Članek
Kamniti mozaik
Objavljeno Jan 15, 2012

Kaj narediti s kamni, ki so ostali po zasutju kanalizacijske cevi? Celo poletje sem premišljevala o tem in se slednjič odločila, da naredim kamniti mozaik. Delam ga že tri mesece in še ni končan. Ko sem se lotila dela sem seveda najprej potrebovala točno določeno pomoč. Doma imam osem mačk, ki so izjemno radovedna bitja. Takole so mi pomagale na začetku



Odločila sem se, da "pozidam" predsobo, katere stene so temno rjave barve in je nekoliko pretemna. Kamni so prišli od tu


In tako se je začelo. Najprej sem se soočila z razmerjem lepilo / voda. Uporabila sem keramičarsko lepilo Kemabond110 in prvi poskusi so bili seveda klavrni.


Zmes je bila preredka in je kamenček kar spolzel po steni. Ampak vaja dela mojstra in po nekaj poskusih se je delo začelo zares. Na stik tla/stena sem položila desko in začela mozaik delati nekoliko višje saj bom kasneje na tleh položila ploščice in lahko mozaik doštukam, težje  pa bi bilo kamne odstranjevati.


V mozaik sem se odločila vgraditi dele ogledala, ki je pred časom nesrečno počilo in je dolgo pred tem stalo v šivalnici moje babice ter je drag spomin na moje otroštvo.



Nekaj časa sem pustila mozaik kot je zgoraj, potem pa krenila dalje. Razširila sem ga sporaj do vrha stene in še preko ene sten ter vanj pričela "vgrajevati" različne male predmete, ki me spominjajo bodisi na to hišo bodisi so mi jih poklonili ljudje.



Svetloba vitraža se na mozaiku zrcali takole ...

In končni izdelek ...