Stare Hiše

Prijatelji (1)
Branko Gaber
Spremljevalci (22)
Štefka Vodenik
Linariaenator Rocky
Alenka Keber
Matadorcek Aboh
Peter Zajc
Darja Kodrič
Laščan Zlatorog
Alenka .
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Izdelava slamnate strehe
Obnova stare zidane hiše
Zamenjava ostrešja in izdelava mansarde
Mozaik iz ploščic
Zunanji videz hiše - barve
Butana oz. ilovnata hiša
Izdelava kopalnice
Senčila v stari hiši
Prenova sobe
Kako plesni glina
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Prenova sobe

Stare Hiše
03.09.2014 15:40 (Sep 03, 2014)

Dnevno sobo, v kateri pozimi preživimo največ časa, sem želela preurediti. Najprej sem vgradila novo okno, potem pa sem razmišljala o tem, kako "rešiti"i neravnine v stenah, ki so nastale pri adaptaciji hiše. Prva misel so bile lesene deske, s katerimi bi razmejila stene, vendar bi bilo preveč dela, morala bi dozidavati in ravnati stene ter vkopavati deske. Barva sten je bila takoj določena - vijolična. Takšna je soba že bila, a sem jo ravno zaradi posedanja prahu na teh neravninah spremenila v rumeno. Naposled sem se domislila razmejitve sten s kamnito mrežo.

Soba prej ...

Pohištva je veliko in če bi vse naenkrat odmaknila, bi nastal pravi kaos. Začela sem torej za vrati in se pomikala naprej. Ko sem končala eno steno, se postavila pohištvo nazaj, in začela drugo steno.
Začetek del je bil naporen, saj sem lahko delala samo po službi do mraka, kar je praktično pomenilo dve uri in pol na dan.

V kombinaciji z novo barvo ...

Načrtovanje mozaika ...

In praktično delo. Pripomočki: plas

Vgradnja novega okna v butano steno

Stare Hiše
03.09.2014 15:38 (Sep 03, 2014)

V eni od sob je malo dnevne svetlobe, zato sem se odločila, da vzidam dodatno okno oz. fiksni element. Najprej je bilo treba podreti hlev, da sem sploh lahko začela kopati luknjo za okno.

Na tej sliki je lepo viden apneni omet, s katerim so včasih ometavali butane hiše. Odprtino za okno sem približno narisala (145 x 205 cm), z zunanje in notranje strani, kopala pa sem od zunaj, saj se  glina zelo praši in nisem želela o nepotrebnem prašiti notranjosti.

Kopala sem z navadnim zidarskim kladivom

Najprej do polovice, cca 30 cm v notranjost, potem naprej

Tik pred koncem sem ugotovila, da omet na notranji strani lahko pustim skoraj cel, kar je pomenilo, da se prahu v notranjosti v bistvu lahko izognem. Skopala sem torej vse, razen tistega kota na vrhu. Ko se je odbil tudi ta kot, je padlo dol vse, kar je ostalo od starega zidu med enim in drugim delom odprtine. Tehnično je to pomenilo, da se je odprtina po višini močno povišala in bo po vgradsnji okna potrebno le to zaizdati nazaj. In

Izdelava slamnate strehe

Stare Hiše
17.04.2014 04:58 (Apr 17, 2014)

Slamnato streho lahko izdelate iz različnih slam. Na severovzhodu Slovenije se najpogosteje uporablja ržena, ker je dolga in močna in se ne lomi. Lahko pa uporabite tudi pšenično slamo, ali pa  močvirski šaš. Od tega, kaj boste uporabili za prekrivanje, je odvisna razporeditev lat na strehi.

Lansko leto sem se udeležila tečaja slamokrovstva v Veržeju (organizator je bil Zavod Marianum Veržej), kjer smo pokrivali zemljanke.

Vertikalne palice smo pritrdili na širini cca 25-30 cm, pokrivali smo z rženo slamo. Pšenična je krajša, zato bi morali v primeru pokrivanja z njo, vertikalne palice (late) pritrditi bližje, na širino cca 20 cm.

Prva zemljanka je bila narejena iz surovega lesa, prikazan je bil star način prekrivanja s šibjem in leskami.

Gremo na začetek ...

Najprej se žito poseje, potem se ga požanje. Če bomo uporabili slamo za prekrivanje, ga moramo požeti v snope. Lahko žanjemo ročno ali strojno. Kakorkoli naredimo, narediti moramo snope. Skladišče slame izgleda takole ...

