Članek
Dobrota je sirota
Objavljeno Sep 02, 2018

Star ljudski pregovor pravi: "Dobrota je sirota"!

In kaj to dejansko pomeni?

V odnosu do druge osebe ali bitja se ne upošteva ravnovesja, zato človek, ki uporablja zgolj svojo pamet ali glavo, to zlorablja!

Tudi srce mora upoštevati ravnovesje, ki ga podpira narava sama: "Kolikor dajem moram tudi prejemati, sicer rušim to naravno ravnovesje".

Kdor preveč daje (uporablja le svoje dobro srce) sam sebe osiromaši, saj ne upošteva da tudi srce potrebuje svojo hrano (v fizičnem in psihičnem smislu), da lahko živi!

Kdor samo jemlje in ne daje ali vrača tistemu od katerega (naj bo to človek ali zemlja) prejema, ta tudi ne upošteva naravnega ravnovesja, zato troši več kot ustvarja.

"Oba, tisti ki preveč daje in tisti, ki preveč jemlje rušita naravno ravnovesje in škodujeta sebi in drugim!"

Zakaj?

Tisti, ki preveč daje na koncu ostane brez osnovnih dobrin (materialnih in duhovnih) in sam sebe rani ter ogrozi svoje življenje, saj ne more živeti brez teh dobrin, ki so nuja ali pogoj za življenje!

In tisti, ki preveč jemlje (ne upošteva ravnovesje) porabi več kot ustvarja, zato ni sposoben samostojno živeti in ko izgubi vir, ki ga hrani, tudi sam propade, zato se konča tudi njegovo življenje. To dejstvo potrjuje, da oba tisti, ki preveč daje in tisti, ki preveč jemlje, rušita naravno ravnovesje, ki je pogoj za življenje!

Na naravnem ravnovesju poteka evolucija življenja, zato mora človek uporabljati oboje, srce in glavo, v skupno korist, sicer sam sebi greni življenje in povzroči bolečino ter prerano smrt, zaradi napačnega ravnanja (ne upošteva naravnih zakonov življenja).

To je tudi glavni razlog, da nov družbeni sistem Bio-humanizem temelji na "univerzalnem naravnem dinamičnem ravnovesju" (vse se vsak trenutek spreminja po tem osnovnem zakonu evolucije, ki dejansko omogoča življenje)! 

Ali mogoče sedaj že veste katera navedena misel ali nararvna zakonitost omogoča, da bo Bio-humanizem brez nasilja odpravil obstoječi zločinski družben sistem ter popeljal človeka v

*novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!