Članek
Svobodno življenje
Objavljeno Nov 23, 2016

Tvoja pot življenja - kje si ti!?

Pozitivna duhovna energija življenja ali ljubezen in negativna ali egoizem nam omogočata ustvarjati ali uničevati osnovne pogoje za življenje!

Človek v sebi nosi po spoznanjih Bio-humanizma obe vrsti (pozitivno in negativno) energijo življenja, ki vzdržujeta podzavestno naravno ravnovesje in le od njega je odvisno kateri da vlogo kot najpomembnejšo vodilo svojega življenja, zato mu ni potrebno iskati nobene zunaj sebe, kajti obe sta v njemu.

Pozitivna energija življenja ali ljubezen v človeku je v resonanci s pozitivno energijo v njegovem okolju, zato ima neposreden stik z vsem kar mu prija, godi in ga duhovno bogati.

To pa se lahko zgodi le, če človek odpre vrata svojega srca kjer kraljuje ljubezen in dopusti da srce daje in sprejema pozitivno duhovno energijo življenja.

Ko preskoči iskra ljubezni od srca do srca (pretok pozitivne energije med dvema točkama) ob resonanci se ta izrazi v čisti duhovni užitek in povzroči občutek popolnosti ali pravo ljubezen!

Zato, brez da človek odpre svoje srce, do prave ljubezni sploh ne more priti, kajti vir pozitivne energije je v srcu človeka in le to mu omogoča, da lahko resnično ljubi in postane ljubljen tudi od drugih bitij, osebe ali ljudi.

Le pozitivna duhovna energija življenja (ljubezen) združuje in povezuje in lahko (premaga oz.) anulira negativno energijo življenja (egoizem), ki ločuje in razdvaja ali izloča, kar povzroča bolečino in trpljenje ter jo prav za to vsako bitje tudi zvrača.

To je tudi razlog, da pozitivna energija življenja ali ljubezen ustvarja temelj za sožitje in je vir življenja, oz. negativna duhovna energija ali egoizem povzroča izločanje, nasilje in zločine (torej se izraža v pojavnih oblikah, ki nasilno rušijo in uničujejo življenje)!

Vse to se potrjuje v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki je grajen na naravnih zakonih življenja in pozitivni duhovni energiji ali ljubezni, saj je zavestno oblikovan na pozitivnih vrednotah in tudi zavestno zavrača negativne vrednote življenje (po naravnem zakonu vzrok in posledica) .

Na takšen način deluje razvojni proces evolucije v naravi in nov družben sistem, zato preko naravnih zakonov sledi evoluciji takšnega razvojnega procesa, kar mu omogoča, da dobro sprejema in potrjuje ter slabo zavrača in odpravlja, zato le novo dobro in boljše tudi opravlja ali nadomešča staro in slabo ali slabše!

Iz teh novih spoznanj človek v Bio-humanizmu deluje za (razvojni proces – razvija) novo in boljše in ne deluje PROTI starem ali slabšem (oz. deluje za uveljavljanje novega in ne proti obstoječem ali starem družbenem sistemu).

Prav zato v Bio-humanizmu vsak posameznik zavestno deluje v smeri razvoja svoje zavesti (gradi in razvija sistem pozitivnih vrednot) ter z lastnimi pozitivnimi sprememba spreminja svet okoli sebe (ne pa obratno, da na silo spreminja druge proti njihovi volji, kar povzroča nasprotovanje ali konflikt - to dela vsaka oblast odtujena od ljudi).

Ko slediš ljubezni si miren in srečen in ko slediš egoizmu si prestrašen in nesrečen, saj trpiš bolečino!

Ko spreminjaš sebe - spreminjaš svet okoli sebe!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"