Članek
Kdor išče ta najde!
Objavljeno Aug 16, 2016

Vsak je svoje sreče kovač,...

 Če želimo svoje sposobnosti (znanje, lastnosti,...) izboljšati, potem pričnimo pri sebi - ne pri drugih!

 Kako, kaj in zakaj je vprašanje?

Ko zbolimo se praviloma moramo ravnati po zakonih narave, da bolanemu in prizadetemu telesu pomagamo in postanemo ponovno zdravi.

Kako?

Bolezen je posedica, ki nas opozori, da smo nekaj delali narobe, zato se vsaki bolezni telo naravno upre (povišana temperatura) ali zoperstavi. Bolezen je le naravna posledica slabega ali napačnega ravnanja s katerim smo povzročili bolezen ali upor našega telesa zoper takšno ravnanje.

Da bi bolezen lahko uspešno zdravili, in v bodoče preprečili njen pojav, je nujno ugotoviti vzrok ali naše napačno ravnanje in obnašanje. Ko ugotovimo vzrok za bolezen in ga odpravimo (se drugače obnašamo in ravnamo), smo odpravili naše napake in slabosti ter zaščitili naše telo in s tem svojemu telesu omogočili spet normalno zdravo življenje. Vzrok za bolezen je pri nas, ne pri drugih, zato tako, kot pri Bio-humanizmu, z odpravljanjem svojih slabosti in pomanjkljivosti omogočimo primarno sebi boljše in zdravo življenje. 

Naravne zakonitosti življenja, ki veljajo za posameznika, veljajo tudi za našo celotno družbeno skupnost v kateri živimo in delamo. Prav zato z lastnim ravnanjem in obnašanjem ustvarjamo tudi pogoje za zdravo in srečno skupnosti že, če spoznamo svoje slabosti in pomanjkljivosti ter jih odpravljamo, kot pri svojem telesu, saj je skupnost le družbeno telo sestavljeno iz posameznikov, ki živijo v podobnih ali enakih pogojih življenja, zato si vsi člani skupnosti delijo vse dobro in slabo. Z odpravljajem slabosti in pomanjkljivosti posameznika (nas samih) tako neposredno zagotovjamo tudi pogoje za zdravo življenje (pri sebi in sočloveku), saj, kar je dobro za vse je dobro tudi za vsakega posameznika!

Ker smo del celote vsako naše ravnanje povzroča posledice v skupnosti v kateri živimo. Če želimo pozitivne spremembe, potem moramo pričeti pri sebi. Sprememba pa ni mogoča, če ne ugotovimo, kaj je tisto, kar nam škodi. Šele jasna informacija kaj je narobe (ali spoznanje lastnih napak, zmot in zablod ali zasvojenosti) nam omogoča, da odpravimo svoje slabosti ali pomanjkljivosti.

Večino napak pri sebi nismo sposobni ugotoviti, zato potrebujemo prave prijatelje, ki na to povedo ali svetujejo. Torej tiste, ki drugače mislijo, delajo in živijo!

Splošno je znano, da tehnološki razvoj zelo močno prehiteva družboslovje ali duhovni razvoj človeka, zato je to v razvojnem procesu največje neravnovesje in povzroča negativne posledice za vsakega posameznika in družbo kot celoto.

Klasični sistem vladanja (star družben sistem) načrtno poneumlja ljudi, zato sami postajamo vedno večji idioti in posledično (zmanipulirani) uspešno volimo še večje idiote in prav zato imamo vedno več takšnih idiotov na oblasti, ki zlorabljajo privilegije oblasti v svojo korist in našo škodo ali škodo večine.

Rešitev je popolnoma jasna in skladna naravnimi zakoni življenja, saj je potrebno pričeti zdravljenje (ali duhovno prenovo – osveščanje in prebujanje vsakega posameznika) ali načrtno odpravljati slabosti človeka v njegovem razmišljanju in obnašanju, kar bo imelo za posledico, tudi za druge navade in običaje oz, uveljavljanje pozitivnih vrednot življenja!

Če večina dela tako ali drugače, še ne pomeni, da dela nekaj prav, ampak je to lahko slabo ali celo škodljivo oz. celo načrtna prevara (denar je sveta vladar). Kot primer več imaš denarja boljši in bolj pomemben si (napaka). Denar ni prijatelj človeku, temveč sredstvo s katerim oblast manipulira in izkorišča ljudi (torej velika prevara), pa tega večina sploh ne opazi!

To povzroča duhovno revščino človeka (uveljavljajo se napačne vrednote življenja in ravnanje človeka), ki človeka fizično in duhovno uničuje, zato postaja vedno bolj nestrpen, agresiven in nasilen (saj se namesto sodelovanja, pospešuje tekmovanje, izločanje, nasilje, moralne mahinacije, zlorabe…. ter spodbuja razvoj tistih vrednot, ki temeljijo na egoizmu človeka).

Analiza razmer in razvojnih procesov v družbi je pokazala, da je uveljavljanje negativnih vrednot v družbi (in posledično v zavesti človeka) posledica zanemarjanja (ali načrtne blokade) duhovnega razvoja človeka oz. področja družboslovja s strani oblastnih struktur (države in cerkve), ki ga s svojimi sredstvi prisile (pravne norme, represivni aparat,….) načrtno blokirajo in onemogočajo.

Prav sredstva prisile so glavni dejavnik s katerim oblastne strukture ščitijo svoje interese (privilegije in privilegiran položaj ali režim) s katerimi zlorabljajo pristojnosti v svojo korist na škodo večine ter za svoje vladanje (ali izkoriščanje množice) zlorabljajo ves drug instrumentarij vladanja - organizacijo družbe (družbene podsisteme – primer volilni sistem,….itd), medije (sistem informiranje in obveščanje), finance, izobraževanje (in druge podsisteme) v svojo korist na škodo večine!

Na osnovi teh ugotovitev je oblikovan nov družben sistem Bio-humanizem, ki odpravlja vse te slabosti, vendar nov družben sistem ne deluje brez ljudi, kajti ljudje so protagonisti (ali glavni nosilci) vseh sprememb, zato nov družben sistem tudi prebuja in ozavešča ljudi, da pričnejo spremembe pri sebi, saj njihove spremembe (negativne ali pozitivne) neposredno vplivajo na spremembe v celotni družbi.

Nov družben sistem Bio-humanizem je zato tisto orodje, ki omogoča vsakemu človeku, da spozna vse svoje pomanjkljivosti in slabosti in jih odpravi, kar pomeni da prične drugače razmišljati in delovati se obnašati in tudi izbirati svoje predstavnike po pozitivnih vrednotah, ki koristijo njemu in celotni družbeni skupnosti (ni več poslušna ovčka, ki slepo sledi svojemu vodji ali formalni avtoriteti in uboga njegove direktive).

Prav zato je rešitev v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki pomaga odpravljati slabosti in izboljšuje vsakega človeka, kajti prav on postane nosilec vseh družbenih sprememb (neposredna demokracija) in kreator svojega ter skupnega razvojnega procesa v vseh okoljih kjer živi in dela! Na ta način se človek osvobodi suženjstva svojega ega (posledično izkoriščevalske strukture in drugih slabosti), kar mu omogoča, da postane svoboden človek in aktivno sodeluje pri razvoju celotne družbene skupnosti v kateri dela in živi.

Ali po domače rečeno - vsak človek postane svoje sreče kovač!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"