Snop

Mozaik iz ploščic

Stare Hiše
14.03.2014 07:21 (Mar 14, 2014)

Imate doma staro mizo ali pručko ali kos lesa, ki bi ga radi prenovili, mu vdahnili svežino? Imate ploščice, s katerimi ne veste kam bi, ne želite pa jih zavreči, ker so vam všeč? Nič lažjega. Naredite mozaik iz ploščic na mizo, pručko ali kos lesa. Preden se lotite dela, si naredite načrt postavitve ploščic, pri katerem morate upoštevati prostor za fuge, ki nastanejo ob še tako tesno položenih ploščicah.

Za boljši oprijem in trdnost mozaika vam predlagam naslednji postopek izdelave:

najprej na leseno podlago pričvrstite mrežo
Mrežo lahko kupite v trgovini z gradbenim materialom, vzamete pa tisto, ki jo prodajajo na metre. Druga možnost je izdelava mreže iz žice. V obeh primerih mrežo in pričvrstite na leseno podlago z žeblji, ki imajo široko glavo


Žeblje kupite v trgovini z gradbenim materialom, vzemite kratke. Za mizo, ki jo predstavljam v nadaljevanju, sem porabila 15 takih žebljev.
Nato na mrežo nanesite običajno keramično lepilo, ki ga gosto zmešate z vodo. Lepila ne potrebujete v

Kamniti mozaik kot fasada

Stare Hiše
13.03.2014 07:59 (Mar 13, 2014)

Iz različnih razlogov sem se odločila, da del zunanje stene spremenim v kamniti mozaik.

Potem, ko se je podrl del zunanje stene ob postavlajnju nosilnih stebrov in tramov, smo ta del zazidali z navadinmi zidaki. Ker takrat nihče ni razmišljal o tem, da bo treba na tej steni narediti toplotno izolacijo, so zidarji pozidali steno točno do roba temeljev in tako za izolacijo ni ostalo prostora.

V kolikor bi želela narediti toplotno izolacijo (stiropor ali kamena volna), bi se leseni nosilec in roke "skrile" v izolacijo, kar bi posledično pomenilo prekinitev lesenega vzorca na fasadi, ali pa bi se "utopili" v fasadi, kar spet ne bi bilo estetsko. Razmišljala sem tudi o toplotni foliji, čez katero bi nabila lesen opaž in ga pobarvala v enaki zeleni barvi kot so leseni nosilci, a mi tudi ta ideja ni bila všeč. V končni fazi je vseeno ali je ta del stene toplotno izoliran ali ne, saj je z notranje strani levi del zazidan s polno opeko, levi del pa je kopalnična stena, kopalnica pa je večinoma

Izdelava kopalnice

Stare Hiše
12.03.2014 09:17 (Mar 12, 2014)

Izdelava kopalnice v hiši, v kateri je ni, je zahteven projekt. Najprej je treba najti mesto zanjo, določiti vhod vanjo, način osvetljevanja (umetna svetloba ali dnevna ali kombinacija obeh) ter postavitev kopalnične opreme. V mojem primeru sem za kopalnico določila majhen kos sobe, ki je že (ali še) bila pregrajena s steno, ki je ostala od kuhinje. Uporabila sem celotno obstoječo glineno steno, vertikalno nanjo pa dozidala steno iz siporeksa, deb. 10 cm.

Torej ... tam, kjer so na spodnji sliki police, sem naredila vhod v kopalnico. Vrata levo in steno levo do njih smo podrli, na desno pa smo jo dozidali s siporeksom.

Izdelava kopalničnih vrat

Vrata so kovinska in sem jih vzela iz stare kopalnice ter po višini odrezala, da so pasala v odprtino  (širino sem že predhodno prilagodila širini vratom).

I

Dozidana stena s fiksnim oknom, ki gleda v sobo (steklo je mat), desno v kotu siporex 25 cm, dalje glinena stena, levo stena iz zidakov, na sredini siporex deb. 10 cm. Velikost prostora 1

Kako plesni glina

Stare Hiše
08.04.2013 17:39 (Apr 08, 2013)

Ker živim v butani hiši, večino stvari v njej gradim ali popravljam z glino. Glede na to, da sem ob prenovi vertikalne nosilce namestila na zunanjo stran, vanje vpela venec, ki leži na zunanjih stenah, so vse notranje stene nenosilne, kar pomeni, da jih lahko poljubno podiram oziroma prilagajam razporeditvi. Pred časom sem tako podrla polovico ene izmed sten, z glino pa pozidala druge stene.

Glina plesni, zato ne priporočam zidanja z njo v pozni jeseni. Če že zidate potem naj bo prostor, ki ga pozidavate, topel in zračen. Ker sem jaz pozidavala steno v sobi, ki se še ni ogrevala, zunaj pa je že bilo hladno in nisem prezračevala prostora, sem imela priložnost videti kako glina plesni.

Del sobe, ki je bil nekoč kuhinja, sem se namenila spremeniti v kopalnico. Od kuhinje pravzaprav ni ostalo nič, le luknja v steni za dimnik. Nova kopalnica je majhna, meri slabe 4 m2, z ene strani je pozidana s siporeksom 10 cm, z druge pa je v glineno steno narejena luknja za vrata. To steno iz siporeks

Mozaiki drugače

Stare Hiše
08.04.2013 16:53 (Apr 08, 2013)

V prejšnjem prispevku sem opisovala izdelavo kamnitega mozaika. Predsobo sem v tem času že končala in po vseh stenah nalepila kamne. Lotila sem se tudi mozaikov iz starega okenskega stekla ter ploščic.
Vsem mozaikom je skupno to, da je podlaga za lepljenje lepilo za keramične ploščice. Kot rečeno je kamniti mozaik končan in izgleda takoleKose ogledal na nasprotni steni od tiste, na kateri je luč, sem obrnila v luč, tako da se svetloba odbija od njih.

Stekleni mozaiki nastajajo na mestih, kjer sem kakšno steno podrla ali dozidala. Tako imam v dveh sobah tak mozaik od vrha do tal, v kopalnici pa imam kombinacijo steklenega mozaika in mozaika iz ploščic.
Stekla sem dobila iz starih oken, ki sem jih razbila, les sem pokurila, stekla pa zložila v veliko vedro. Ker mi ga je bilo škoda zavreči, sem se domislila mozaikov. Nastajali so takoleLepilo se zmeša gosto, saj se nanaša vertikalno na steno in mora obstati na njej. Steklene kose sem lepila v razmakih, vendar ne enakomerni

Kamniti mozaik

Stare Hiše
15.01.2012 18:57 (Jan 15, 2012)

Kaj narediti s kamni, ki so ostali po zasutju kanalizacijske cevi? Celo poletje sem premišljevala o tem in se slednjič odločila, da naredim kamniti mozaik. Delam ga že tri mesece in še ni končan. Ko sem se lotila dela sem seveda najprej potrebovala točno določeno pomoč. Doma imam osem mačk, ki so izjemno radovedna bitja. Takole so mi pomagale na začetkuOdločila sem se, da "pozidam" predsobo, katere stene so temno rjave barve in je nekoliko pretemna. Kamni so prišli od tu


In tako se je začelo. Najprej sem se soočila z razmerjem lepilo / voda. Uporabila sem keramičarsko lepilo Kemabond110 in prvi poskusi so bili seveda klavrni.


Zmes je bila preredka in je kamenček kar spolzel po steni. Ampak vaja dela mojstra in po nekaj poskusih se je delo začelo zares. Na stik tla/stena sem položila desko in začela mozaik delati nekoliko višje saj bom kasneje na tleh položila ploščice in lahko mozaik doštukam, težje  pa bi bilo kamne odstranjevati.


V mozaik sem se odločila vgraditi dele ogled

Vitraži

Stare Hiše
14.01.2012 18:50 (Jan 14, 2012)

Najbrž se vsi strinjamo, da so pravi vitraži tisti, ki se naredijo s kombinacijo barvastega stekla. Take vidimo v cerkvah. A so dragi in marsikomu nedostopni. Ker obožujem barve in imam talent za slikanje sem se zato sama lotila barvanja stekel. Poleg tega, da si lahko ob tem sama izmislim vzorec in barve, lahko le tega tudi pobrišem in naredim novega.
V nadaljevanju bom pokazala nekaj vitražev, ki sem jih naredila do sedaj. Uporabila sem barve Glas ART - Glass Vitrail Vetro. Najprej sem narisala osnovo s črno, ob tem sem tudi razmejila prostor na steklu na več delov, potem pa sem nanesla na steklo postopoma več slojev barve. Seveda bi bilo steklo lažje barvati vodoravno oziroma leže, a sem se na vitraže spomnila šele ko so bila okna in vrata vgrajena

Osnovni vitraž                                                       


Pobarvan vitražTo okno gleda na cesto in ker ne želim imeti zaves, polken pa ne zapiram, sem si omislila vitraž po celotnem steklu. Tako preko dneva skozenj pron

Izdelava sobe v butani hiši

Stare Hiše
22.11.2011 12:04 (Nov 22, 2011)

Eno izmed sob sem se namenila spremeniti v bivalno sobo.  Naj spomnim, da se je v tej sobi ob obnovi in nadzidavi strehe porušil del zunanje stene, ki smo jo zazidali z zidaki (če bi še enkrat bila na tej točki bi jo zazidala z navadnimi polnimi opekami).
Nato sem se odločila, da naredim novo okno v steni, eno od obstoječih oken pa zazidam. O vgradnji okna sem pisala tukaj.Potem je bilo treba podreti del notranje butane stene, ki je ta del hiše delila na dva prostora. S podiranjem te stene sem dobila glino za zametavanje zunanjih sten in poravnavanje. Naj ponovim_ za mešanje gline lahko poleg slame uporabite tudi suho travo, ne potrebujete mešalca, lahko mešate tudi v vedru, v vsakem primeru pa je delo umazano. V kolikor uporabljate dolge snope je treba le te "vleči" po steni, ne nametavati nanjo.


Nato smo se lotili pozidavanje z zidaki obnovljene stene. Odločila sem se, da jo na notranji strani pozidam z polno opeko ter opeko iz gline. Pred pozidavo je bila taka


Po pozidavi ta

Nadomestna lesena gradnja

Stare Hiše
03.07.2011 16:11 (Jul 03, 2011)

Naj pripomnim da mi je bila "originalna" stara hiša že leta nazaj izredno všeč. Ker je lastniki niso mogli obnoviti, ni pa pod spomeniškim varstvom, so se samoiniciativno odločili, jo nadomestijo z novo leseno hišo. Poglejmo nekaj utrinkov gradnje.
Stara hiša je bila takaPotem pa se je začelo ...
Obnova stare zidane hiše

Stare Hiše
03.07.2011 10:20 (Jul 03, 2011)

Prijateljica mi je poslala slike stare zidane hiše, ki jo družina obnavlja v lastni režiji. hiša je bila dolga leta zapuščena in v propadajočem stanju. Kako poteka prenova si oglejte na naslednjih fotografijah.
Takšna je bila hiša pred pričetkom obnoveKot je razvidno iz slik se je del hiše že sesuval. Potem so zavihali rokave in začela se je prenova_Nekaj detajlov notranjosti. Na novo je narejena klet, stopnišče v prvo nadstropje pa je betonsko


Očaral me je tale zid iz starih opek ( po domače iz starih ceglov). Podobnega si zdaj delam tudi sama
Tako hišo bi večina podrla in na njenem mestu zgradila novo. Tem ljudem pa prav ti zidovi pomenijo ogromno, saj jih nanje veže kopica spominov. Nekoč je bila domačija, bila je lepa in postavna in prenovitelj si želi, da bi ponovno zasijala v vsej svoji lepoti.

Izdelava okna v butani steni

Stare Hiše
03.07.2011 09:59 (Jul 03, 2011)

Moja hiša ima stene debeline 40 - 50 cm in so skoz in skoz iz gline. V njih, vsaj v sredinah, ni lesenih stebrov, zato sem lahko v izbrano steno naredial luknjo in vanjo vgradila novo okno. Samo delo je potekalo takole.
Najprej smo začrtali preklado, saj nisem vedela ali bo zgornji del zidu vzdržal vertikalni 27 cm globinski rez ali ne


Nato smo se na sredini lotili izkopa odpritne. Kopali smo s krampom.

Pogled pobliže razkrije plastenje gline in vezivo, v tem primeru slama in dračje.
Ko smo na zunanji strani skopali cca 30 cm v globino (celotna stena ima 50 cm) smo šli kopati na notranjo stran

Tudi pri kopanju na tej strani smo "podstavili" preklado in tu smo jo resnično potrebovali, saj so se zgornje glinene opeke začele pri globini cca 15 cm posedati.

Iz stene, ki se je med obnovo podrla, sem shranila lesen okvir, ki smo ga vgradili na zunanjo stran okna.
Staro okno v prvotni verzji hiše


in v novi verziji hiše


Za lesen okvir sem vgradila (brez vijakov, zgolj z nekaj p

Barve prostorov in izbira zaves

Stare Hiše
03.07.2011 09:12 (Jul 03, 2011)

Rada imam barve, predvsem zelo močne barve so mi pri srcu. Kadar lahko sama izbiram barve vedno naredim podlago z močno barvo, nanjo pa potem nanašam svetlejše in mirnejše tone. Pri sobi, v kateri se največ zadržujemo, sem najprej izbrala zavese. Le te so mi bile barvna rdeča nit za ostalo pohištvo in dodatke.

