Idejo res lahko dobi vsak. 

Ideje so v zraku, so okoli nas.

"Edino" kar je potrebno, je ZNATI JIH DOBITI, jih ujeti!

 

Večkrat poslušam kak intervju s kakšnim odličnim poslovnežem. Ti so zagotovo imeli veliko dobrih idej, da so postali, kar so. Vsem jim je skupno, da so zelo vztrajni in usmerjeni v to, da bodo dobili idejo / rešitev in da si znajo vzeti čas, da dobijo idejo.

Nek poslovnež je izjavil, da se vsako leto za dva meseca odpravi na morje, jadrat. Da je potem v stiku z naravo, si spočije in ravno takrat dobi novih idej za naprej.

 

Tudi jaz pri sebi ugotavljam, da ideje dobim največkrat, ko sem zunaj v naravi, in sicer, ko si vzamem čas in grem v kak hrib.

Zelo zelo težko dobim kako idejo, ko sedim za računalnikom in 'kraužlam' možgančke.

Zato je postalo del mojega dela to, da enostavno moram iti ven, med drevesa, na sonček. Kljub temu, da vem, da je to zame in za moj posel dobro, še vedno najdem še in še razlogov, da ne bi šla in da je ta trenutek veliko bolj pomembnih stvari za narediti. Če vztrajam pri svoji odločitvi, da grem ven, v naravo, sem potem, ko se vrnem, vedno povsem drugi ćlovek: polna nove energije in zamisli, kaj vse bi (lahko) naredila. In tako začet dan je potem ponavadi zanimiv, dinamičen, zelo produktiven in postane prekratek.

 

Da dobimo idejo, morajo biti izpoplnjeni določeni pogoji.

Najprej moramo imeti problem, ki bi ga radi rešili, oziroma področje za katero rabimo idejo.

Problem mora biti jasen.

Potem moramo ta problem potisniti "v ozadje" in se ne več ukvarjati z njim. Ne smemo pretirano razmišljati o njem in na silo iskati rešitev.

KAKO TO NAREDIMO?

To naredimo najlažje tako, da se aktivno sprostimo. Da damo napetosti in skrbi ven iz sebe. Pomeni, da gremo v naravo ali na športno aktivnost in se res fizično dobro premigamo (se konkretno prepotimo), saj le tako lahko ugasnemo naše možgane. Nismo vredu tako dolgo, dokler ne začnemo uživati v danem trenutku, tukaj in zdaj. Ko pa se zavemo, kako lep dan je, da sije sonček, (res) slišimo žvrgolenje ptičk, mimoidočemu vrnemo prijazen nasmeh,... takrat smo prebili ta zid in še le zdaj smo v fazi, da lahko dobimo idejo.

Na misel nam prihajajo REŠITVE, ideje, KOT PREBLISKI. Postali smo kreativni!

Vendar brez panike. Idej si ni treba zapisati, da jih ne bi pozabili, sicer spet vklopimo možgane z vsemi njihovimi vzorci razmišljanja. Tiste ideje, ki so prave, se jih bomo doma brez problema spomnili.

Pomembno je, da UŽIVAMO v tem prijetnem, sproščenem stanju. 

Kar pa si je dobro zapomniti je, da si zapomnimo, kako se to naredi, da bomo lahko postopek pridobivanja idej še kdaj ponovili.

In nenazadnje : priporočam čim več ponovitev :)

 

In še nekaj: več IDEJ je v zraku zjutraj.

 

Veliko sončka in veselja do življenja vam želi

Tatjana, SUNY


PS: spodaj prikazujem mojo idejo za MEDITACIJSKI STOLČEK SUNY, ki sem jo dobila na zgoraj napisan način.
Mislim, da je jasno razvidno, da me je inspiriral sonček.
Meditacijski stolček SUNY je lahko tudi vaš piknik stolček, ribiški stolček, otroški ležalnik ali mini ležalnik za na plažo.