Članek
Nova paradigma
Objavljeno Dec 02, 2017

Kdor sodeluje - ta napreduje!

Nova pozitivna paradigma razvojnega procese

Za nov družben model ali družbeno-ekonomski sistem je bistveno, da se oblikuje in organizira nova aktivna struktura poštenih in delovnih ljudi, ki se usposablja na razvoju (od osebnega do skupnega), zato ni bojazni, da bodo stare strukture (leve ali desne) na obstoječih formalnih položajih oblasti, ki so odgovorne za vse slabo, kar se je v Sloveniji zgodilo, lahko še naprej lamastile in uničevale slovenski narod in kradle poštene in delovne ljudi.

Bistvena sestavina novega družbenega sistema so tudi nove vrednote, ki jih stare strukture ne obvladujejo oz. ne posedujejo, saj stare vrednote delijo narod in z njim manipulirajo, ga zlorabljajo in izkoriščajo (so nosilci obstoječega - starega ne novega), nov družben sistem pa dejansko realizira spremembe na vseh področjih življenja, saj ljudi združuje, povezuje in aktivira na skupnem družbeno-ekonomskem razvoju, zato stare strukture niso primerne (kontaminirani), vendar kot navedeno nikomur se vrata ne zapirajo, saj gradimo skupnost na sožitju in ne izključevanju!

Za to nov družben sistem tudi uvaja novo paradigmo in oblikuje novo napredno in ustvarjalno strukturo, ki mobilizira vse ustvarjalne človeške in naravne potenciale, oz. vse tiste, ki to novo paradigmo ne sprejemajo ali jo celo ovirajo, se sami izločajo (niso vključeni v novo paradigmo razvoja), kajti levi izključujejo desne in desni leve, zato niso primerni za novo družbeno skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi! 

Stare strukture so nosilci starega sistema ne novega, zato so se že dokazale kot nesposobne za pozitivne spremembe in prvenstveno tudi odgovorne za vse slabo, kar se je zgodilo in se še dogaja!

Na primer, tudi za kandidata za predsednika Slovenije na volitvah 2017 gospoda M. Šarca, velja popolnoma enako, kajti zagovarja potrebne družbene spremembe, kot velja za mene, tebe ali kogarkoli, saj se bo vsak moral pozitivno spremeniti in podrediti ter sprejeti nove vrednote novega družbenega sistema (odpraviti svoje napake in zablode,..) , sicer ni ustrezen, kajti besedam morajo slediti dejanja in ta dejanja morajo zagotavlja tudi uspešen skupni razvoj od posameznika do celotne družbene skupnosti ali Slovenije, kot nacionalne skupnosti slovenskega naroda. 

Bistvena značilnost novega družbenega sistema je pomen in vloga posameznika in skupnosti, ki mora biti v ravnovesju, kar pomeni, da kolikor človek skupnosti daje toliko tudi od nje dobiva! V novem družbenem modelu ali sistemu se odpravlja klasičen model izkoriščanja (človeka po človeku) in uveljavlja stimulativno nagrajevanje za dosežene rezultate, vse to pa že podpirajo naravne zakonitosti življenja na katerih je zgrajen nov družben sistem Bio-humanizem!

Ljudje si popolnoma napačno razlagajo, da je nasilna likvidacija nečesa revolucija, kajti prava revolucija je pozitivna sprememba (novo boljše - menja staro slabše in to so inovacija, rešitev, produkt,...), ki bistveno v pozitivnem smislu spremeni življenje vsakega človeka. In prav v tem bistvo novega družbenega sistema Bio-humanizma ali skupnega razvojnega procesa, ki nas ustvarjalno povezuje s ciljem da s sodelovanjem vsi napredujemo!  

Moja iskrena želja je, da se povezujemo in vsi sodelujemo primarno na vsebinah in pozitivnih dejanjih (ne na formalnih avtoritetah), kajti takšno organizirano delovanja s skupnimi cilji (boljše za vse), je moje vodilo delovanje, zato me vabijo v svoje vrste številni, ki si želijo takšne pozitivne spremembe, da skupaj ustvarimo prave pogoje za novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

 "Kdor sodeluje pri pozitivnih spremembah - ta tudi najhitreje napreduje!"

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!