Pozitivna sprememba

Objavil/a Srečko Prislan, dne 2017-02-05 ob 10:28:59

Subjektivni in objektivni zakoni življenja

Kar je dobro za vse – je dobro tudi za mene!

Nobene pozitivne spremembe razvoja niso mogoče, če tisti, ki želi ali potrebuje spremembe (izboljšanje svojega družbeno-ekonomskega statusa) zahteva spremembe od drugih, ne pa od sebe ali pri sebi, zato so vse želje in takšne zahteve, ki drugim vsiljujejo neke spremembe, le groba prevara samega sebe, kajti brez izboljšanje svojih sposobnosti (lastnosti in vrednot življenja) je utopija pričakovati, da se bo naše življenje spremenilo na boljše samo po sebi!

Za navedene nujne spremembe, ki bodo omogočile deblokado razvoja in potrebne pogoje za aktiviranje učinkovitega razvojnega procesa niso dovolj le želje ali fizično združevanje, temveč nov družben sistem, ki ustvarja pogoje za spremembe vrednot vsakega človeka in posledično celotnega družbenega sistema!

Nikoli in nikjer se pozitivne spremembe pri človeku ne dogajajo brez njegove aktivne udeležbe, zato je predpogoje formalno uveljaviti družben sistem neposredne demokracije, da se vsak posameznik prebudi in aktivira, kot aktivni državljan ter prične z nujnimi sprememba pri sebi in tako postane generator razvojnega procesa v skupno korist, kajti,

»kar je dobro za vse - je dobro tudi za mene!«

Prav na teh spoznanjih in osnovah pa je zgrajen nov družben sistem »Bio-humanizem«!

Torej, ali poznate vsebino (vrednote in razvojne rešitve) novega družbenega sistema Bio-humanizma, ki vam bo omogočil pozitivno spremembo in izboljšanje vašega družbeno-ekonomskega statusa, oz. človeka vredno in dostojno življenje!?

In »zakaj ne«!?

Prvo sami sebi iskreno postavite to ključno vprašanje in najdite pravi odgovor ali poiščite odgovor, ki vam ga nudi nov družben sistem Bio-humanizem ter ugotovite ali so vaša ravnanja ali spoznanja skladna novim vrednotam družbenega sistema Bio-humanizma. Če niso, potem že imate odgovor zakaj je vaš družbeno-ekonomski status ali položaj takšen kot je!!!

»Le pozitivna sprememba na sebi (lastnost, sposobnost, misel) nam omogoča misliti in delovati drugače (odprava zablod, zmot in pomanjkljivosti) v svoje in skupno dobro!«

Brez vaše aktivne vloge in osebnih sprememb, ki jih potrebujete ni za vas prave rešitve, zato se ravnajte po enem od »osnovnih pravil« delovanja posameznika v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki pravi:

» S pozitivno spremembo pri sebi – pozitivno spreminjamo svet okoli sebe, kajti mi smo del sveta «,

zato vsaka naša sprememba (pozitivna ali negativna) neposredno vpliva na pozitivne ali negativne spremembe v našem okolju in svetu v katerem živimo. Vsaka naša sprememba neposredno vpliva na naše pogoje življenja, zato brez takšne (pozitivne) spremembe ni pozitivnih sprememb ali spremenjenih pogojev bivanja, kar je naravni zakon evolucije v katerem se vse vsak trenutek spreminja, saj je le »sprememba« konstanta ali stalnica razvojnega procesa.

Ali preprosto rečeno: »Brez naše pozitivne spremembe ni izboljšanje pogojev življenja« in posledično našega napredka za boljše življenje, kajti postajamo cokla (blokada) razvojnemu procesu. To pa pomeni, da če ne sledimo naravnim spremembam (dobro se uveljavlja in slabo propada), smo sami žrtve lastnega primitivizma (egoizma), ki ne upošteva osnovne modrosti življenja, zato spremembe dirigirajo in vsiljujejo drugi, tisti na oblasti (za svoje koristi) na škodo (izkoriščanja) večine!

Zato brez spremembe ali odprave (kvazi oz.) obstoječega nedemokratičnega družbenega sistema, ki koristi le manjšini na škodo večine – ni nobene rešitve, temveč le vedno večje stopnjevanje sporov, konfliktov, vojne in uničenje,… ali skupno umiranje na obroke! 

Če si  resnično iskreno želimo pozitivne spremembe, potem moramo pričeti »pri sebi« (biti aktivni) in naprej spoznati vrednote novega družbenega sistema Bio-humanizma, da se lahko v skladu z njimi tudi ravnamo in obnašamo ali konkretno pozitivno spreminjamo sebe in posledično pozitivno spreminjamo pogoje in okolje v katerem živimo!  

