z uvozom 50.000 nezakonitih migrantov, potem so to število povečali na 200.000, hkrati nas želijo še utišati. Pod krinko ustavljanja sovražnega govora postajajo določene manjšine vedno bolj radikalne in verbalno nasilne. Sedaj je cilj uničenje ustavne pravice, svobode govora. Natikanje »nagobčnikov« kot zadnja obramba totalitarne miselnosti, ki se je naselila v radikalnih manjšinah, katerih cilj je uničevanje spolov, uničevanje slovenstva. Upor v Kidričevem je simbol boja proti nasilnemu spreminjanju Slovenije, ki

Obsodba pogroma zoper tednik Reporter

Svoboda Govora
15.01.2016 11:31 (Jan 15, 2016)

OBSODBA POGROMA ZOPER TEDNIK REPORTER

 

Islamska skupnost je na svoji spletni strani dne 13. januarja 2016, torej natanko dva meseca po terorističnem napadu v Parizu, ki so ga povzročili islamski skrajneži, objavila izjavo, v kateri očitno islamski javnosti v Sloveniji sporoča, da naj bi neznani storilci na gradbišče islamskega kulturnega centra, ki ga Islamska skupnost poimenuje že kar z »Islamski kulturni center«, odvrgli svinjske glave in kozarce za vlaganje, ki naj bi bili polni krvi. Krivdo za takšno ravnanje nesporno pripiše tedniku Reporter, ki je s svojimi članki kot eden prvih v državi pričel opozarjati na negativne posledice prihoda ogromnega števila migrantov iz različnih muslimanskih držav z navadami, ki so nezdružljive z evropsko civilizacijo in evropskim načinom življenja; predvsem v smislu povečanja nasilja, kar se je dejansko tudi zgodilo, pričenši z napadom na pariški humoristični tednik Charlie Hebdo, nato z nepojmljivim terorističnim napadom v Parizu ter z množičnim

Reporter o napadu Islamske skupnosti

Svoboda Govora
14.01.2016 09:30 (Jan 14, 2016)

IZJAVA UREDNIŠTVA O NAPADU ISLAMSKE SKUPNOSTI NA REPORTER

 

Povezovanje revije Reporter s tem dogodkom je brez osnove in zlonamerno. Zapis na spletni strani Islamske skupnosti pomeni nedopusten napad na svobodo tiska! Kritično pisanje o gradnji džamije v Sloveniji za zdaj še ni prepovedano.

 

Islamska skupnost s svojo izjavo izreka neke vrste fatvo nad Reporter, ker zaradi spornega financiranja kritično piše o gradnji džamije v Ljubljane. Revija Reporter ima kot tednik, ki je zavezan svobodi, zlasti svobodi govora, pravico do pomislekov v zvezi z gradnjo džamije, saj jo financira država Katar, kjer vlada šeriatsko pravo. V zvezi z džamijami, ki jih je financiral Katar ali Savdska Arabija, na Zahodu že imajo probleme, zato so tam nekaj džamij, pri katerih obstaja nevarnost, da se spodbuja terorizem, zaprli.

 

V Sloveniji imamo po ustavi zagotovljeno svobodo tiska, in ta svoboda ni omejena, niti ko gre za poročanje o delovanju verskih skupnosti. Če ne bi bilo tako, potem mediji ne bi mog

Lucija Šikovec Ušaj o "sovražnem govoru"

Svoboda Govora
10.12.2015 09:24 (Dec 10, 2015)

 

Če govorimo o Sloveniji, do sedaj, ko mediji povsem nekritično in navijaško popularizirajo sprejemanje beguncev, migrantov iz Bližnjega vzhoda in ko skoraj hkrati poteka kampanja za ohranitev družine v njenem tradicionalnem pomenu, težav s »sovražnim govorom« praktično ni bilo. »Sovražni govor« je namreč vedno in samo govor t.i. politične desnice. Govor t.i. politične levice pa, kljub pozivom tudi eminentnih filozofov k pobojem politikov, požigu Cankarjevega doma, raznih pesnic, ki obžalujejo, da političnih nasprotnikov niso abortirale njihove matere, ni nikoli prepoznan kot sovražen, nedopusten, žaljiv.

 

Sprašujete me, kje je meja svobode govora? Ali kje bi morala biti meja?

 

Na prvo vprašanje lahko mirno odgovorim, da je meja tam, kjer preneha govoriti levica ali anarholevica in prične govoriti desnica ali cerkev.

