Zakaj si tu?

Objavil/a Stoyan Svet , dne 2014-08-19 ob 12:43:01

Obstajata samo dve vrsti ljudi; Eni, ki so se ta tri vprašanja že vprašali in tisti drugi, ki si teh vprašanj še niso. Ta tri vprašanja so; Od kje sem prišel? Kaj naj tu počnem? Kam bom po smrti odšel?

Obstajajo ljudje, ki se spomnijo svojih prejšnjih življenj, ampak to ti itak nič ne pomaga, da bi ti zaradi tega v tem življenju bilo kaj bolje. Če veš, da si bil v prejšnjem življenju kak kralj, ali kraljica se itak do tebe vsi obnašajo premalo spoštljivo. Skratka, to od kje si prišel za tvoj obstoj ni pomembno, oziroma je pomembno približno toliko, kot kakšne barve bluze je včeraj nosila tvoja soseda.

To, kam boš po smrti odšel, ali odšla je tudi povsem nepomembno, vsekakor tisti kraj tam ne bo v skladu s tvojimi pričakovanji. Za bogaboječe je pozitivno vsaj to, da zaradi strahu pred peklom v življenju ne delajo prevelikih neumnosti. Hecno je to, da nisem srečal še niti enega vernika, ki bi bil prepričan, da bo šel v nebesa, kar nekaj njih pa, da bodo končali v peklu. Občutek krivde zna biti brez potrebe huda božja šiba.

Seveda pa so tu še božji namestniki na zemlji, ki si mislijo, da glede na to, da so božji namestniki lahko počnejo neumnosti, ker bo to njim odpuščeno saj so ja božji namestniki.

Ateisti pa so itak prepričani, da je to življenje samo enkratno, da duh in duša ne obstajata, vse je samo meso, ki misli, dokler misli. Ko umre se itak vse konča in ne ostane nič.

Ta svet pa je vedno bil in bo ena velika iluzija in hvala bogu, da so obstajali in še obstajajo mojstri modrosti, ki človeku kažejo pravo pot. Zanimiva mi je kratka zgodba, ki sem jo slišal od svojega mojstra.

Nek kralj je imel hude sanje v katerih ga je porazila tuja vojska izgubil je svoje kraljestvo in bežal pred sovražniki. taval je skozi gozd žejen in lačen. Znašel se je pred neko kolibo v kateri je živela neka starka. Vprašal jo je če ima kaj za jest. Ženska mu je dala edino kar je imela pest riža in leče in mu rekla naj si to skuha. Zakuril je ogenj in začel kuhati. Medtem je iz gozda pridivjal jelen in prevrnil lonec direkt v ogenj. Kralj je začel neutolažljivo jokati. Zbudil se je v veliki pozlačeni postelji ob njem pa so bili stražarji, ki so ga varovali. Videl je, da je še vedno kralj in da ni izgubil svojega kraljestva, vendar so bile njegove sanje močnejše od realnosti, zato je razpisal nagrado, da kdor mu pravilno odgovori na vprašanje kateri svet je realnejši, oni, ali ta in ga z odgovorom zadovolji mu bo prepustil pol svojega kraljestva. Hodili so razni modreci in ga prepričevali, vendar neuspešno, kralj z njihovimi odgovori ni bil zadovoljen.

Potem pa je prišel pred kralja nek pohabljen deček, kateremu so se vsi zaradi pohabljenosti smejali. Kralju je dejal, da on pozna pravi odgovor in mu rekel;

"Tvoje sanje so imele svoj začetek in svoj konec zato niso pravi svet. Ampak tudi ta svet zate ni pravi svet. Tudi v tem svetu enkrat nisi bil kralj in enkrat ne boš več. Tudi ta svet so samo sanje, ki se bodo končale."

Kralj je po tem vprašal; "Kje pa potem je pravi svet?"

Deček mu je odogovoril; " Ta pravi svet je v tebi nima ne začetka, ne konca, ampak za to potrebuješ pravi način, da boš lahko prišel do tega spoznanja."

Kralj ga je vprašal; "Ali mi lahko ti pokažeš ta pravi način, ki me bo pripeljal do pravega spoznanja?"

Deček mu je odogovoril; "Seveda lahko." in mu tudi je.

Kralj mu je ponudil pol svojega kraljestva, kar pa je deček zavrnil z odgovorom, da on tega ne rabi. Ta deček je bil eden od mojstov modrosti.

In kakšno spoznanje je kralja doletelo, da je dečku zanj ponudil pol kraljestva? To kar potrebuješ tudi ti in o čemer govorijo vse religije, a se jim o tem, o čemer govorijo niti ne sanja.

To spoznanje vsebuje notranji mir, ki ni od tega sveta, vsebuje resnico, ki osovobaja in vsebuje ljubezen brez razloga, skratka vsebuje vse tisto nekaj, čemur nekateri rečejo bog, ki pa v resnici res ne potrebuje prav nobenega imena.  

Vsakemu je, ali bo v tem življenju dana možnost, da to spoznanje doživi v sebi, samo od tebe pa je odvisno, ali boš to možnost izkoristil(a) ali ne. Ampak, če verjameš, ali pa ne je to tista najbistvenejša stvar zaradi katere si tu. Tudi to je del tvojega poslanstva.

