Članek
Pozitivna in negativna energija
Objavljeno Apr 13, 2017

V naravi in vesolju je vse-eno!

Pozitivno energijo izraža ljubezen in  negativno egoizme!

Zanimivo, da v naravi (po naravnih zakonih) in vesolju je vse-eno, zato ne opazimo nobene revolucije, ampak le evolucijo (vse se stalno spreminja - kontinuiran razvojni proces), kjer se stalno uveljavlja, le višja kvaliteta brez kvantitete.

Vsak dan smo en dan starejši (se staramo) brez revolucije, naša pamet (zavest ali zaznavanje življenja) lahko sprejema pozitivno energijo (sinergija z okoljem ali sprejemanje višjo kvaliteto, ki jo določa narava sama) in nam tako polni pozitivni energijski potencial ter godi in omogoča močnejši odpor negativni energiji, zato imamo zelo močan energijski potencial (ali karmo), ki nas varuje pred negativnimi vplivi.

 

Prav za to so dejanja pod vplivom ljubezni (sinergija) pozitivna (ali izraz pozitivne energije) in so dejanja pod vplivom egoizma negativna (entropija), kot posledica delovanja negativne energije in takrat občutimo nemoč in nevarnost (strah), kar telo mnogo hitreje izčrpava in uničuje, zato je tudi imunski sistem (odpornost) mnogo slabši.

Prav to je razlog, da ljubezen zdravi bolečino ali bolezen (s pozitivno energijo) in podaljšuje življenje po naravni poti in egoizme pod vplivom negativne energije povzroča strah, (nasilje, nevarnost, trpljenje in bolečino,...) ter posledično bolezen - skrajšuje življenje po naravni poti (in posledično takšnemu delovanju je tudi samomor posameznika ali skupnosti)!

Iz navedenih spoznanj (in naravnih zakonov) je zato Bio-humanizem grajen na naravnih zakonih življenja (evoluciji) in pozitivnem razvojnem procesu in ne nasilju ali konfliktu, kot obstoječi družben sistem!

V Bio-humanizmu, ki je grajen na zakonih narave, energija samo po sebi nima predznaka, ko je v pasivnem stanju, naše zaznavanje in predznak dobi še le, kot posledica, ki povzroči negativne ali pozitivne učinke, takrat ko jo mi aktiviramo in deluje v določeni smeri.

Če so posledice pozitivne, na primer gradnja ali pozitivni razvoj pojava, občutimo to, kot zadovoljstvo, napredek,....itd ali višjo kvaliteto in kakovost bivanja, jo opredeljujejo kot pozitivno in v nasprotni smeri delovanja energije so posledice rušenja in uničevanja ali propadanja,...itd, kar mi s svojimi čutili to zaznavamo in ji daje negativni predznak!

V naravi sta po kvantiteti potenciala energije enaka (temelj ravnovesja) v kvaliteti pa dominira pozitivna energija, saj v svojem gibanju vedno teži na višji nivo, kar je posledica, da deluje sinergijsko in je usmerjena v fokus ali osredotočenje smisla in bistva življenja!

Negativna energija deluje dekonstruktivno ali entropično (želi zadržati status quo, zato se v naravi pojavlja kot blokada evolucije razvoja!

Če to prenesemo na dušo človeka, potem lahko izrazimo pozitivno energijo z ljubeznijo, ki povzroča splošno dobro in koristno in negativno energijo z egoizmu, ki povzroča zlo ali škodljive posledice, bolečino in trpljenje.

Pri človeku je ves potencial energije v duši in človek brez duše je človeško truplo!

Analiza procesa razvoja je pokazala, da je največ pozitivne energije v delovnem in ustvarjalnem človeku in največ negativne v oblastnih strukturah, ki s silo blokirajo procese razvoja, kar vodi v vedno večji konflikt, ta pa v končni konsekvenci povzroči preskok v višji kvalitetni nivo, da kvaliteta pozitivne energije eliminira kvantiteto negativne energije in ko ta razpade se uveljavi nova kvaliteta (kot posledica delovanja pozitivne energije).

V naravi ta proces poteka pod pojmom evolucije in v človeški skupnosti pa (že iz navedenega razloga) pod pojmom revolucije!

To se nazorno potrjuje v človeški skupnosti, kjer oblastne strukture s silo blokirajo pozitivne razvojne procese (ali vrednote življenja, zato delujejo negativno - na škodo drugih) in prav to sili v konflikt oba energijska potenciala (ustvarjalni potencial nasproti parazitski strukturi oblasti - izkoriščanje), kjer sila kvantitete negativne energije mora odstopiti prostor sili kvalitete (spremembe na višjem nivoju) pozitivni energiji v skladu z zakoni življenja (evolucije) v naravi!

Energijski potencial v Bio-humanizmu, in pri človeku oz. njegovi skupnosti, določa in izraža za pozitivno energijo - ljubezen in negativno-  egoizem!