Članek
Razredna družba
Objavljeno Feb 08, 2018

Politične stranke in razredna družba

V parlamentarni demokraciji politične stranke oblikujejo razred oblastnikov, zato so osnova za razredno družbo!

"Ob prazniku kulture (sporočilo delovnim in poštenim ljudem)!!!"

»Politiki z velike mize kapitalistične požrtije kulturi namenjajo drobtinice. Država, ki tako ravna z ustvarjalnimi ljudmi, nima prihodnosti«

Ali ne velja to za vsa področja življenja delovnih in poštenih ljudi? In zakaj je temu tako?

Takšen družben sistem imamo – zato je temu tako!!!

Torej rešitev je na dlani – menjava obstoječega družbenega sistema z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom, ki je zasnovan na bivšem samoupravljanju ali točneje rečeno na »soupravljanju«, saj noben družben sistem ni »perpetu-mobile«!!!

Ali drugače rečeno – nobena stvar se ne upravlja samo po sebi – to lahko delajo izvajajo ali storijo le zaposleni, ki preko sodelovanja združujejo svoje delo in znanje – »soupravljajo«!!!

In v čem je bistvena razlika med Bio-humanizmom in socializmom?

V bivšem socializmu sta bila dominantna dva razreda (delavcev in oblastnikov ali ZKJ s svojimi sateliti), zato smo imeli dejansko dva razreda ali še vedno razredno družbo, kar Bio-humanizem odpravlja!

V socializmu si je vso oblast prisvojila ena partija ali ZKJ (danes si jo prisvajajo – politične stranke, zato strankokracija ali kvazi demokracija) na ideologiji, ki je nasprotna kapitalizmu (družbena-državna in privatna ali zasebna lastnina) in posledično privilegiji vladanja (določene) strukture na oblasti, je uzakonjen s pravnim redom – v bivši državi z dominacijo ZKJ in danes s stranko-kracijo in parlamentarno demokracijo.

Bio-humanizem odpravlja ideologijo (metoda konflikta) in jo nadomešča z vrednotami sobivanja ali sožitja, ki veljajo v skladu zakoni narave za vse - brez izjeme (bionomija), zato se odpravlja temeljna metoda delovanja (v samoupravnem socializmu in kapitalizmu), ki temelji na konfliktu (dve nasprotujoči ideologiji, ki potrebujeta sovražnika za konflikt ali dva razreda – beri razredno družbo ali delavce in izkoriščevalce), ampak je temelj ustvarjalno sodelovanje in ne ideologija (politične stranke ali cerkve oz. vere)!!!

Itd,……….

Ali že poznate nov družben sistem »BIO-HUMANIZEM«!!!???

In zakaj ne ?

Zato ker se večina še vedno ukvarjate z vso mogočo bedarijo (ali bedo) obstoječega družbenega sistema, namesto, da bi svojo pozornost in dejavnost usmerili v (svoj razvoj in) razvoj novega družbenega sistema Bio-humanizma (spoznavanje in ustvarjalno sodelovanje) ter pričeli živeti človeka vredno življenja v novi družbeni skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi - svobodni Sloveniji !!!!

Zdaj veste, zakaj nov družben sistem  Bio-humanizem odpravlja politične stranke in uvaja "neposredno demokracijo" !!!!

V novi skupnosti svobodnih srečnih in ponosnih ljudi, se nove pozitivne vrednote uveljavljajo na osnovi objektivnega prava ali naravnih zakonitosti življenja, ki so do vseh najbolj pravične in enake ter omogočajo sinergijo pozitivne energije življenja, zato velja ter se vsak trenutek potrjuje, da je: 

*Ljubezen je močnejša od razuma!*

 

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!