Članek
RED
Objavljeno Sep 15, 2014

Red

Prva naloga je narediti red!

V naših občinskih službah vlada kaos. Brez uvedbe reda, pa ni mogoče izvajati razvojne vizije.

In to je naloga, ki jo moram izpolniti v prvih šestih mesecih mandata. To je ključ do vseh naslednjih korakov.

Prvi ukrep, prvi dan, pred prvim kapučinom je menjava vseh predstojnikov občinskih uradov.

Novega tempa razvoja in novega odnosa do prebivalcev in do podjetij v našem kraju ne bomo dosegli, če ne bomo na vodilne položaje postavili novih ljudi.

Čeprav mi vsi odsvetujejo, da to javno napovedujem, je to moja prva obljuba. Zato, da to ne bilo veliko presenečenje na prvi dan mandata. Zato, da bo jasno, da mislim zelo resno.

Drugi korak je uporaba modernih digitalnih orodij za spremljanje postopkov, ki bodo nadomestila sedanja zastarela orodja. Zato, da dobim podporo za ta korak.

Živimo v času digitalnih orodij, ki nam lajšajo življenje in predvsem omogočajo učinkovito opravljanje nalog s polno preglednostjo.

Uvedel bom moderna digitalna orodja za spremljanje posameznih postopkov, ki pokažejo, kako kakovostno in predvsem kako hitro posamezni birokrati urejajo težave naših ljudi.

In ljudje bodo lahko natančno spremljali, na kateri točki je njihov postopek.

In tretji korak do reda: na čisto vsakem področju, ki je urejen s predpisi, bomo javnosti predstavili pravila na enostaven in razumljiv način.

Zato da bo povsem jasno, kaj je dovoljeno in kaj ni. Ne pa, da za vsako malenkost “strokovnjaki” žonglirajo s paragrafi.

Pravila morajo biti jasna in pregledna. To je osnova reda.