Članek
Ti in Tvoja Sreča
Objavljeno Dec 27, 2017

*Ljubezen ali egoizem*

»Pojdi tja, kjer tvoja sreča je doma!«

"Nič ni tako globokega, visokega in bogatega, kot je tvoja duhovnost!"

"Če ti uspe svojo zavest očistiti ali uskladiti s podzavestjo, nimaš bremena, dobiš čisti um in nikomur nisi v breme. Takrat si v ravnovesju sam s sabo in naravo. Ko je duhovnost ali duša človeka obremenjena z razumom (ali raz-um-na), je z dneva v dan bolj zasvojena z življenjskimi vzorci, navadami in običaji človeka ali ujeta v usodo brez umja. Človek s svojo zavestjo zavestno disciplinira svoj um in ga postavi pod kontrolo, da ta postane razum."

"Da bi človek razumel ali dojel bistvo uma mobilizira svoje ustvarjalne potenciale in jih usmerja v svoj namišljen red, ki ni skladen z naravnim redom: Ta človekov red se vedno bolj oddaljuje od naravnega reda, postaja nered, saj se človek na poti samopotrjevanja, pod vplivom zavesti, slepi in zavaja ter s svojimi pridobljenimi predsodki ne zna prenehati, zato trpi vedno večje breme (miselnih vzorcev) razuma, ki ni skladen njegovemu umu ali podzavestjo, saj slepo sledi svoji zavesti, ki jo vodi razum."

"Logična konsekvenca samopotrjevanja človeka je njegov odmik od naravne biti ali dejstva, da se človek kot zavestno bitje odtujuje od svoje izvorne naravne in z razumom vedno bolj obremenjuje v svoje duhovnost ali dušo človeka ter postaja naravno nasprotje samega sebe ali tujek narave in namesto, da živi v sožitju z naravo, postaja njen nasprotnik ali sovražnik samemu sebi. Če sledimo tej logiki delovanja ali procesu razmišljanja človeka, potem si sledijo pojmi um-en, razum-en in neum-en."

Še mnogo bolj zanimiva in pomemba je povezava med pojmi: 

"ljubezen, podzavest, egoizem, zavest, duhovnost in materializem!"

"Ljubezen je povezana s podzavestjo in duhovno potrebo človeka, a egoizem se z razumom veže na zavest in izraža materialno potrebo človeka. Ljubezen osrečuje, pomirja in duhovno bogati človeka, kajti išče mir in ravnovesje v človeku in sprejema zunanji svet takšne kakršen je. Egoizem prinaša nesrečo, duhovno siromaši človeka, kajti išče rešitve in zadovoljevanje potreb zunaj človeka v materialnem svetu, tam, kjer človek nikoli ne najde sebe (notranjega miru in ravnovesja), zato postaja nestrpen, nasilen, nezadovoljen in nesrečen!"

"Le duhovni in materialni svet sestavljata stvarnost in vzdržujeta naravno ravnovesje. Ko človek zanemarja ljubezen ali svoj duhovni svet, postaja vedno bolj primitiven in z razumom zavestno uveljavlja svoj red (ali ne red), ki ruši naravno ravnovesje. Naravno ravnovesje je temeljni zakon obstoja življenja človeka in vse žive ter nežive narave.

Človek z egoizmom in razumom uničuje sam sebe in vse okrog sebe, ker ne spoštuje temeljnega naravnega zakona (univerzalnega dinamičnega naravnega ravnovesja)! 

Zakaj, si mogoče kdo postavi preprosto vprašanje? 

Zato, ker ljubezen daje ter egoizem jemlje in posledično ljubezen gradi in egoizem ruši. To najbolje potrjuje narava sama, ko z ljubeznijo osrečuje, hrani, plemeniti in bogati vse v nasprotju z egoizmom, ki prisiljuje, zaničuje, bremeni in uničuje najprej tistega, ki ga povzroča. Prvi naravni opomin za egoizem je bolezen. Edino naravno duhovno zdravilo za bolezen je ljubezen, saj celi vse rane in krepi življenje na najbolj naraven način. Najbolj zanimivo in koristno spoznanje človeka iz opazovanja narave je dejstvo, da je v naravi zdravilo za vsako bolezen." 

"Človeški razum vse pokvari!"



Ljubezen ali sreča je izraz pozitivne duhovne energije ali boga v človeški podobi in egoizem ali nesreča je izraz negatine duhovne energije ali hudiča v podobi človeka!

Si želimo ljubezen in srečo ali egoizem in nesrečo je odvisno od tega ali se prepustimo pozitivni duhovni energiji, oz. ljubezni ali pa se ravnamo po svojem razumu in egoizmu, ki sledi omejeni človeški pameti!

"Kdor misli, da je pameten, zato ker misli, ta le dokazuje svojo človeško omejenost ali neumnost!"

Naj vsak sam sebi postavi preprosto vprašanje - kaj je zanj najpomembnejše v življenju: sreča ali trpljenje, veselje ali žalost, dajanje ali jemanje,... oz. preprosto, kaj najbolj spoštujemo in cenimo pri sočloveku ljubezen ali egoizem!? Če si iskreno odgovorimo na to vprašanje in s svojim ravnanjem sledimo svojemu odgovoru, smo na pravi poti! 

*Ljubezen je močnejša od razuma!*

»Pojdi tja, kjer je tvoja sreča doma!«

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!