Članek
Oboroževanje in vojna
Objavljeno Jul 08, 2016

Največja grožnja miru !

Nobena vojska ni faktor miru, temveč faktor nasilja in največja grožnja miru!

Dejstvo je, da po razpadu Varšavskega pakta (VP) ni bilo več nobene potrebe po krepitvi zahodne vojaške zveze in bi lahko to zvezo tudi razpustili in okrepili nadzor ali represivne mehanizme kontrole varnosti preko OZN!

Toda, že po 2.WW se je z oblikovanjem dveh vojaških blokov vzpostavilo, ne le ravnovesje, temveč podlaga (sile in nasilja) s katero so super sile želele z vojaškimi zvezami (pod pretvezo obrambe) zaščititi predvsem svojo dominantno vlogo pri odločanju nad članicami v zvezi.


Poseben ali pravi pomen in vloga vojaških zvez (NATO in VP) pa je bila zaščita dveh družbeno-ekonomskih sistemov (kapitalizma in socializma)! 

Po razpadu vzhodnega bloka /državnega-socializma/ je nevarnost (uvoza) socializma v 
zahodne države (v NATU) dejansko bila odpravljena  in posledično nevarnost za spremembo družbenega sistema, zato ni bilo več potrebno krepiti NATO. 


Zgodilo se je nasprotno!!!

Zakaj?

To potrjuje dejstvo, da NATO ni vojaška zveza za obrambo zveze držav, temveč oborožena sila, ki podpira razvoj kapitalističnega družbenega sistema (neoliberalizma za izkoriščanje drugih) z razvojem (kobajagi) zahodne demokracije, ki to sploh ni, saj je njihov osnovni cilj »AGRESIJA« in z vsemi sredstvi širiti svojo dominantno vlogo (policaja sveta ali) v funkciji vladarja sveta za učinkovito izkoriščanje vseh drugih držav in narodov sveta!

To se je v zadnjih 25 letih (po hudi krizi tudi zahoda oz. kapitalizma – zato se je moral zrušiti vzhodni blok in neuvrščene) tudi zgodilo in zato je NATO ostal najhujša grožnja svetu, saj onemogoča razvoj novih družbenih sistemov (neuvrščenih) in posledično enakopravnih (ne-izkoriščevalskih) odnosov v mednarodni skupnosti! 

Vsak nov član zveze (ali država), ki se priključi v NATO se priključi prav zaradi zaščite (in dominacije zahodnega) sistema vladanja in zaščito (privilegijev oblasti, ki jih pridobi), kot partner. 

Ali preprosto rečeno, NATO ne ščiti držav ali narode, temveč neoliberalni kapitalizem (ali kapitalistični izkoriščevalski družben sistem) in nacionalne oblastniško-kapitalske klike, ki so si prisvojile pozicije vladanja v svojem okolju ali državah (zato je bistvo NATA uničevanje neodvisnosti držav in narodov po celem svetu in je največja grožnja MIRU v svetu)! 

Orožje, vojska ali vojaška zveza največja grožnja miru !!!