Naravna selekcija

Objavil/a Srečko Prislan, dne 2019-07-12 ob 11:04:35
Evolucija temelji na naravni selekciji!

Zakaj je nov družben sistem utemeljen na evoluciji in ne revoluciji?

Nararva ne pozna umetne selekcije ali revolucije, to je le produkt človeške pameti, ki je v osnovi nasprotje človeški naravi, zato ni ljubezen, ampak pamet (ali znanost) tista, ki vodi in usmerja človeka v njegovo pogubo! Zakaj je temu tako? 

V naši glavi ali pameti preko spomina akumuliramo informacije ali znanje iz življenja, ki se vsidra v možgane in to oblikuje naše misli, zato te usmerjajo naše obnašanje in ravnanje ali naše življenje, oz. proces, ki poteja med začetkom in koncem življenja.

Res je, da nam spomin ali pamet lahko tudi škodi, če zanemarjamo naravne zakonitosti življenja, zato sta tudi rojstvo in smrt le naravni pojav, ki ga potrebno samo sprejeti, kajti rojstvo in smrt je sestavina življenja, zato jima nihče ne more ubežati!

Življenje je vse, kar se ti dogaja in doživiš od rojstva do smrti in seveda na njega, kot protagonist, se lahko aktivno ali pasivno odzivaš, kar pomeni, da tvorno sodeluješ z naravo in svojim okoljem in uživaš ali pa se prepustiš okolju in postaneš žrtev svoje neaktivnosti ali nespoštovanja naravnih zakonitosti, ki določajo našo bit življenja!

Sreča spremlja pogumne in ustvarjalne, pravi star ljudski pregovor, ki je utemeljen na aktivnem življenju in pozitivnih posledicah. Te so vedno rezultat vseh tistih aktivnosti človeka, ki spoštujejo in čuvajo naravne dobrine ali naravo v njeni izvirni obliki ter sočasno tvorno odzivajo na vse spremembe ali naravni razvoj (evolucijo), zato se le z ljubeznijo gradi  sožitje s sočlovekom in njegovim naravnim okoljem v katerem le-ta tudi živi.  

Kdor te naravne zakonitosti ne spoštuje in upošteva, dela proti sebi in drugim, zato trpi in občuti bolečino, kar je posledica tudi pasivnosti ali delovanja proti samemu sebi, saj se človek pogosto upira (spremembam ali) naravni evoluciji življenja!

Evolucija je kontinuiran razvoj poteka, ki je definiran z naravni zakonitosti in z njimi se dobro dopolnjuje in slabo izključuje, zato moramo to dejstvo ali zakonitost sprejeti, sicer le mučimo samega sebe, saj smo sebi in drugim v breme, ker zaviramo najbolj naravni proses življenja.

Le pozitivno sodelovanje omogoča zdravo in srečno življenje, zato le ljubezen, ki je pozitivna sinergija življenja, daje tisto pravo in zdravo duhovno podlago s katero lahko uživaš življenje, ki ga živiš! 

Kajti polno, zdravo in srečno življenje je mogoče le, če v njem aktivno sodeluješ in sprejemaš princip naravne selekcije (ali pozitivno spremembo) v kateri se dobro sprejema in nagrajuje ter slabo zavrača in izloča ali kaznuje!

V naravi sami ali evoluciji življenja ni sprejemljiva kazen z nasiljem, temveč je ta oblika le zavračanje in izločanje slabega pojava ali dejanja iz univerzalne celote, zato se takšen pojav ali dejanje samo po sebi iz celote izloča ali izloči in razpade ali umre. 

Ker je evolucija utemeljena le na dobrem in koristnem, vsakdo najbolj dolgo in srečno živi, če to upošteva pri svojem obnašanju in ravnanju v vsakdanjem življenju! 

Primarno je prav človekov odnos do sebe in okolja, v katerem je tudi sestavina življenja ali del celote, tisti dejavnik, ki najbolj vpliva na njegovo trpljenje ali omogoča doživeti vse užitke življenja ter mu napolni življenje s srečo, ki jo v življenju doživi!

Zato je od pravih odločitev in delovanja primarno odvisno kakšno je njegovo življenje in kako dolgo bo trpel ali užival življenje, ki ga živi! 

In zakaj je revolucija, le produkt človeške pameti in kaj je bistvo revolucije?

Kontinuiran ali zvezni razvojni proces človeka potek le po naravnih zakonitostih neodvisno od človeške pameti, a revolucija je vedno produkt človeške pameti in to prav iz razloga inovacij ali odkritij, ki človeku pomenijo podlago za radikalno spremembo njegovega obnašanja in ravnanja.

Inovacija ali novo odkritje je resnična podlaga (ne za nekaj namišljenega ampak) za spremembo, zato je ta vedno v skadu z naravo samo, če se upošteva naravne zakonitosti, kajti brez naravnih pogojev (ali bionomije) ni rojstva in ni smrti ali življenja, kot nararvnega procesa, ki med njima poteka. 

Posledica inovacije ali odkritja je novo spoznanje o stvarnosti ali resnici, ki je že obstajala brez naše vednosti in ko je odkrita je nemogoče prikriti ali negirati!

