Članek
Biti in imeti
Objavljeno Jun 10, 2018

Zakaj je najprej "biti" in potem "imeti"

To ne vedo šolani ljudje, saj jih šola uči, le za imeti!

Tudi v naravi velja turbulenca ali neenakomerno nihanje, kar je naravni pojav v evoluciji razvoja, ki jasno kaže na negativne ali pozitivne tendence ali posledice določenega pojava (tudi delovanja človeka). 

Dogaja se da človek ne vede naredi napako, kajti vsak človek je tudi zmotljiv, kar pomeni, da tudi v družbenem sistemu Bio-humanizmu obstaja nihanje, vendar prav to nihanje omogoča gibanje ali spremembe, ki generirajo razvojni proces na pozitivni selekciji in pozitivnem moralno-etičnem družbenem razvoju. 

Ta je v obstoječem (in vseh preteklih družbenih sistem utemeljenih na egoizmu človeka) blokiran in to je razlog, da imamo stalne krize (egoizem vodi razum človeka, zato imamo negativne posledice ali negativno selekcijo in blokado razvoja sistema moralno etičnih vrednot)! 

Prav to je bistvena radikalna sprememba razmišljanja in obnašanja (kjer se človek ravna v skladu z zakonitosti življenja v naravi - evolucija) kar mu omogoča, da odpravi blokado (oblastnih struktur in lastne zablode ali spozna kako lahko obvladuje svoj lasten ego). 

Ravna se po svojem srcu (intuiciji, emancipaciji,....ki je direktno v resonanci z naravnim okoljem) in njemu je v pomoč človekov razum ali sposobnost kreativnega in ustvarjalnega razmišljanja (ne obratno, kot imamo danes)! 

Obstoječi družben sistem povzroča (zaradi negativne selekcije) negativni trend razvoja (forsira tehnološki in blokira družben razvoj - posledica ega) in nov družben sistem Bio-humanizem s pomočjo naravnih zakonov omogoča evolucijo razvoja (ali pozitivno selekcijo - dobro nagrajuje in podpira, slabo blokira in odpravlja) kot posledica "univerzalnega naravnega dinamičnega ravnovesja" in kreativnega ustvarjalnega sodelovanja.

v obstoječem družbenem sistemu dominira razum (ali egoizme, ki si hoče podredite vse) zato se zlorablja tudi človeško srce ali dobroto (beri tudi naravne dobrine), kar sistematično ruši naravno ravnovesje (forsira materializem - tehnološki razvoj in blokira duhovni razvoj ali razvoj moralno - etičnih vrednot človeka - pozitivna spoznanja ali obnašanje in ravnanje)!

Zato Bio-humanizem, na novih spoznanjih, odpravlja zablode in napake v človeški glavi (v procesu razvoja - evolucije) posledično uveljavlja dominantno vlogo srca in ljubezni, ne ega ali razuma, kajti ego izključuje in ljubezen povezuje - sinergija pozitivne energije)! 

Takšne so zakonitosti življenja v naravi, ne v moji glavi, zato moram prisluhniti svojemu srcu, ki je v neposrednem stiku z naravo in sprejeti sporočilo ljubezni (pozitivna energija življenja) in ne slepo slediti svojemu razumu, ki je žrtev egoizma ali ega (negativna energija, ki ruši in uničuje) ter slediti sporočilu ljubezni, ki gradi, duhovno bogati in osrečuje (generator evolucije ali kontinuitete pozitivnega razvojnega procesa in naravne pozitivne selekcije)!

To je eno od ključnih spoznanj Bio-humanizma za nadaljnji razvoj človeka in nove družbene skupnosti, kar pomeni, da vsi procesi razvoja temeljijo na naravnem ravnovesju in vseživljenjskem učenju od rojstva do smrti za življenje (sobivanje - sožitje ali biti in ne imeti)!

Biti ali ljubiti se veže na ljubezen, zato pomeni živeti in imeti, a  ego se veže le na imeti, zato pomeni samouničenje ali izumreti! 

"Institucije cerkev, država in znanost - nas vodijo v pogubo" -

*Srce in ljubezen - nas v Bio-humanizmu - vodita do

užitka, sreče in svobode!*

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!

 

https://govori.se/astro/agatha-kopac-transformacijski-al-coach-od-notranje-srece-nas-locijo-le-strahovi/

Pod naslovu piše biti in imeti (ne ali)! Zakaj? Imeti ni brez biti! Primarno je biti, ki je neposredno povezano z bitjem srca! Ali ko prične biti človeško srce se prične novo človeško življenje in ko preneha, tudi umre človek ali telo življenja! Brez biti, imeti ne obstaja! Ali preprosto rečeno brez biti, tudi ni mogoče imeti! Ta biti ali srce se torej nahaja v človeškem telesu, ne zunaj njega, kar samo dokazuje, da vse (imeti) obstaja le v materialnem svetu zunaj človeka in biti le v človeku! Bistvena stvar za življenje in srečo človeka je torej že v človeku ne zunaj njega, zato mora človek le usmeri svoj pogled vase, da najde svojo srečo in smisel življenja. Kdor išče smisel življenja zunaj sebe (ali le imeti), svoje sreče, miru in zadovoljstva nikoli ne bo našel, kajti kraljestvo ljubezni (ali vir pozitivne energije življenja) je v človeškem srcu in le ono, ki lagati ne zna, je v neposrednem stiku z našo mati naravo! Napaka je v človeški glavi, kjer kraljuje človeški ego (ali napačna predstava o zunanjem svetu, ki ne obstaja), zato je človek vedno bolj izgubljen ali razdvojen, saj laži, prevare in zablode (zmote) so produkt le človeške pameti in ne srca. Vse kar je slabo je načrtovano v človeški glavi in vse ostalo se zgodi samo po sebi, kajti to nam nudi in daje naše srce, ki je v neposredni povezavi z našo mati narava!

Pravo pot do sreče in svobode!!! Zakaj se rodimo, kot svobodna bitja in smo skozi življenje vedno večja žrtev ter zakaj živimo v zločinskem družbenem sistemu, ki nas vodi v propad! A je rešitev? Seveda je, saj je obstoječi družben sistem umeten konstrukt podivjane človeške pameti, ki si domišlja da je središče sveta in življenja! Kako je to mogoče? Zelo preprosto preko umetnega družbenega sistema (po meri človeškega ega, ki ima svoj izvor v človeški glavi) nas ta neprestano obremenjuje z negativno energijo ali z informacijami o bojkotih, posilstvih, terorističnih napadih in podobni grozi s celega sveta bombardirajo še mediji. Posledično smo razdvojeni (med konkretnim - narava in abstraktnim - namišljenim svetom, ki je umetni produkt iz naše glave, kar nam povzroča, da smo stalno v strahu! Živimo v svetu (beri umetnem družbenem sistemu), kjer je stalno tekmovanje stalnica že v šolah, kaj šele v poslu! Človek, ali otrok se rodi, kot svobodno bitje v skladu s svojim naravnim okoljem (ali naravnimi zakoni življenja), a človeška pamet si izmišlja umetne konstrukte (kot je obstoječi družben sistem) in sistematično zastruplja njegovo dušo, zato postane vedno večji ujetnik in žrtev svojih predsodkov, zablod, ki se kopičijo v njegovi zavesti skozi življenje, kar povzroča, da vedno bolj živi v abstraktnem (namišljenem) svetu! Kdo načrtno ustvarja nasilje, laži, prevare ali potvarja resnico (ne sprejema ta trenutek, takšen kot je, ampak ga umetno preoblikuje pod vplivom informacij v spominu - izkušen iz preteklosti in na tej zasnovi ali oblikuje svoje obnašanje in ravnanje danes in v prihodnje! V prostem času gledamo grozljivke, kriminalke. Zasičeni smo s travmami, negativnostjo, ki je posledica strahov. Marsikdo se sploh ne čuti več. Žal pa tega strahu in blokad ne spravimo iz sebe. Naša telesa so bolna. Posledično številni sistematično zapadejo v take in drugačne odvisnosti! Vse te napake odkriva in odpravlja nov družben sistem Bio-humanizem skozi proces kreativne-ustvarjalne razvoja posameznika in skupnosti, ki temelji na pozitivni energiji življenja in naravnih zakonih življenja (bionomija) ali evolucije - ta trenutek in zdaj (ne v preteklosti ali prihodnosti, ker oboje obstaja le v naših glavah, ne pa v resničnem življenju! Ko se znebimo zablod, laži, prevar in predsodkov iz preteklosti se znebimo strahu ter zaživimo resnično naravno in pravo življenje v sožitju s sočlovekom in naravo!