Resnica ali laž

Objavil/a Srečko Prislan, dne 2017-11-04 ob 10:39:32

Kaj je resnica in kaj laž?

Kdo nam pove kaj je resnica in kaj je laž je eno najpomembnejših vprašanje in odgovorov za srečno življenje  človeka! 

Zakaj se človek suče v začaranem krogu polarizacije odnosov, le na dveh skrajnosti (črno-belo,...itd), čeprav je ta le umetna ali produkt človeške pameti in tega ne najdemo nikjer v naravi! 

Vsi odnosi v naravi so povezani v celoto, le človek je tako pameten, da tega ne spregleda in živi v zablodi, zaradi svoje kratke pameti! 

V izboljšanje stanja in razmer vodi prebuditev ali preklop v glavi vsakega posameznika in ne na jeziku s prekladanjem in nakladanjem, kar večina rada počne. Ta preklop pomeni, da ljudje spoznajo svoje zablode in zmote ter se odločijo za spremembe pri sebi, oz. postanejo samokritični do sebe, zato se pričnejo obnašati in ravnati drugače.

Vsi vse vemo in poznamo, a nihče ne pokaže rešitve ali aktivira pozitivne spremembe, tam kjer jih lahko in je najlaže, pri sebi ter tako pokaže pravo pot za boljše življenje, ne le zase, temveč tudi drugim preprostim ljudem. Zakaj? 

Zato, ker je človeška domišljija in neumnost neskončna in je mnogo laže nabijati neumnosti do onemoglosti ali neskončnosti ter za takšno ravnanje obdolževati druge, namesto svoje kratke pameti ali celo pričakovati samokritiko tistih, ki drugim solijo pamet ter jih zavestno blokirajo, da ljudje po naravni poti ne pridejo do pravih rešitev in stopijo na pravo pot, ki jih vodi do sreče ter vse užitke življenja, kjer vsak človek najde svoj smisel življenja. 

Kaj je osnovna napaka pri človeku danes?

To, da govorimo in mislimo, da se nič ne dogaja, da se nič ne da spremeniti, da nihče ni nič kriv, če dela kaj narobe, da smo vsi grešniki in vsi vsega krivi, a nobeden za nič ne odgovarja! 

Najslabše je to, da se ljudje delajo zavestno gluhe in slepe, dokler jih z macolo nekdo ne kresne po glavi. In kje je razlog za takšno ravnanje?

V paraliziranih možganih človeka, kot posledica družbenega sistema v katerem živimo! 

Država in cerkev sta mrtvi instituciji brez ljudi, ki jo vodijo in brez ljudi, ki so vodeni. Če ne bi bilo enih ali drugih oblast, oz. izkoriščanja ali nadrejanja in podrejanja, sploh ne bi obstajalo. In kaj to pomeni? 

Da je prav tu in v tem odnosu, nekaj hudo narobe in so za to rezultati in duhovni razvoj človeka vedno slabši, saj postaja z dneva v dan vse slabši do sebe in svojega okolja, ki je pogoj za njegovo srečo in zdravo življenje! 

Na to nas najbolj opozarja narava sama, a mi bi radi bili še naprej slepi in gluhi, kot da se nič ne dogaja, saj bosta že bog ali hudič postorila svoje! 

Vse kar pišem, vam tudi argumentiram, kar pomeni, da vse ilustriram s konkretnimi primeri iz vsakdanjega življenja, kot je to storil na primer Martin Luter že pred 500 leti. 

Da bi ironija danes, tega primera izpred 500 let, bila še večja, se tudi danes enaka oblast (cerkev in država) v drugem času ali sedanjosti hvalita z njim in njegovim dejanjem, čeprav se obnašata danes obe popolnoma enako, kot sta se obnašale (prosvetna in cerkvena) oblast, resnici na ljubo, že izpred 500 let. 

In kje je bistvo problema, da nihče ne želi jasno pokazati preprostemu človeku "Kaj je laž in kaj je resnica?" In kdo to prikriva? Seveda, prav tisti, kot pred 500 leti! Zato sploh ni potrebno kazati s prstom na nikogar drugega, ampak le sprejeti resnico, kot jo je obelodanil že Martin Luter pred 500 leti!!! 

In kaj edino omogoča pozitivno spremembo za vse - oz. nam omogoča, da "Sprejmemo resnico in zavržemo laž" in se podamo na pot za naše boljše življenje !!!

Za konec še zelo preprosto vprašanje - "Kdo nam pove - kaj je resnica in kaj je laž!" 

Resnico človeku ne pove ali pokaže niti država, niti cerkev, bog ali hudič, resnico brez besed pokaže vsakemu človeku, le naša mati -

"N A R A V A"!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
14
Srečko Prislan
0
Sep 27, 2018
Vsak človek ima svojo resnico, ki je posledica njegovega življenja in zavestni predstavi, ki si jo je ustvaril, kot posledica vseh informacij o življenju, dogodkih in izkušnjah ki jih je doživel!

Vendar je to le subjektivni izraz ali miselna predstava realnosti vsakega posameznika, ne stvarnost ali absolutna resnica, ki jo vsebuje vsak trenutek, ne glede na malo ali bujno domišljijo človeka!

Resnica je ena sama, ki nas vse povezuje v času in prostoru, zato je neodvisna človekovega mišljenja ali mnenja.

Človek se lahko postavi na glavo ali napreza do onemoglosti, pa resnice ne more spremeniti, ampak ima le možnost, da jo spoznava v izvirni obliki in sprejme takšno kot je!

Prav za to lahko preprosto dokažemo, da resnica ni leva ali desna, oz. nikogar lastnina, ampak univerzalna celota in realno bistvo našega življenja.

Laž pa le umetni konstrukt ali produkt pokvarjene človeške pameti!

Ali če na kratko to izrazimo s povzetkom že povedanega, potem sledi:

Prava resnica je popolnoma drugačna od tiste, ki nam jo trosi levica ali desnica, kajti prava resnica je ta, da je vsak človek neke vrste alternativa, in da slabo vzgojeni za določenega boga ali vladarja slepomišijo v oslovski senci in predavajo o kozlovskih sodbah, kot da je edina pomembna stvar v življenju vegetirati v senci in streljanju kozlov v temi!
#14
Srečko Prislan
0
Feb 02, 2018
abram1b2 Cej zdravo!

Bom, zelo jasen in konkreten odgovor -

"Vse je mogoče, če glava in srce to hoče!"

Kako - zelo preprosto, če se nikoli ne bi postavili na noge in naredili prvi korak - ne bi nikoli shodili!

Ali drugače rečeno - postaviti si moramo tiste cilje, ki bodo ustvarili pogoje za boljše skupno življenje in za takšne cilje aktivirati vse svoje ustvarjalne sposobnosti, ki so potrebne da spremenimo svoje obnašanje in delovanje tako, da bo to posledično ustvarilo rezultate, ki si jih želimo!

S prvim korakom v pravo smer smo na poti do želenega cilja!

Če jaz ali ti nekaj ne veva, še ne pomeni da tega ni ali ni mogoče! Osebno vem, da če odpreš svojo glavo in srce ter se povežeš z našo mati naravo, lahko vsi pridemo do želenega cilja !!!!

Če človek nekaj ne ve ali ne zna, se je skozi svojo zgodovino že naučil:

"Da brez muje se še konj ne podkuje",

zato se pač potrebno potrudi, da se naučimo ter spoznamo tisto, kar potrebuje, da nas popelje na pravo pot, do želenih ciljev - živeti boljše v skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!
#13
Komentar izbrisal uporabnik
abram1b2 Cej
0
Feb 02, 2018
Srečko :)*
Nisem tu zato,da bi kritiziral tvoje početje in trud. Vprašanje kontrole našega ega je v resnici najglobje vprapšanje našega bivanja.Če se na silo odrečem egu se odrečem lastnemu bivanju- sam sebi.Duhovni nivo človeštva še nisposoben zavestne kontrole lastnega ega,ker niti ne pozna dejstva kdaj, kako in zakaj se lahko ego preobrazi iz svoje nadvlade nad nami.MI smo v resnici še vedno neosveščeni ujetniki lastnega ega. Bio humanizem je idealna zadeva,problem je ker ljudje še nismo idealni in niti še ne moremo biti.
Za bio humanizem smo še nedorasli-žal. Kljub temu ,da si vsi želimo boljši in pravičnejši svet,ki ga še nismo /zopet žal /sposobni uresničiti. Kljub vsemu ti želim uspeha.:)*
#11
Srečko Prislan
0
Feb 02, 2018
Večina ljudi je obsedena z lažjo, da je "denar sveta vladar"!

Zakaj?

Ker ji ego megli pogled do resnice, zato ne opazi in ne ve, da se najpomembnejše, najlepše in najboljše stvari za življenje človeka ne da kupiti ali prodati (kajti denar je postal primarno le sredstvo goljufije ali prevare za vse tiste, ki so žrtev svojega lastnega ega)!

Se je mogoče že kdo sploh vprašal komu in zakaj služi ta laž ali zakaj človeška pamet sploh potrebuje laž, da lahko preživi, saj laži ne najdemo nikjer drugje, kot le v človeški glavi!

Poiščite odgovor kdo laže, komu laže in zakaj laže, pa boste bljiže resnici, ki vas osvobaja ter se lahko obranili pred lažjo, ki vam škodi, povzroča bolečino, trpljenje in uničuje vaše življenje!

Na vsa takšna in podobna vprašanje ter zablode človeštva v sidrane v zavest današnjega človeka, ki človeka vodijo v siromaštvo, trpljenje, obup in njegov propad ali samouničenje, vam daje odgovor in obelodani resnico nov družben sistem Bio-humanizem!
#10
Zim Zelen
0
Jan 09, 2018
Pozdravljen, *Srečko Pristan
Bionomijo cepiti v človeško družbo kot način urejanja sobivanja različnih ljudi? Zanimivo.

(Nekaj malega vem v povezavi bionomije, koloradskega hrošča in zloglasnega kaparja.)

Kot je pokazala raziskava na skromnem številu izprašancev, bo še veliko dela do resnega zanimanja ljudi.
#9
Srečko Prislan
0
Jan 09, 2018
Ja Zim Zelen pozdravljen,

nov družben sistem Bio-humanizem je sistem usklajen z naravnim sistemom, ne ideološka fikcija, kot je komunizem in anarhizem, zato dejansko uresničuje vsa humana načela tudi obeh navedenih družbenih sistemov v katerih dominira subjektivni pravni red ne pa objektivni in tu je osnovna napaka klasikov preteklih družbenih sistemov!

Seveda to ni edina bistvena sprememba (plat forma) in korekcija ali odprava pomanjkljivosti vseh ostalih družbenih sistemov iz preteklosti človeške sklupnosti!

Ko si omenil BIO izhaja v novem družbenem sistemu iz "bionomije" ali znanosti, ki proučuje osnovne zakonitosti življenja, da jih človek lahko upošteva in se po njih ravna (in niso produkt človeške pameti), ....itd lp
#8
Zim Zelen
1
Jan 09, 2018

GOOGLE: obstaja-alternativa.blogspot.si

Ravno to sem v mislih imel:-)
#7
Srečko Prislan
0
Jan 09, 2018
Zim Zelen pozdravljen,

za anarhijo več na linku "mala šola anarhije" in glede pojma Bio, več na linku kaj je Bio-humanizem!

http://www.rtvslo.si/blog/sreco-za-sreco/kaj-je-bio-humanizem/38527

Kaj je BIO-HUMANIZEM! :: srečo za srečo :: Blog :: MMC RTV Slovenija

Blog - del največje spletne skupnosti Moj splet z največ registriranimi uporabniki. Sodelujte s svojimi blogi tudi vi.
#6
Komentar izbrisal uporabnik
Zim Zelen
0
Dec 25, 2017
Anarhija?
Brezvladje?

Ne zamišljam si tropa ovac brez vodje.
Niti v družini ni mogoče uveljaviti načela
(vsi vse znamo, se razumemo, imamo iste cilje....)

Beseda BIO je pa itak zlorabljena, tako je ne vidim v povezavi s človečnostjo :-(
#4
Srečko Prislan
0
Dec 25, 2017
Prijatelj pravi, da smo vse kar pišem o novem družben sistemu že imeli in da ima težave z demenco, kar je očitno!

Toda tga vsega nismo imeli, kajti če bi imeli ne bi zavrgli, saj nas je odtujena oblast (v rokah partije) izigrala in ogoljufala. Ali konkretno, pravi sistem neposredne demokracije nismo imeli, ker partija oblasti ni predala ljudem temveč je spretno samoupravljanje izrabila za obvladovanje množic, zato je po Titovi smrti z lahkoto zavedla in izigrala lasten narod.

Partijo lahko kupiš ali prodaš, narod ne moreš, ker se s tem odreče lastne svobode. In le prodana ZKJ je lahko izigrala lasten narod (kot danes Slovenijo prodaja vsaka partija na oblasti), ker ji je narod slepo zaupal in verjel ter sploh ni pomislil, da ga partija lahko prevara.

To se je v zgodovini že velikokrat zgodilo (Ein Volk - ein Fuerer - ena partija in narod ji slepo sledi, ker ne pozna druge resnice, kot tisto, ki mu jo oblast servira na krožnik, kot resnico).

Če bi imel narod oblast v svojih rokah, se to ne bi zgodilo, kajti on bi odločal na najpomembnejše položaje imenoval najboljše ljudi, ki imajo njegovo zaupanje, ker se vsak dan potrjujejo z delom in svojimi rezultati!

Tako je v bivši državi kadrovsko politiko in negativno kadrovsko selekcijo aktivirala partija in na najpomembnejše položaje oblasti postavljala le svoje ljudi (člane, ki so v partijo stopili zaradi egoizma oz. privilegija vladati drugim, ne pa služiti narodu ali ljudem).

Se opravičujem prijatelju, če imaš težave z demenco in dobre stvari z lahkoto zavrže. Osebno nimam takšnih težav, zato dobrih stvari iz prejšnjega sistema nisem nikoli zavrgel, ampak izboljšal ali odpravil slabosti, zato je to nov družben sistem, ki ni produkt človeške zlagane pameti ali pod kontrolo egoizma in tistih, ki so njegovi sužnji in prav zato ker ne znajo obvladati svojega ega hočejo vladati drugim in posledično so žrtev njih tisti, ki so pošteni in delovni ljudje!

Stari modreci pravijo, da stvari, ki jih razumeš in obvladaš niso težke ali nerešljive in takšne so običajno vse, ki jih sam ustvariš, zato dobro veš kako jih lahko tudi uresničiš. Stvari, ki jih ne razumeš ali ne poznaš, ne moreš niti sprejeti, kaj še le uresničiti, zato se človek tudi celo življenje uči, tudi od tistih, ki imajo sposobnosti spreminjati stvari na boljše in njih z eno besedo imenujemo inovatorji.

Takšnih ljudi je menda le okoli 5% in za zanimivost odkritje dr. Edvarda de Bono, ki je dokazal, da je takšnih najmanj med politiki in šolanimi ljudmi (ki nam vladajo in krojijo našo usodo s privilegiranih položajev, saj so uzakonili pogoj, če nimaš diplome, nimaš formalnega pogoja, ki je potreben, da lahko zasedeš pomembne vodilni družben položaj!!!
#3
Srečko Prislan
0
Dec 25, 2017
Pred štirimi leti sem za besedilo na linku (objavljeno 2011) zapisal:

"Postavi se pred ogledalo svoje podobe in vprašaj ali želiš še naprej biti sužnji oblasti in lastnega egoizma ali pa si borec za svobodo vseh, ki si želimo dostojno življenje za vse ljudi in v srcu spoštovati ljubezen ter živeti s sočlovekom in drugimi bitji na zemlji človeka dostojno in vredno življenje!"

Vsem delovnim in poštenim ljudem v uteho, le to, da laži narava ne pozna in jo za to zavrača, saj je ta produkt človeške pameti, ki človeka vodi v pogubo! Prav za to resnice ni nikoli preveč, kajti je ena sama in sicer ta, ki jo sprejema in določa narava sama, brez človeške pameti.

Za človeka je resnic toliko, kot je je človeških glav, zato ima vsak svojo resnico, ki je le podobna tisti, ki jo določa narava sama ali pogosto tudi njeno nasprotje in to je laž (ki jo najbolj uporabljajo ljudje z znanjem in na privilegiranem položaju v oblastni strukturi, ker jo uporabijo prav z namenom da nekoga prevarajo in ogoljufajo).

To je tudi glavni razlog zakaj je tako priljubljena med tistimi, ki vladajo drugim, saj je to najbolj preprosto sredstvo in metoda s katero manipuliraš in izkorišča ali si podrejaš druge ljudi (za to pa ti ljudje vedo čemu služi poslovna in državna tajna)!

In kdaj je mogoče laž najbolj učinkovito uporabljati za svoje koristi?

Takrat, ko je oblast odtujena od ljudi (parlamentarna demokracija) in jim politiki na oblasti tako dolgo laž ponavljajo, da jo ljudje sprejmejo in laž resnica v glavah ljudi postane (so zavedeni in tako postanejo lahka žrtev manipulacije ali preproste kraje ali iz žepa delovnih in poštenih ljudi v žep kriminalcev in lopovov, ki živijo na tuj račun)!

Prav iz tega razloga Bio-humanizem uveljavlja neposredno demokracijo, kjer imajo ljudje v svojih rokah, ne le oblast (odločanje), temveč tudi neposredno kontrolo in nadzor nad vsem kar se dogaja in lahko takoj ukrepajo (tatu nihče ne želi, zato ga ljudje lahko izločijo iz svoje skupnosti, a izločen človek iz skupnosti je na poti v obup in bedo, ne nagrajen kot v obstoječem sistemu)!
#2
Franc jazbinsek
0
Nov 04, 2017
Besedo laž uporabljajo predvsem ljudje, ko jim prideš na sled resnice in jo zanikajo z odgovorjem to je laž! Ljudje ko se poslužujejo z nepoštenjem z umazanim dejanji in jih probajo prekriti so lažnivci! Sam sem dobil v življenju večkrat odgovor; Kaj govoriš takšne neumnosti to je sama laž tega je v celotni politiki na dnevnemu redu dovolj. J Janša ima poseben problem se proti to vrstni laži že ves čas braniti. V bližnji prihodnosti jih bo celi kup podobnih politikov, ko bodo morali poslušati in gledati resnico ljudem v oči. Resnica je pa zelo boleča katero moramo vsak po svoje prebolevati ker vemo da nismo lagali ko smo komu v oči povedali bolečo resnico! Zato bo Laž in resnica vedno pojm pojmovanja komu bo vredno verjeti? Temu ko je nekoga po pravici za nekaj obsodil ali temu, ko bo zatrjeval, da je bilo vse skupaj samo ena velika laž?
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2017-11-04 10:39:32 (Nov 04, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
Novo in boljše
Razvoj zavesti
Svoboden človek
Revež in gospod
Slabi zakoni
Prevaranti in bedaki
Sobivanje in sožitje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2072.) ljubljanski trikotnik - marko pogačnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4071.) zadnji kmečki punti - janez zupan

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj