Članek
Užitek ali trpljenje
Objavljeno Aug 19, 2016

Komu služi glava in srce!

 Ko človek živi po zakonih življenja v naravi mu kraljuje ljubezen in ko svoje življenje prepušča lastnemu egu je v službi zla!

Spoštovani!

Vesel sem, ko srečam človeka, ki uporablja svojo glavo, ko opazuje, spremlja in kritično presoja razmere v katerih živi. To je zelo dobra osnova, da vsakega človeka popelje na pravo pot, vendar te prave poti ni brez človeškega srca. To človeško srce pa vsakemu človeku jasno pove, da ne živi zato da trpi, temveč da uživa življenje od rojstva do smrti!

In kje je težava ali problem, ki človeku takšen užitek, ki mu pravimo življenje, onemogoča, da bi živel in užival življenje, kot svobodno bitje?

Težava je v samem človeku in organiziranih kriminalnih združbah, ki mu to preprečujejo in onemogočajo!

V človeku je osnovna težava njegov egoizem, ki mu preprečuje, da živi v sožitju s sočlovekom in vsem kar ga obdaja ali v njegovem bivalnem okolju obstaja. Ko človek spozna in obvladuje svoj egoizem ga lahko obvlada in ustvari pogoje za pravo sožitje z vsem kar obstaja in uživa svoje življenje v zadovoljstvu in sreči.

Glavna težava ali problem zunaj človeka, ki mu onemogoča uživati življenje, kot ga uživa svobodno bitje, so organizirane kriminalne združbe pod patronatom dveh glavnih institucij in to sta »država in cerkev«!

Nov družben sistem Bio-humanizem je zasnovan na naravnih zakonitostih življenja, zato sistematično odpravlja težave in probleme v človeku in zunaj njega, ki mu grenijo življenje ter povzročajo bolečino in trpljenje, kajti je najboljše orodje s katerim si človek ustvarja pogoje za sožitje s sočlovekom in vsem kar v njegovem bivalnem okolju obstaja.

In kje je osnovna težava, da večina ljudi ali človek ne spregleda (ali ne odkriva resnice) in zato živi v zmoti, zablodi in z napačnimi prepričanji ali negativnimi vrednotami življenja, ki mu škodijo in mu povzročajo stalno bolečino in trpljenje?

Po spoznanjih modrosti življenja v Bio-humanizmu je človek žrtev primarno svojega lastnega ega, saj mu ta vlada njegovim umom, zato mu tudi sooblikuje njegovo zavest na osnovi negativnih vrednot življenja. Ta človeški ego je tudi jedro vseh organiziranih kriminalnih združb, ki jih je človek oblikoval v službi nasilja ali zla, zato nov družben sistem odkriva in odpravlja vse te oblike nasilja in zla.


Da je človek lahko uspešen v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu in si ustvarja pogoje za svobodno in srečno življenje, mora sprejeti za osnovno vodilo življenja tisto, kar je najpomembnejše za življenje človeka in je najbolj v sožitju z vsem kar ga obdaja.

Temu pravimo preprosto "človeško srce", saj v le človeškem srcu "domuje in kraljuje - ljubezen"!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!