Članek
Bližajo se županske volitve
Objavljeno Nov 08, 2018

Bližajo se županske volitve, kandidati in politične stranke nas vabijo naj na volitvah oddamo glas prav za njih. V teoriji zmagajo kandidati, ki dobijo največ ljudskih glasov v praksi pa je malo, ali povsem drugače. Nismo edini v EU kjer se na volitvah goljufalo je in naj bi se goljufalo tudi še naprej.

Ker sem bil v Lj. sam večkrat v lokalni volilni komisiji lahko rečem, da je bilo v praksi na naslovu ene garsonjere v bloku prijavljenih tudi veliko občanov, ki jih nihče ni videl niti pred volitvami niti pozneje po volitvah, niti niso znali slovensko in volilno komisijo spraševali; "Koji broj je Zoran Janković?"

Levakom po potrebi upravne enote izdajo istočasno tudi po več različnih dokumentov o njihovih stalnih bivališčih vse po potrebi njihovih kandidatov. Vse upravne enote v Sloveniji so pod njihovo kontrolo, lahko volijo celo "mrtvaki."

V volilnem imeniku sem pred leti opazil ime moje pokojne matere. Doslej nihče ni kontroliral volilnih imenikov, vpogled vanje pa se mora plačati, da odvrne morebitni interes zainteresiranih. Nekaj se je brezupešno okoli tega trudil pojoči major Ladislav Troha.

Tudi če bi pregledali volilne imenike ne bi nič pametnega ugotovili. Prijavljene volilne kršitve se itak na DVK doslej niso upoštevale.

Skratka DVK (državna volilna komisija) je tisti gordijski vozel, ki ga bo treba presekati, če hočemo, da se bo v tej državi zares kaj spremenilo.

župan Boris Popovič je v Kopru že prižgal kičaste novoletne lučke pod krinko imena Čudolandija čudo bi bilo, če bi se županu prižgala kakšna lučka v glavi in bi ugotovil, da gre za nesmiselno zapravljanje denarja, ki bi ga lahko uporabil v mnogo bolj koristne namene.... neokusna okrasitev je Kopru v sramoto, denar pa bi prav prišel družinam na robu preživetja za plačilo položnic, humanitarnim organizacijam, izplačilu božičnice brezdomcem, obdaritvi otrok itd... blišč in beda neoliberalnega kapitalizma :( https://www.youtube.com/watch?v=KWGWuwQJ4hk

res je Stoyan, namesto da je prižgal kopico umetnih lučk primitivnega blišča........bi z izražanjem sočutja, prijaznosti in skrbi za svoje someščane, ki so pomoči najbolj potrebni........ prižgal lučke upanja, topline in radosti v njihovih srcih

točno to draga Radmila, edini smisel človeškega bivanja na planetu zemlja je usmeriti vso energijo za skupno dobro vseh ljudi, živali in narave.

zanimivo na MMC rtvslo.si nikakor ne morem oddati komantarja na članek, ki govori, da bi po anketah Jankovič zmagal že v prvem krogu. Vse zavisi od tegq koliko "volilcev" bo na dan volitev Jankoviču z vlaki in avtobusi uspelo pripeljati iz republike srpske in Srbije in koliko mu bodo po nalogu murgeljsega vrtnega palčka pomagali še tovariši iz državne volilne komisije. Nisem nacionalist, moje mnenje je, da človek proti kateremu je obtožnica pravnomočna niti ne bi smel kandidirati za kako politično mesto. http://www.rtvslo.si/crna-kronika/obtoznica-zoper-jankovica-v-zadevi-stozice-je-pravnomocna/467041