Članek
Teorija razumevanja!
Objavljeno Oct 11, 2016

 Odpiranje vrat za življenje! 

Na prenos pozitivne ali negativne informacije iz okolja imamo vpliv, zato jo z odpiranjem vrat  pri sebe lahko sprejmemo ali zavrnemo!

Vse informacije o pojavih iz našega okolja iz vidika dolgoročnih posledic lahko opredelimo, kot pozitivno ali negativno informacijo! Ali določen pojav v okolju nosi pozitivno ali negativno informacijo (energijski potencial) običajno spoznamo še le po določenem času, kot pozitivno ali negativno posledico.

Za teorijo razumevanja, pa niso pomembni enkratni pojavi v našem zunanjem okolju, temveč tisti, ki se ponavljajo, saj ponavljajoči pojavi povzročijo registracijo pojavov v naši podzavesti oz. zavesti, ki se manifestirajo dolgoročno, kot dobre ali slabe navade (oz. moralne norme). 

S to teorijo se dokazuje, da vrata odpira vsaka dobra in pozitivna informacija in negativna jih zapira, kar pomeni, da imamo možnost vplivati na odpiranje in zapiranje vrat ter tako ustvarjati pogoje za pozitivni razvojni proces pri sebi in celotni družbeni skupnosti!

Vrata sicer niso moja, tvoja, vaša, naša, temveč ločujejo dva prostora in najpomembnejši je tisti v človeku in drugi zunaj njega, zato ima vsakdo možnost, da se tudi sam odloči in sledi pozitivni informaciji ali dobri praksi ter jo sprejema in negativno zavrača ali blokira! 

Ponavljanje in posledice ponavljanja (navade) so lahko pri pozitivni ali negativni informaciji, zato so tudi posledice ali pridobljene navade koristne ali škodljive. 

Bistveno za pozitivni proces je presoja informacije, ki prehaja skozi vrata ali je dolgoročno pozitivna ali negativna, če tega pravočasno ne opazimo lahko imamo hujše posledice, zaradi negativne informacije, kar nam povzroči po naravnih zakonih »karanteno« ali po domače blokado in zapiranje vase. 

To pa povzroča odtujevanje človeka od sočloveka in svojega naravnega okolja in še hujšo obremenitev z negativno energijo, ki jo s sabo nosijo negativne informacije ali trpljenje in bolečino, bolezen in smrt. 

Da se negativni posledici izognemo ali jo preprečimo je nujna indikacija (in preverba vsake) informacije, saj je od tega odvisen naš pozitivni ali negativni razvoj oz. napredek. 

Ker imamo v obstoječe družbenem sistemu v zavesti za pozitivne vrednote dejansko opredeljene negativne informacije iz okolja (v zunanjem prostoru) nas to vodi v psihično krizo in stres ali psihični zlom, kar ima zelo škodljive posledice za posameznika in skupnost kot celoto.

Ta ugotovitev v "Teoriji razumevanja" je razlog za koncipiranje novega družbenega sistema Bio-humanizma, ki je grajen na pozitivnih vrednotah za življenje oz. pozitivnih informacijah ali pojavih, ki se potrjujejo v naravi, zato je prav ta zasnova tisti pogoj za človeka, da si lahko omogoči lasten pozitivni psihološki razvoj, kot posameznik in tudi družbena skupnosti, kot celota!

Na »Teoriji razumevanja« je utemeljen nov družben sistem Bio-humanizem!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"