Subjektivni zakoni (obstoječi pravni red) po meri manjšine na oblasti, koristijo le privilegirani manjšini ali strukturi na oblasti in objektivni zakoni življenja v naravi koristijo vsem, zato je Bio-humanizem, kot nov družben sistem, edini družben sistem v svetu, ki je utemeljen in grajen na (objektivnih) zakonih življenja v naravi in

koristi vsem - brez izjeme!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
7
Srečko Prislan
0
Feb 08, 2018
Sonce je melodija ljubezni in življenja na zemlji! Svetloba je vir življenja in brezpogojna ljubezen, zato nam narava tudi daje vse kar za zdravo in srečno življenje potrebujemo!

Še kdo dvomi, da nov družben sistem Bio-humanizem, ki je grajen na naravnih zakonih življenja, ne deluje in ustvarja vseh pogojev, ki so potrebni, da lahko človek resnično uživa vse svoje življenje!

https://www.facebook.com/novepovezave.si/videos/1960172350898775
#7
Srečko Prislan
0
Feb 05, 2018
Če hočem živeti drugače, moram pričeti razmišljati drugače in spreminjati svoje vrednote po katerih živim, saj mi le-te oblikujejo moje odločitve, obnašanje in ravnanje, oz. določajo vsa moja ali naša dejanja!!!

Ni brez veze ljudski rek: "Ne vede, motiti se ali grešiti je človeško in ko se človek tega zave in pri še naprej vztraja - je to zelo nečloveško ali neumno in škodljivo!"

Ko na eni strani naredim osebno kakšno neumnost ali bedarijo se to pokaže kot slabo in neučinkovito, sem razočaran ali prizadet, toda na drugi strani se takoj vesel in srečen, da sem to opazil in lahko popravim ter napredujem in postajam boljši!

Se strinjam z večino da si želi boljšo domovino, vendar je resnica takšna, da nam domovine ne bo nihče dal, če si jo ne bomo sami ustvarili, kajti časa se ne da zavrteti nazaj ali naprej!.

Lahko pa ustvarimo še lepšo in boljšo domovino za nas, za jutri in naše potomce, kot smo jo že imeli, če bomo vsi, ki to želimo, spoznali in uresničili nov družben sistem Bio-humanizem!

Tega nam nihče ne more preprečiti, ker se ta nekdo sploh ne zaveda kakšna pozitivna energija je srcu človeka ali dobrota in ljubezen, ki to dobroto, znanje in modrost (iskreno sodelovanje in spoštovanje) skupaj poveže v novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi

Po spoznanjih Bio-humanizma je vsa modrost življenja zapisana vsak trenutek v naravi, zato bomo živeli najbolj zdravo in srečno življenje, če svoja ravnanja, obnašanja in dejanja izvajamo v sožitju s sočlovekom in naravo.

Vse kar potrebujemo in moramo vedeti o novem družbenem sistemu je zapisano v enačbi ravnovesja (neskončna množica neskončno majhnih trenutkov tvori neskončnost ali univerzalno celoto), ki je zasnovana na "univerzalnem naravnem dinamičnem ravnovesju":

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM

Zato spoštovani prijatelji - Vsi DOBRI LJUDJE - DELIJO MED DRUGE LJUDI - VSE DOBRE STVARI in nov družben sistem, ki je namenjen za podporo in pomoč vsem ljudem, je najboljša stvar, kar se jim v življenju lahko zgodi, saj jim nič ne jemlje, ampak daje tisto, kar vsakdo v življenju najbolj potrebuje -

"SVOBODO, SOŽITJE, MIR in LJUBEZEN!"
#6
abram1b2 Cej
0
Nov 16, 2017
Slovenijo vodijo odvetniške dinastije in neutemeljeni privilegiji kvazi elit,tako političnih kot ekonomskih,kjer so njihovi pomagači večinoma iz slovenskega državnega javnega sektorja. :)**
#5
Srečko Prislan
0
Nov 16, 2017
Pravična družba!

Pravna država ne zagotavlja vladavine prava, ampak vladavino pravnikov. Pravna država ni niti pravična niti moralna niti poštena niti socialna. Lahko je vse to, a vendar ni in kaže, da nikoli ne bo. Častno je in moralno ne spoštovati nemoralnih pravnih predpisov.

Pojem pravne države temelji na treh postulatih:
1. da pravno pomeni pravično (pošteno, etično),
2. da je koristno vsakršno vedenje posameznikov in/ali skupin pravno
regulirati,
3. da vsi imajo enake pravice in dolžnosti (torej so enaki pred
zakonom).

Zares bi moral biti na vse načine slep, gluh, nem, nepismen in še kakšen, da bi ne opazil, da v realnem svetu ne velja nič od naštetega!

Prvič. Pravne norme sprejemajo (predpisujejo) tisti, ki imajo moč z namenom zaščititi svoje interese. Drugače nikoli ni bilo in tudi nikoli ne bo.Torej je pravni predpis že v osnovi diskriminatoren do tistih, katerih interesi se ne skladajo z interesi močnih in je po definiciji utemeljen na moči in ne na pravičnosti.

Drugič. Predpisano vedenje posameznikov ni nič drugega kot oblika nadzora, omejevanje svobode. Je prisilno usmerjanje aktivnosti slehernika v dejavnost, ki koristi močnim – tistim, ki sprejemajo pravne predpise.

Tretjič. Nikoli niso bili in nikdar ne bodo vsi pred zakonom enaki. Iluzija o pravni enakosti je lahko dobra tolažba za neenakopravne. “Vsi so enakopravni, nekateri so enakopravnejši!” so blejale ovce v Živalski farmi (Orwell). Količina pravic v pravni državi je premo sorazmerna količini moči oziroma količini denarja za pravnike.
Na sodiščih zmagujejo pravniki in ne pravičniki.

Zato sem za pravično družbo in ne za pravno državo (Ivan Soče)
#4
abram1b2 Cej
1
Feb 22, 2017
Srečko :)*
Hvala za tvoj odgovor.Se strinjam,da je potrebno nematerialna preobrazba,hkrati pa tudi materialna ,ker je svet materijaliziran in duhoven-energetski. Vsekakor pa se stanje družbe mora spremeniti.Ta ladja se že počasi potaplja.Lp :)*
#3
Srečko Prislan
1
Feb 22, 2017
Pozdravljen Abram1b2 Cej,

Obstaja orodje in rešitev, vendar to ni za tiste, ki ne želijo spremembe in bi vse naredili, da do njih sploh ne pride, saj jim obstoječe stanje najbolj ustreza!

Za vsako orožje oblastne strukture, obstaja še boljše orožje, ki ni materialno pa najboljše deluje, vendar je le za prave ljudi, ki ga resnično potrebujejo!

lp SP
#2
abram1b2 Cej
0
Feb 06, 2017
Vse je tako kot si zapisal Srečko.Ostaja temeljno vprašanje Kdo bo učil ljudi,da se poglobijo vase in spoznajo sami v sebi kaj je smisel našega bivanja.Resnica je,da smo ljudje sami sebi cokla pravega razvoja.

Vprašanje je : Kdo pozna pravo smer razvoja? So to le besede in želje.Ni tolikšen problem,da ima manjšina večino bogatstva v svojih rokah.Problem je neozaveščenost ljudi samih,ki mislijo,da je upanje na boljše dovolj. Brez pravega razumevanja in notranjega prebujenja posameznika ne bo pravega razvoja.
Tisti,ki poziva k spremembam mora ponuditi tudi orodje,ki omogoča življenjske spremembe. Ga imaš? Imaš dokaz? Besede in pozivi ljudi k aktivnosti jih ne bodo prepričali. Ti zelo lepo opišeš kaj želi bio humanizem.

Veš kaj človeka prepriča,da nima možnosti : Orožje tistega,ki stoji pred njim z nabito puško v roki. Imamo takšno orodje,da bomo lahko izpostavili pravi življenski red za vse in prisili tiste,katerih sužnji smo,da odstopijo od svoje zle namere?
Z vsem napisanim se strinjam,problem je na nosilcih teorije bio humanizma,ali imajo orodje in sprejemajo osebno odgovornost,če se zadeve zapelje v nepravo smer.V nepravo smer se pa bodo,če je le minimalna možnost,da se lahko..
Katero je tisto orodje,ki bo postavilo v kot vse izkoriščevalce soljudi in jim onemogočilo njihovo nadaljne zlobno ego manipulacije ?

Besede? Lepi opisi? Nemogoče? Fizični upor izkoriščanih? Elite imajo preveliko število psov čuvajev ,ki ščitijo njihov interes. Običajni ljudje ne posedujejo niti znanja niti nimajo možnosti za uspeh, ker ne posedujejo pravega orodja s katerim bi zmagali. Pozivanje k uporu je brezpredmetno, če ni pravega orodja za upor.

Tvoje delovanje spoštujem, a je obsojeno na neuspeh,ker v njemu manjka ključni element za uspeh.NE zameri mi.:)*


.
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2017-02-05 10:28:59 (Feb 05, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Bitje ni stroj
Novo in boljše
Razvoj zavesti
Svoboden človek
Revež in gospod
Slabi zakoni
Prevaranti in bedaki
Sobivanje in sožitje
Šola za življenje
Razvojni proces
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

7472.) ana karenina - l.n. tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj