Članek
Družba smo ljudje
Objavljeno Nov 23, 2016

Družba in družben sistem

Vsaka pozitivna sprememba povzroči pozitivne posledice!

Res je, vendar družba smo (dva, trije,.... ali) skupina posameznikov, kar pomeni, da več bo pozitivnih sprememb pri posamezniku ali pozitivno spremenjenih posameznikov, več bo pozitivnih sprememb v skupnosti ali družbi!

Vsak dober družben sistem omogoča pozitivne spremembe za večino, a slab koristi le manjšini!

Bio-humanizem temelji na razvojnem procesu, ki vključuje vse, zato tudi spodbuja vse k sodelovanju za pozitivne spremembe in posledično se spreminja celotna družba.

Dokler bomo imeli obstoječi družben sistem, tako dolgo bo sistemska blokada v kateri manjšina sistemsko poneumlja večino in omogoča sistematično izkoriščanje, zato bodo razmere vedno slabše.

To pa pomeni, da se mora vsak posameznik pričeti prebujati in slediti pozitivnim vrednotam Bio-humanizma, kar mu omogoča neposredno vključitev v skupni razvojni proces.

Prav zato so vrata v nov družben sistem Bio-humanizem odprta vsem, brez prisile, le vsak se mora odločiti, da stopi na novo pot, ki ga vodi v svobodo in svobodno skupnost, zato si mora vsak želeti živeti in tudi živi v sožitju (zato ker spoštuje pozitivne vrednote) z drugimi ljudmi in bitji!

Bio-humanizem preko razvojnega procesa nudi vsakemu pogoje za pozitivne spremembe in vrednote, ki mu te spremembe omogočajo, le potrebno jih je spoznati in se po njih ravnati.

Naravne zakonitosti, ki so sestavni del Bio-humanizma so grajene na evolucijskem procesu, ki nedvoumno potrjuje spremembo, kot "vzrok in posledico", ali na kratko vsaka pozitivna sprememba povzroči pozitivne posledice. To velja v slabem ali dobrem smislu, zato ima vsakdo izbiro (egoizem ali ljubezen)!

Bistvo razvojnega procesa v Bio-humanizmu je, da se skozi proces odnosov (sodelovanja ljudi) potrjujejo pozitivne vrednote in izločajo negativne ter posledično je tudi gibalo razvoja sprememba, ki se za vse sodelujoče potrjuje, kot pozitivna sprememba in prav na tej spremembi se skozi evolucijo uresničuje in potrjuje Bio-humanizem v praksi!

Bolj učinkovito bomo širili informacijo o novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, več ljudi bo prišlo do potrebnih informacij, ki jih potrebujejo in jim omogočajo osebne spremembe na boljše, kajti le tisti, ki drugače razmišlja lahko tudi drugače živi. To drugače pa omogoča razvojni proces in pozitivna sprememba!!!

Zato!!!

V Bio-humanizmu na osnovi pozitivnih sprememb (vrednot Bio-humanizma, ki jih spoznamo in sprejmemo za svoje) spreminjamo sebe, in ker smo del sveta, s svojo spremembo spreminjamo, tudi svet okoli sebe !!!

Le tisti, ki drugače razmišljajo - lahko tudi drugače živijo !!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"