 

Na drugo vprašanje pa odgovarjam s citatom avtorja knjige Temelji svobodne družbe, Eamonna Butlerja, ki pravi: "Tvoja svoboda, da zamahneš s pestjo, se konča tam, kje

Trije novi prispevki k slovenski blaznosti

Svoboda Govora
11.11.2015 11:14 (Nov 11, 2015)

Demokracija in Reporter
 
Novinarji revije Demokracija in Reporter so bili le nekaj ur po islamističnem pokolu njihovih kolegov v Parizu žrtev javnega poziva k nasilnemu obračunu preko spletnih strani. 7. januarja 2015 je na spletnih straneh »neznanec« s psevdonimom Zakladnik Matija zapisal: »Tole, kar je bilo danes v Parizu, je pravi otroški vrtec v primerjavi s tem, kar bodo v prihodnjih tednih doživeli janšistični govnači z Demokracije in Reporterja. Kar pripravijo naj se. Še posebej Gašper Blažič, ki ga bom lastnoročno nataknil na kol. Da ne bo nepripravjlen in bo piskal, da ni vedel«
 
Kazenski zakonik določa v 135 členu, da :
(1) Kdor ogrozi varnost kakšne osebe z grdim ravnanjem ali z resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(2) Pregon se začne na predlog.
 
Okrožno sodišče v Ljubljani je predlog za pregon kot tudi predlog za pridobitev IP naslova računalnika, na katerem je bil sestavljen sporni tekst, zavrnil

Resnica je pomembnejša od ideologije

Svoboda Govora
26.10.2015 09:22 (Oct 26, 2015)

V Združenju novinarjev in publicistov in Iniciativi za svobodo govora ugotavljamo, da t. i. begunska kriza prinaša poleg ostalih problemov tudi zaskrbljujoče težnje po selekcioniranju informacij in omejevanju svobode izražanja.

 

Še posebej problematično je, da so nosilke takšnih tendenc tudi organizacije, ki bi morale braniti svoboden pretok informacij. Tako je Društvo novinarjev Slovenije (DNS) objavilo zapis z naslovom "Recimo ne sovražnemu govoru", v katerem nam vsiljuje predstave o ljudeh, ki v teh dneh prestopajo naše meje mimo mejnih kontrol ter se podajajo na dolgo in tvegano pot v bogato Evropo. O migrantih je po njihovem treba pisati samo najlepše stvari, vse njihove izgrede, lažna predstavljanja in drugačna dejstva pa zamolčati. Vsako drugačno pisanje v DNS označujejo kot nehumano, militantno ali celo fašistoidno. Pri takšnem stališču DNS gre za aktivizem, ki skuša na podlagi prvinskih čustev preprečiti kritično analiziranje, razmišljanje, izražanje in vpogled v širši kontek

POPolna manipulacija

Svoboda Govora
22.10.2015 13:43 (Oct 22, 2015)

"Kolaričevo pričevanje je dobesedno "iz prve roke", zato ima po naši oceni večjo vrednost od nacionalne RTV in zlasti komercialne POP TV, ki sta v zadnjih dneh - še posebej to velja za komercialno televizijo v ameriški lasti - nekajkrat selektivno obravnavali dogajanje, povezano z migranti, ki jih pogosto še vedno imenujejo "begunci", kljub temu da je takšnih po uradnih policijskih podatkih le okoli 30%."

 

Celotno kolumno avtorja Dejana Steinbuch, v kateri je opozoril tudi na manipulacijo najbolj branega spletnega portala v Republiki Sloveniji, si lahko preberete na spodnji povezavi.

 

http://www.portalplus.si/1157/na-robu-kolapsa/

Dr. Damir Črnčec, Reporter 28. 9. 2015

Svoboda Govora
07.10.2015 09:31 (Oct 07, 2015)

It should be noted that the constitutional category of freedom of speech is one of the greatest democratic values and that love for one's nation is not nationalism, xenophobia or hate speech but a positive emotion of patriotism. Hate speech, on the other hand, is a tool used by those who defend contemporary totalitarian systems in a bid to kidnap the freedom of speech as determined by the Constitution and ensured by liberated Europe which has defeated three totalitarian regimes. The highest and the heaviest form of hate speech is to declare thoughts and ideas of the freedom of speech as hate speech. Only totalitarianism lacks room for the freedom of speech and provides it for those who feel it is their duty to prosecute this freedom.

 

Dr. Damir Črnčec, Reporter 28. 9. 2015

 

http://www.reporter.si/komentar/damir-%C4%8Drn%C4%8Dec-invazija-enoumja/55614

Damir Črnčec: Invazija enoumja

Svoboda Govora
28.09.2015 14:36 (Sep 28, 2015)

"Mediji so selektivno ustvarjati zgodbe, ki jih ni. Niso razlikovali med ilegalnimi migranti in begunci, molčali so o teroristih med njimi, o opustošenju, ki ga puščajo za seboj, ter hkrati sistematično omejevali svobodo govora. Slovenski pokorni mediji so z blokado komentiranja na internetu postali vrhovni cenzorji. Totalitarne cenzorske navade težko umirajo. A ljudstvo se ne da. Svobodo govora izraža drugje in tam pač bolj intenzivno."

...

"Nazadnje je treba poudariti, da je ustavna kategorija svoboda govora ena največjih demokratičnih pridobitev, da ljubezen do svojega naroda ni nacionalizem, ksenofobija ali sovražni govor, temveč pozitivno čustvo domoljubja. Sovražni govor pa instrument zagovornikov sodobnih totalitarizmov, s katerim si poskušajo ugrabiti svobodo izražanja, ki nam jo zagotavljata ustava in osvobojena Evropa, ki je premagala tri totalitarizme. Najvišja in najtežja oblika sovražnega govora je namreč razglašanje misli in idej svobode govora za sovražni govor. Samo v t

Damir Črnčec: Invazija enoumja

Svoboda Govora
28.09.2015 09:39 (Sep 28, 2015)

It should be noted that the constitutional category of freedom of speech is one of the greatest democratic values and that love for one's nation is not nationalism, xenophobia or hate speech but a positive emotion of patriotism. Hate speech, on the other hand, is a tool used by those who defend contemporary totalitarian systems in a bid to kidnap the freedom of speech as determined by the Constitution and ensured by liberated Europe which has defeated three totalitarian regimes. The highest and the heaviest form of hate speech is to declare thoughts and ideas of the freedom of speech as hate speech. Only totalitarianism lacks room for the freedom of speech and provides it for those who feel it is their duty to prosecute this freedom.

 

Dr. Damir Črnčec, Reporter 28. 9. 2015

 

http://www.reporter.si/komentar/damir-%C4%8Drn%C4%8Dec-invazija-enoumja/55614

Maja Sunčič: Slovenski levičarji nas terorizirajo z begunci

Svoboda Govora
25.09.2015 12:40 (Sep 25, 2015)

"Levičarski skrajneži in dominantni levičarski mediji Delo, Dnevnik in Večer nas v zboru z RTV Slovenija in POP TV nenehno terorizirajo s svojo ideološko agendo, da bi se predstavili kot najbolj človeški, solidarni in sočutni. Na eni strani kot pobesneli preganjajo sovražni govor v zvezi z begunci in izvajajo medijsko cenzuro, na primeru Žižka pa so pokazali, da podpirajo sovražni govor par excellence in celo uboje političnih nasprotnikov." Maja Sunčič, 21. september 2015

 

Celoten komentar, v katerem avtorica razgalja sprevrženost slovenske medijske krajine, si lahko preberete na povezavi:

 

http://www.reporter.si/slovenija/slovenski-levi%C4%8Darji-nas-terorizirajo-z-begunci/55564

Primorski dnevnik in hajka proti Kocbeku

Svoboda Govora
15.09.2015 10:37 (Sep 15, 2015)

Igor Omerza: "Da ne bi ostal pri splošnih verbalnih obtožbah, bom konkretno argumentiral nekaj teh obžalovanja vrednih ravnanj Primorca. Tako Boris Pahor piše v knjigi Ta ocean strašnó odprt, da se je Primorski dnevnik od 1. januarja 1952 dalje tvorno vključil v hajko proti Kocbeku in „zvesto ponatiskoval članke, ki so se s Krpanovo mesarico lotevali Kocbekovega Straha in poguma in moje ocene“. Tako npr. je Primorski dnevnik od 20. do 24. februarja 1952 (od srede do nedelje) nanizal pet nadaljevanj Od laži do resnice, v katerih avtor Dušan Furlan napada Kocbeka in Pahorja. Poleg tega pa Pahorju, razen kratkega Odprtega pisma, Primorec ni hotel več objavljati obrambe knjige in njenega avtorja.

Preskočimo v leto 1975. Potem ko je 18. marca tega leta izšlo v Zalivovi Kosovelovi knjižnici delo Edvard Kocbek – pričevalec našega časa in v njem Kocbekovo pričevanje o povojnih pomorih, je režim v matici sprožil strašno medijsko kampanjo proti pričevalcu. Temu je sledil, kot verni sekundant re

Oglasi

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj