Članek
Prava pot!
Objavljeno Apr 17, 2024

Pogled in pot v prihodnost človeka!

Prijatelj mi pravi - kako vemo, da je Bio-humanizem prava pot? 

Resnici na ljubo to ne vemo, ampak občutimo, ker nas srce vleče po naravni poti v to smer razvoja človeške družbe! 

Kdor to čuti v sebi v njemu že prevladuje ljubezen, zato ga tudi vleče, da to uresničuje v vsakdanjem življenju.!


Kdor je prežet z egoizmom (sovraštvom, bolečino in trpljenjem) v njem prevladuje pamet in pohlep, ta takšno smer razvoja sprejema, kot absurd in nemogoče, saj mu glavi kljuva egoizem in ta mu preprečuje, da se osvobodi svoje ječe strahov in sprejme evolucijo življenja (v skladu z naravnimi zakoni), ki temelji na sožitju bivanja v univerzumu! 

Prvi, ki sledi svojemu srcu, si želi spremembe na boljše, zato zasleduje (pozitivne) spremembe v naravi in se jim prilagaja (evolucija)! 

Pri drugem, dominira njegova pamet (hoče biti najbolj pameten in najpomembnejši - značilnost za egoiste), zato ne želi nobene spremembe za vse, ampak le zase (da uživa na račun ali izkoriščanja drugih). 

Ta nikoli ne želi spremembe (trmasto vztraja pri svojem - blokira evolucijo razvoja) dokler ne vidi neposredno svoje koristi (dominira egoizem) !

Resnici na ljubo, ni človeka, ki bi imel le prvo ali drugo (ljubezen ali egoizem) - vsakdo ima oboje!

Dejstvo je, da pri prvem (ljubezen - sprejemanje) zasleduje in sprejema pozitivne spremembe (evolucija) in pri drugem (egoizem) se tem spremembam upira, saj vsako spremembo preverja (v skladu s svojimi življenjskimi nazori - vrednotami). če mu osebno koristi jo sprejme, sicer jo zavrača (je proti spremembam - saj v vsaki spremembi vidi le nevarnost, da izgubi to kar ima - za njega je pomembnejše imeti in ne biti)! 

Evolucije, ki poteka po naravnih zakonih, ni mogoče ustaviti (poteka po naravnih zakonih, ki jih upošteva nov družben sistem Bio-humanizem)! 

Zato prvi ali tisti, ki sprejema takšne spremembe živi v sožitju s svojim okoljem (sprejema ravnovesje - najpomembnejši naravni zakon - univerzalno naravno dinamično ravnovesje) in zato dobro sprejema slabo zavrača (se neprestano spreminja v pozitivni smeri) ali sprejema sožitje, kot naravni pogoj za sobivanje in osebno srečo. 

Drugi je pod vplivom (dominacije) egoizma (blokira naravni razvoj ali spremembe, zato je v vedno večjim sporom ali konfliktom z okoljem) saj se vedno bolj zapira vase (pod vplivom straha - povsod vidi le nevarnost, grožnjo, sovraštvo, konkurenco,...itd), zato se običajno upira vsaki spremembi in krepi represijo za obrambo svojih pridobljenih privilegije ali pozicij (tudi evoluciji), kar stopnjuje konflikte in nasprotja, zato je v končni fazi nagnjen k revoluciji (ali v obupu k nasilni revoluciji - stopnjuje nasilje)!

Značilni predstavniki druge skupine so (oblastne strukture ali) predstavniki države, cerkve in političnih strank, zato Bio-humanizem tudi sistematično odpravlja politične stranke (in dominacijo strukture, ki se uveljavlja na egoizmu človeka - posledično tudi družbenemu sistemu - izkoriščanja človeka po človeku)!

Bio-humanizem, preko razvojnega procesa, človeka ponovno vodi v sožitje z naravnim okoljem in sočlovekom v svobodno, srečno in ponosno novo družbeno skupnost v kateri vsak posameznik uživa življenje, ki mu ga nudi mati narava in pozitivna energija življenja ali preprosto daje in omogoča LJUBEZEN !!!

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"

#BioHumanizem #Človek #Egoizem #Ljubezen #Pamet #Pogled #Pot #Prihodnost #Resnici #Spremembe