Članek
Za carja in boga
Objavljeno Oct 07, 2016

Za carja in boga ali pokorne sluge!

Danes že v živo delujejo igrice nasilja po svetu, ki so včasih bile le na PC ali CD.

"Nekaj v razmislek za prebujanje in drugačen pogled na življenje in svet po meri svobodno mislečih, poštenih in delovnih ljudi!":

Se v celoti strinjam s tistimi, ki razmišljajo s svojo glavo in so zato sposobni tudi kaj narediti zase in za druge!

Kooperative ali nov ekonomski družben sistem ne gradi politika, ampak prebujeni ljudje, ki zaupajo v svoje ustvarjalne sposobnosti, ne pa v državo ali neke kvazi politične stranke.

Kdor si domišlja, da bodo drugi spreminjali svet po njegovi podobi se pač zelo moti in laže sam sebi. Takšen patron se obnaša isto, kot prizadeti oblastniki ali politične stranke, ki si domišljajo, da se svet spreminja s črko na papirju, ne pa z dejanji ali ustvarjalnim delom!

Vsak mora pričeti pri sebi !!!

Vprašati se je potrebno kaj sem sposoben storiti in spremeniti pri sebi, da bom z drugimi lahko ustvarjal boljši svet ali pogoje za skupno življenje po meri pozitivnih vrednot življenja.

Noben družnem sistem, nobena politična stranka ali država ne spreminja sveta v smeri svobode in sreče človeka. To lahko najde le vsak sam, če sodeluje z drugimi in svojim okoljem na spoštljiv in ustvarjalen način.

Le delaven in ustvarjalen človek, ki živi skladno pozitivnimi moralno-etičnimi vrednotami življenja spreminja sebe in svet po meri naravnih zakonov, ki edini vzdržujejo naravno ravnovesje in to brez človeške kratke pameti.

Vse rešitve za srečno življenje vsakogar in vseh so zato le v naravi sami, le opazovati in spoštovati jo moramo, saj nam daje vse, kar za srečno življenje potrebujemo!

Prav zato se Bio-humanizem gradi in je grajen na sintezi
»optimizem+realizem+modrost=Bio-humanizem«!

To je edini družben sistem, ki oblikuje in ustvarja sožitje človeka s sočlovekom in naravo!

Dokler bo človek vsiljeval drugemu človeku in svojemu naravnemu okolju svoje ego-potrebe, nima nikakršnih možnosti za srečno življenje, saj te razdvajajo, ločujejo človeka od sočloveka in njegovega zdravega okolja.

Sprememba miselnosti in obnašanja človeka (ali novo življenje) se prične takrat, ko so ravnanje in dejanja človeka posledica soodgovornost za življenje vseh bitij na zemlji, saj so vsa bitja sestavni del osnovnega zakona življenje in to je »univerzalno naravno dinamično ravnovesje«!

Zasnove tega družbenega sistema, ki odpravlja politične stranke, državo,…itd (oz. ostale neumnosti ego-potreb človeka) in je namenjen človeku in njegovemu razvoj za srečno življenje v sožitju s sočlovekom in naravo.

Zakaj nov družben sistem se kdo vpraša?

Zato, ker se nevarno slabšajo razmere, kajti ljudje že sprejemajo nasilje in vojno kot dejstvo, ki ga je potrebno sprejet in upoštevat, namesto da se prebudijo in podprejo rešitve, ki radikalno menjajo obstoječi zločinski družben sistem!

Še bolj kot politiki ali oblastniki, ki delajo stvari (zlorabljajo privilegije) v svojo korist na škodo večine, so za razmere krivi ljudje, ker ne prevzamejo osebno odgovornost za pozitivne spremembe pri sebi in v celotni družbeni skupnosti.

Kdor ni sposoben spreminjati sebe in prisluhniti drugim navadnim ljudem, ki imajo pozitivne predloge in rešitve, je sam sebe obsodil na žrtev, ki lahko samo trpi in se muči da preživi oz. živi neko bedno življenje.

Potrebna bo globlja psihološka lekcija, da bodo ljudje dojeli s kom imajo opravka in da njihova pasivnost škodi predvsem njim samim.

Ali če povem direktno »neaktivni ljudje kopljejo sebi lasten grob«!

Za »carja in boga« vzgojen (sluga pokorni) ter obsojen na životarjenje je vsak, ki se ne aktivira in aktivno sodeluje pri razvojnih spremembah, saj le te niso same po sebi, temveč plod dela in sodelovanja.

»Če dobri ljudje nič ne storijo, jim barabe in lopovi usodo krojijo«!!!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"