Če (tehnološko ali družbeno) inovacijo ali odkritje sprejmemo, vedno pride do pozitivnega razvojnega procesa in napredka za vse po na ravni poti (v skladu z zakoni evolucije), a če se ta blokira pride do nasilne spremembe, saj nekdo (običajno oblast na področju družbenih inoivacij) blokira uveljavitev sprememb, kar povzroča stopnjevanje konflikta in v končni fazi nasilje med nasprotji, ki jih povzroča človek sam (levi - desni, pozicija - opozicija,....). 

Običajno pri tehnoloških inovacija ali odkritij, ki jih več ali manj prave revolucionarne spremembe, ni nasilja, saj se te, kot dejstvo samo po sebi, potrjujejo v življenju in omogočajo izboljšanje življenja človeku (in lahko škodijo tudi naravi in ta nas upozori, da škodljiveja tujka ne sprejema). 

Pri družbenih inovacijah ali odkritjih pa gre za spremembe v odnosu človeka do človeka in njegovega okolja v katerih se spreminjajo določene formalne (ali silo varovane) vrednote, ki so običajno v korist enih in škodo drugih, zato se takšnim spremembam upira vedno tisti, ki v družbeni strukturi ali organizacije družbe izgublja in to je vedno privilegirana struktura, ki svoje privilegije ali položaj ščiti s silo ali nasiljem (beri pravno državo ali obstoječim družbenim sistemom), 

To je tudi razlog od kod in zakaj nasilje in teror v določeni družbeni skupnosti, saj je le-ta praviloma vedno posledica delovanja privilegirana struktura (na oblasti), ki zavestno blokira vse spremembe, ki gredo v njeno škodo in v smeri razvoja demokracije (ali oblasti ljudstva ter izvornih naravnih človekovih pravic).

Ker je v razredni družbi vedno konflikt interesov (med razredoma izkoriščevalcev in izkoriščanih) se na osnovi tega osnovnega konflikta uveljavlja negativna selekcija ali slabo nagrajuje in dobro kaznuje, kar povzroča razvoj negativnih moralno-etičnih vrednot  ali dominacijo egoizma človeka in stopnjevanje konflikta ter posledično nasilja z vedno večjim zlorabljanjem privilegijev za svoje koristi v škodo tistih, ki teh privilegijev ali posebnih pravic nimajo! 

Po naravni poti se vsakdo upira spremembam s katerim nekaj izgublja in prav privilegirana struktura s pozitivnimi družbenimi spremembami izgublja svoje posebne pravice ali privilegije, ki jih prevzamejo delovni in ustvarjalni ljudje, saj za svojo osvoboditev izpod okov suženjstva (ponižani in izkoriščani) morajo sami prevzeti odgovornost za svoje življenje in življenje drugih v skupnosti v kateri živijo!

V razredni družbi ni svobode za delovnega in poštenega človeka, zato je ta glavni nosilev vseh pozitivnih družbenih sprememb, ki vodijo v neposredno demokracijo ali skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

"Le tisti človek, ki nase prevzame polno osebno odgovornost za svoje življenje je lahko svoboden človek!"

Svoboden človek je temelj svobodne skupnosti in ta omogoča najhitrejši napredek in največjo varnost za vsakega človeka!

"Svobodo človeku prinašajo, le pošteni in delovni ljudje!"

Pošteni in delovni ljudje nikoli ne izkoriščajo drugih!

Nov družben sistem Bio-humanizem, zato odpravlja razredno družbo, kot temelj za izkoriščanje delovnih in poštenih ljudi!

 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

    

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2019-07-12 11:04:35 (Jul 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sobivanje in sožitje
Šola za življenje
Razvojni proces
Naravna selekcija
Prebudi se!
Borba za oblast
Sistemska diskriminacija
Bionomija
Humanizem
Razpad sistema
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

  dober dan,   tu se prijavite za vse vrste posojil, ne glede na vaše finančno stanje, naše posojilo se giblje od 2.000 do 1.000.000 evrov, poskus pa vas bo prepričal. naš edini cilj je pomagati ljudem, zato nam pišite preko e-pošte na hopkinsonloan@outlook.com in izpolnite spodnje informacije.   polno ime: znesek posojila: trajanje posojila:   hvala.  

Kategorija: Ostalo

Cena: 10 €

6917.) juliette justine - marki de sade imam še ostale knjige te zbirke

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5124.) kaj je mojemu otroku - sabine pauki andrea kisch

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 18.99 €

4453.) pot v hlapčevstvo - hayek friderich august

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

2067.) trije prašički

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7741.) poti , obrazi , pokrajine , ex ponto nemiri lirika , umetnik in njegovo delo , znamenja , nemirno leto , jelena , ženska , ki je ni , prekleto dvorišče , omerpaša latas , žeja , znamenja ob poti - zbirka ivo andrić cena je za kos

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 8.99 €

6964.) lastovka čez ocean  domovina v srcu - anton  ingolič

Kategorija: Zdravje

Cena: 18.99 €

3304.) winnetou - karl may 1-12 knjig

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 29.99 €

1882.) mojih pet življenj - gusti stridsberg

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1551.) besedna umetnost ii

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 14 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne, vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 spletna stran: amikum e-pošta: info@amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj