Članek
Prebudi se!
Objavljeno Aug 21, 2017

Nadstrankarska politična organizacija in akcija!

Politične stranke so problem in ne rešitev delovanja političnega podsistema 

Vsakdo, ki vse-vprek kritizira ali celo zmerja in druge ponižuje, se naj najprej vpraša:

"Kaj sem pripravljen in sposoben storiti, da prispevam k pozitivnim spremembam za vse"! 

Zakaj?

Vsako javno kritiziranje, prepiranje, provociranje in druge mahinacije ter manipulacije so samo v interesu in korist privilegirane strukture na oblasti, saj je njen glavni strateški cilj, da se ljudje med sabo skregajo in tepejo (sami sebi škodijo) ter bodo zaposleni s lastnimi težavami in problemi oz. tako zlahka vodljivi (beri učinkovito zlorabljeni in izkoriščani), saj ne bodo sposobni nadzirati niti sebe, kaj še le oblast in bo ta lahko samovoljno zlorabljala vse (človeške in materialne) resurse za lastne koristi na škodo večine! 

Če večina ni politično organizirana je lahek plen organizirane politične manjšine (beri stranko-kracije ali privilegirane strukture na oblasti) in prav zato Bio-humanizem uveljavlja neposredno demokracijo, ker le v njej, kot je nekoč SDK na finančnem področju, narod (ali večina) lahko neposredno nadzira formalno izvoljeno oblast in ukrepa - odloča in potrjuje vse odločitve formalnih struktur.

Samo v neposredni demokraciji imamo zares "ljudske poslance", ki delujejo po odločitvah - zborov (referendumov,....itd) ljudi, ki imajo vso oblast (izvoliti in odpoklicati svojega pooblaščenca - na primer današnjega poslanca in zavrniti kakršni-koli škodljiv zakon),....itd

Zelo cenim in spoštujem prizadevanje vseh za spremembe, vendar, kot je bilo že večkrat rečeno in napisano, nam država nikoli in nikdar nič ne jemlje, ampak je to struktura na oblasti (v sodelovanju s tajkuni in kapitalisti, ki dirigirajo izvoljenim politikom v obstoječem družbenem sistemu in jih podkupujejo, da delajo za njih, ne za večino ljudi). 

V obstoječem družbenem sistemu ne more biti drugače, saj ima privatna lastnina (kapital v rokah zasebnikov - kapitalistov) glavno vlogo, da preko privatnih medijev, političnih strank in obstoječe zakonodaje, postavlja svoje ljudi (podrepnike) na vodilne formalne položaje političnega odločanja o vseh bistvenih odločitvah za delo in življenje večine. 

O najpomembnejših javnih zadeva odloča tako v obstoječem družbenem sistemu (podkupljena) politična vodilna struktura, ne pa ljudje, zato je večina odločitev v korist kapitala in privilegirane (oblastne) strukture, ne pa za ljudi, ki delajo in ustvarjajo novo vrednost.

V obstoječem družbenem sistemu so volitve le groba prevara volilnega telesa ali volivcev, zato smo dejansko izigrani in (sistemsko) prevarani legalno po obstoječi zakonodaji ali družbenemu sistemu, ki ga imamo, saj ta služi za lopove in kriminalce in ne delovnim in poštenim ljudem...... 

V širšem smislu politika dejansko pomeni usmerjanje človeške dejavnosti katere koli vrste v določeni smeri, tj. za uresničevanje določenega cilja ali ciljev. 

Za politično delovanje je značilno, da gre za oblikovanje in sprejemanje odločitev ter izvajanje teh odločitev v odvisnosti od mrež formalnih in neformalnih povezav med posameznimi osebami ali organiziranimi skupinami oz. celotni družbeni skupnosti. To pomeni, da smo določena družbena skupina ali celotna družba oz. vsi člani določene družbene skupnosti, ki to skupnost sestavljamo, tudi subjekti odločanja. In če se zadeve tičejo vseh, imamo tudi ustavno pravico, da vsi sodelujemo! 

Politično delovanje v sodobnih družbah ni enotno, ampak prilagojeno določenim kulturni, družbenim in ekonomskim potrebam oz. potrebam družbeno-ekonomskega razvoja. V tej zvezi sta v sodobni družbi prevladujoča dva sistema delovanja akterjev na političnem področju oz, dve obliki demokracije in sicer predstavniška (parlamentarna) in neposredna demokracija.

Kadar imamo družben sistem predstavniške demokracije se sprejemajo odločitve preko demokratično izvoljenih predstavnikov volilnega telesa (ki jim volivci zaupajo mandat in posredno svoje politične pravice) in v drugi obliki ali pri neposredni demokraciji ima vsak član družbene skupnosti pravico in dolžnost sodelovati ter vplivati na skupne odločitve oz. odločati o javnih skupnih družbenih zadevah lokalne skupnosti ali širše regionalno oz. nacionalno skupnosti,...itd ! 

Od družbeno-političnega sistema opredeljenega v pravnem redu je odvisno kakšne pristojnosti oz. pravice in dolžnosti ima posameznik ali organizirana skupnost oz. je konkretno opredeljena tudi vloga posameznika ali organizirane skupnosti pri političnem delovanju in v procesu sprejemanja ter izvajanja formalnih odločitev. Takšne organizirane politične skupnosti so lahko formalne ali neformalne skupine. 

Formalne so na primer politične stranke in druge registrirane skupine in neformalne (neregistrirane) so tiste, ki se organizirajo z določenim političnim ciljem ali cilji, kot na primer (iniciative, gibanje,... itd) za oblikovanje predloga zakona ali definiranje oz. izvedbo določenega referendumskega vprašanja, spremembo volilne zakonodaje ali določenega drugega zakona oz spremembo družbenega sistema ali pa urejenost določenega družbenega področja ali vprašanja pomembnega za ožjo ali širšo družbeno skupnost! Itd,....itd!

Kako naprej?

Potrebno se je samoorganizirati za (politično) AKCIJO (spremembo družbenega sistema) v neposredno demokracijo ali Bio-humanizem, da bomo sami soodločali o vseh najpomembnejših pogojih bivanja, dela in življenja in ne več javno jamrali, jokali in stokali, ker to nič ne pomaga!!! 

Iz navedenega in delovanja obstoječega političnega družbenega podsistema je popolnoma jasno in razumljivo, da so politične stranke v Sloveniji dokazano problem, ne pa rešitev vse razvojnih problemov in težav skupnega razvoja slovenskega naroda! 

Zakaj in kako smo vsi (prevarani in izigrani) prišli v takšno situacijo, več na linku spodaj! 

Kako se rodi, živi in umre država?


 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!