Zamislila sem si temno vinsko rdeče stene, bela okna, vrata v kombinaciji podboja v temno rjavi in krila ter večje omare v beli barvi, temno rjav strop, tla ter del kamina in bež pregrinjala za kavč, enak odtenek kot je peč. Začela sem tako, da sem si domov prinesla nekaj šalov - vzorcev zaves in jih obesila na karnise To je bilo še pred renovacijo hiše.


Izbrane vzorce zaves sem razobesila po oknih in si skušala predstavljati kako bi se posamezna zavesa oziroma barve in vzorci na njej vtopili v prostor. Slednjič sem izbrala zaveso z velikimi oranžno/vijoličnimi rožami in bež odtenkom.Pri sami izdelavi zaves sem se odločila za temno vijolični rob, ki bo most med steno in

Zunanji videz hiše - barve

Stare Hiše
26.02.2011 09:42 (Feb 26, 2011)

Sama nisem pristaš živobarvnih fasad, še manj kombinacij le teh. Ker si ne želim iz svojega okna gledati na sosedovo živooranžno ali rdečo ali modro hišo, tega ne "privoščim" niti svojim sosedom. Všeč mi je barvna usklajenost z okolico, kar seveda ne pomeni, da mora biti hiša snežno bela in povsem nevpadljiva, pomeni pa, da hišo vidiš v vsej njeni lepoti ko si tik pred njo.
Stare hiše imajo ponavadi belo fasado, saj so večinoma ometane z apnom, ki je v osnovi bel. Leseni deli so premazani s temno barvo, tako da so hiše belo/rjave. Ker imam v svoji hši kar nekaj lesenih delov sem se zato najprej poigravala s to mislijo, da vse leseno prebarvam z temno rjavo barvo.

Preden smo na čelnih straneh zabili les smo dali paropropustno folijo, ki je črne barve. Ker je hiša zelo visoka jo črna barva še poviša in zoži, kar mi nikakor ni bilo všeč:


Z naravnim smrekovim lesom je bil izgled hiše tak_


Lahko bi pustila, da se les "samozaščiti" a to ni prišlo v poštev, ker dež to stran vedno namo

Senčila v stari hiši

Stare Hiše
10.01.2011 16:29 (Jan 10, 2011)

Večna dilema ... rolete ali polkna? Zunanje žaluzije odpadejo takoj. Torej ... rolete ali polkna? Videla sem že hišo z roletami. Škatle le teh so bile znotraj,  zunaj so se videle samo lamele in vodila. Ker je bila celotna hiša v sivo/beli kombinaciji rolete niso motile, v kolikor pa bi bile roletne škatle zunaj in lamele kakšne polonoma druge barve kot fasada pa bi bila stvar zelo moteča. Torej nadokenske rolete, v kolikor si jih želite. Ob tem je pomembno vedeti, da morate imeti za nadokenske rolete nad oknom vsaj 20 cm prostora za škatlo, česar pa stare hiše nimajo, ker je takoj nad okni preklada.

Polkna. Izbirate lahko med lesenimi, pvc, alu ali pa jih vzamete s kakšne stare hiše, na kateri jih mečejo dol. Slednje sem naredila sama.

Polkna so lahko vgrajena z okvirjem, lahko so privijačena na podboj okna, lahko pa si omislimo notranja polkna.


Slike so iz Pirana. Obožujem tamkajšnja okna.

Na svoji hiši sem dala na okna polkna, ki sem jih dobila v neki drugi stari hiši, kjer

Obnova stare peči

Stare Hiše
03.01.2011 15:39 (Jan 03, 2011)

V hiši sem imela staro peč, ki je bila od nekod prinešena, njene zgodovine mi še ni uspelo odkriti.
Ob nakupu hiše je bila v tistem delu, ki ga nismo uporabljali in katerega prenova je tudi sicer načrtovana za prihodnost. V hiši ne bom imela centralne kurjave saj sem se odločila, da se bodo vsi večji prostori ogrevali s pečmi in na drva. Najprej sem morala seveda poskrbeti za ogrevanje tiste polovice hiše v kateri bivamo. Peč je izgledala takole_

Najprej smo staro peč razstaviliNato smo jo na novo postavili. Najprej smo pripravili steno. Ker bo peč ogrevala 42 m2 velik prostor oziroma 126 m3 zraka sem se odločila da peči naredimo cca 130 cm dodatka_Ker želim, da pride do izraza peč sem dodatek pobarvala v temno rjavo barvo, take je tudi podboj vrat in les na stropu_Kasneje bom morda dodatek oblekla v ploščice enake bež barve, ali pa mu bom zgolj zgoraj dala poličko. Manjkajo še ploščice med pečjo in lesenim podom, ki ni parket, saj so deske zabite v zemljo.

Butana oz. ilovnata hiša

Stare Hiše
03.01.2011 13:07 (Jan 03, 2011)

Ko sem prvič slišala za butano hišo si nisem čisto dobro predstavljala kaj točno to pomeni. Med ogledom svoje hiše sem sicer videla stene, sestavljene iz "zemlje in slame", a kaj točno pomeni živeti v taki hiši se mi niti sanjalo ni.

Butane hiše so zgrajene na več načinov. Ločimo recimo_

1. gradnjo z ilovico, pomešano s slamo - ne zahteva nosilnih opažev. suho gradi ima gostoto od 1500 - 1800 kg/m3; izdelujejo se nosilne in nenosilne sene

2. butano gradnjo - zahteva nosilne opaže. But oz. ilovico se buta med dve deski višine 40 cm, zato so plasti višje kot drugje.

3. predalčno ilovnato gradnjo; kot nosilno gradivo se uporablja les, ilovica je polnilo.

4. gradnjo z ilovnatimi zidaki; ilovica se nabije v modele in suši na soncu (ne žgejo se). Lahko se dodajajo dodatki ali ne. Ločimo ilovnate zidake in surovce. Uporabljajo se kot polnila pri nenosilni gradnji za zgornjo gradnjo zidov in suho gradnjo Ilovante zidake lahko poogjno uporabljamo tudi za gradnj onosilnih sten, surovce pa n

Nova vhodna vrata

Stare Hiše
03.01.2011 10:31 (Jan 03, 2011)

Za nova vhodna vrata sem se odločala dolgo časa. Želela sem ohraniti okvirni videz obstoječih vrat - dvokrilna vrata in podobno obliko. Ker imam mačke, ki občasno skačejo na vrata nisem pa želela vanje vgraditi celih panelov, saj bi bila škoda, če bi jih mačke popraskale, prevelika. Na koncu sem se odločila za kombinacijo panela in stekla. Všeč so mi vitraži, a ker so dragi, sem sama v stekla vrisala vzorce in jih okrasila.

Obnova je potekala takole_

najprej delavniška skica - pogled od znotrajokovje sem naročila pri UKO Kropa - panti, kljukaVrata na steklitveni miziV originalnem vitražu ne morem naredit v steklo sivko, zato sem se odločila, da jo sama narišem po vitražnem sistemu. Najprej sem narisala skico. Nato sem na stekla narisala osnovno mrežo (kvadrate), ostalo pa sem risala potem, ko so bila vrata vgrajenaKo smo sneli krila obstoječih vratsmo ugotovili, da obstoječih podbojev (štokov) ne moremo demontirati, ker so sestavni del stene oz. njen nosili del. V

Oglasi

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima konopljina smola cena? potem vas vabimo, da si ogledate ponudbno na naši spletni strani. cbd smola ima veliko pozitivnih zdravilnih učinkov in je priporočljiva za raznorazne bolezni. https://be-hempy.si/izdelek/cbd-konopljina-smola/

Kategorija: Naravna kozmetika

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor spremljate zimske olimpijske igre in želite biti na tekočem z vsem dogajanjem potem vas vabimo, da si vse novice preberte na naši spletni strani: https://www.aktivni.si/zimske-olimpijske-igre-2018/

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor se želite odpeljati na kakšen krajši izlet po sloveniji si oglejte raznovrstne ponudbe v katerih so vključene tudi nočitve. https://1nadan.si/vse-ponudbe/izleti

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

nudimo dnevne, tedenske, vikend najeme tovornih kombijev ... smo prilagodljivi in cenovno zelo ugodni. vozila so redno vzdrževana, opremljena s slovensko in avstrijsko vinjeto. da bo vaš prevoz varen in hiter, je naše malo podjetje prava izbira. kontaktirajte nas.

Kategorija: Storitve

Cena: 45 €

7481.) mali škrat plenicetat

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

6821.) maček muri

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6564.)  stena 1 del  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

5645.) zakaj ?

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

5197.) živa hiša

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

2862.) spregledala ?

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj