Članek
Trije koraki do cilja
Objavljeno Oct 02, 2016

Kako do novega družbenega sistema

»Srečen človek lahko živi, le med srečnimi ljudmi!«

Spoštovani,

Pogosto mislimo, da neko stvar razumemo in vemo, pa žal v resnici temu ni tako. Zakaj? Ko stvar resnično razumemo lahko tudi ukrepamo (se ravnamo in obnašamo) tako, da doseženo cilj, ki si ga postavimo ali želimo doseči!

Kadar nam v življenju postavljajo cilje drug smo običajno najmanj uspešni in ko si cilje postavljamo sami praviloma napnemo vse sile (svoje znanje in sposobnosti), da jih tudi dosežemo.

To pomeni, da moramo imeti sami jajca in avtoriteto nad svojimi odločitvami, da jih lahko tudi uresničimo. Prava ali neposredna »Demokracija« pomeni vladavina ljudstva in da ljudstvo resnično lahko opravlja to svojo nalogo ali poslanstvo (soupravljanje javnih in skupnih zadev) se mora za to tudi usposobiti, sicer svoje delo ali naloge ne more uspešno opravljati.

Preden se kdorkoli odpravi na neko pot, mora najprej vedeti kje je cilj te poti na katero se opravlja. Da pa uspešno opravi prvi korak se je potrebno dobro zanimati in pripraviti (pridobiti vse potrebne informacije), da bo smer pravilna in pot čimbolj varna in ne prenaporna, da lahko premagamo vse ovire, težave,….itd, in dosežemo cilj, ki nam prinese tisto kar smo od tega cilja pričakovali ali se napot sploh podali!

Torej moramo vnaprej vedeti, zakaj gremo na pot, kaj bomo dosegli ko pridemo na načrtovan cilj in kako se bomo morali ravnati ali bomo živeti, ko dosežemo zastavljeni cilj.

V obstoječem družbenem sistemu si je manjšina podredila večino s pravnimi normami (zakoni) s katerimi lahko samovoljno odloča neodvisno od večine v svojo korist na škodo večine, zato večina postaja vedno bolj revna in manjšina vedno bolj uživa na račun trpljenja in izkoriščene množice delovnih ter poštenih ljudi.

Kdor razume obstoječe razmere, ve da je glavni razlog vedno slabših razmer, obstoječi družben sistem in da tisti, ki jim obstoječi družben sistem služi (ker so ga postavili zase) nimajo interesa menjati ta sistem, zato mora to postati cilj tistih, ki v obstoječem družbenim sistemom vedno bolj trpijo in postajamo sužnji izkoriščevalske manjšine.

Misliti in delati vedno enako in pričakovati, da se bodo razmere same spremenile v korist večine je čista utopija, zato je nujno potrebno za vsakega posameznika, ki si resnično želi spremembe, da se zanima za rešitve (nov družben sistem), jih spoznava, promovira in uporabi v svojo in skupno korist oz. korist organizirane celotne (večinske) skupnosti, ki je v obstoječem družbenem sistemu izločena iz sistema odločanja o najpomembnejših skupnih javnih zadevah.

Le v neposredni demokraciji, kot jo uveljavlja nov družben sistem Bio-humanizem, smo vsi vključeni v proces soodločanja o skupnih in javnih zadevah, zato nas manjšina ne more več izkoriščati ali celo zlorabljati za svoje užitke na naš račun.

Prav zato so potrebne tri bistvene stvari vsakega posameznika, da se poveže z drugimi v novo (organizirano) skupnost sicer:

1. Iskreno zanimanje, usposabljanje in izobraževanje ter promoviranje novega družbenega sistema Bio-humanizma (nove pozitivne vrednote sobivanja in rešitve v novi skupnosti - se pogovarjati, laikati in deliti vsebine o Bio-humanizmu),

2. Razvoj nove organizirane strukture, ki bo tvorila novo skupnost na osnovi osebne odgovornosti in aktivnega državljanstva ( ali soodločanje vseh o najpomembnejših družbenih vprašanjih družbeno-ekonomskega razvoja).

3. Skupni razvojni načrt ali program razvoja (strukture – nove skupnosti), ki bo omogočil dosego vseh zastavljenih skupnih ciljev, ki bodo ustvarili pogoje za boljše življenje vseh članov nove skupnosti svobodnih srečnih in ponosnih ljudi!

Vsakdo si mora zastaviti in odgovoriti na prvo vprašanje, kje in kdo sem jaz in kakšni so moji cilji in naloge, da bom lahko sodeloval in živel v novi skupnosti za boljši jutri in bolj srečno življenje vseh članov nove družben skupnosti, kajti:

»Srečen človek lahko živi, le med srečnimi ljudmi!« 

  "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"