Stoyan Svet   

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
haapy yack
2
Aug 19, 2014
hojla
Evo tud zblojencem kanabis zdrav možgane....
https://www.youtube.com/watch?v=QGYvCMLdUnk
hoj

'Trava' dokumentarni film o lečenju kanabisom Dr. Sandžej Gupta HD - YouTube

'TRAVA' film poznatog lekara, koji pomera naše granice shvatanja marihuane! Dokumenatarni film 'Weed', o upotrebi marihu
#11
Stoyan Svet
1
Aug 19, 2014
ja Ana misliti je eno, izvajati pa nekaj drugega.
Papež, ki se ni udeležil satanističnega ubijanja dojenčkov in pitja njihove krvi ni mogel postati papež.
Zakaj pa misliš, da uradni vatikanski izganjalec hudiča oče Gabrielle Amorth trdi, da je hudič v Vatikanu?
Si pogledala video, kjer se v Vatikanu poje, da je Jezus sin Luciferja?
Če ne poglej tule;
https://www.youtube.com/watch?v=C1nRqWnUDIo
#10
Ana Kos
0
Aug 19, 2014
O, s tem se pa strinjam!
Ampak jaz mislil, da tudi Janez Pavel II. ni hote delal škode ... ;)
#9
Stoyan Svet
1
Aug 19, 2014
Ana poglej meni je povsem jasen zakon akcije reakcije,
alias kar seješ to žanješ,
alias vse se plača vse se vrača,
to je v vseh religijah od hinduističnih, budističnih do krščanskih.

Če tega ne bi samo verjel,
ampak v sebi celo doživljal Boga imenovanega ljubezen,
bi bil res budala.

Zato, čim bliže svojemu srcu je kdo,
tem manj potrebe ima,
da bi komurkoli delal kakršnokoli škodo.
#8
Stoyan Svet
1
Aug 19, 2014
Marija, ljudje smo različni, imamo različna mišljenja in interese,
kar se mene tiče, mi je bolj važno sporočilo, kot pa oseba, ki jo piše.
Seveda pa, čeje potrebno pišem tudi v prvi osebi. Veliko zgodb v prvi osebi sem pisal na www.pozitivke.net pod psevdonimom stojči, kjer imam preko 500 objav in sem med najbolj branimi avtorji.
#7
Stoyan Svet
0
Aug 19, 2014
Tatjana odgovori na vsa tri vprašanja se nahajo znotraj tebe, ko in če boš to spoznala, ali kot je rekel Krišna Ardžuni;
"Kdor vase umakne čute vse,
kot želva pod oklep noge,
ta je dosegel najvišjo modrost."
#6
Ana Kos
0
Aug 19, 2014
In ti tudi verjameš v pekel, saj si pisal celo o papežu v peklu ... ;)
Če ti ne bi verjel v pekel, ne bi objavljal takih "resnic". Če pa ne verjameš, pa pomeni, da porabiš vse, kar ti pride prav, da bi nekoga diskreditiral.
#5
M. H.
1
Aug 19, 2014
Aha, ti pišeš predvsem za druge, ne pišeš zase, za svoje veselje. Saj veš, nova med vami, pa imam neke svoje poglede, kar jih bom imela tudi v prihodnje.
Le prepričala sem se, da povedati v prvi osebi, dobi učinek, v tretji pa kar nekam splava, ker ni poistovetenja. Ampak, kot sem rekla, to so zgolj moje izkušnje.
#4
Tatjana
1
Aug 19, 2014
Veliko napisanega, ampak nobenega odgovora na zgornja tri vprašanja.
#3
Stoyan Svet
0
Aug 19, 2014
lep pozdrav Marija bralcu prepuščam svobodno voljo, da se njegovo razmišljanje nagiba kamorkoli hoče.
Moje poslanstvo je med drugim, da ljudi informiram, da to kar iščejo je v njih samih, tam se nahajajo vsi odgovori na vsa vprašanja.
Kdor trka na vrata srca se mu vrata odpro, pravi že star pregovor.
zakaj ne govorim v prvi osebi?
te salate je po socialnih omrežjih že preveč in če bi brala moje štorije, te to ne bi prav nič osrečilo.
Pišem za tiste, ki bi se v sebi radi prebudili iz še enih sanj.
#2
M. H.
0
Aug 19, 2014
Dana nam je možnost, vsak ima svoje poslanstvo. Vprašanja so zame sicer brezpredmetna, razen, če znam nanje odgovoriti. Če odgovora ne poznam, se ne sprašujem in si postavim trditev. Tega sem se težko naučila, pa še včasih malce "pokolebam".

Načel si zanimivo temo, a ne govoriš v prvi osebi. Tvoje razmišljanje pa se nagiba.....(kam?)...., tvoje poslanstvo je .....(kaj?)....., ti funkcioniraš.... (kako?)...., si odgovarjaš na vprašanja.... (zakaj?)....
#1
Stoyan Svet
Stoyan Svet
Objavil/a 2014-08-19 12:43:01 (Aug 19, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Komandant slovenske vojske pljunek na škornju ameriškega vojaka
Referendum o trgovini z ljudmi
Antifašisti so pravi fašisti
Konec kabala satanizma in kabala fašizma
Sandi Čurin naj bi podpisal marakeško deklaracijo
NATO potresi z minsko eksplozivnimi sredstvi
Največji slovenski teroristi
Ne mara-keš-ki deklaraciji
Bližajo se županske volitve
False flag lažni strelski napadi
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
NATO
(28)
Bog
(11)
NWO
(9)
LGTB
(2)
LGBT
(2)
imf
(2)
DVK
(2)
ISIS
(2)
Mir
(2)
eu
(2)
RKC
(2)
MI6
(1)
CIA
(1)
sds
(1)
arso
(1)
ecb
(1)
FED
(1)
bit
(1)
Bush
(1)
vera
(1)
geji
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj