Članek
Mediacija in Bio-humanizem
Objavljeno Jun 27, 2016

Reševanje sporov ter konfliktov v skupnosti!

Človek živi in uživa življenje bolj ali manj le, kot posledico svojega ravnanja in obnašanja!

Vsak človek potuje skozi svoje življenje od rojstva do smrti z nešteto preizkušenj ali množico trenutkov v katerih sprejema in oddaja nešteto informacij v obliki materialne ali duhovne energije, da zadovoljuje svoje fizične in psihične potrebe. 

V vsakdanjem življenju smo priča negativnemu trendu (duhovnega) razvoja večine posameznikov in posledično večjega dela družbene skupnosti. Takšen trend razvoja po naravnih zakonitostih življenja vodi v vedno hujšo bolečino in kulminira  krizo življenja večine članov družben skupnosti.

To se posledično odraža v vse večji bolečini (posameznika in celotne skupnosti ali v) stopnjevanju konfliktov med člani določene skupnosti, ki se stopnjujejo po kvantiteti in kvaliteti zato občutimo vedno večje breme ali napor, ki nas fizično in psihično uničuje (ali povzroča vedno večjo bolečino in trpljenje človeka).

Rezultat takšnega negativnega procesa razvoja je znan in se konča s katastrofo ali razpadanjem družbenega in vseh ostalih podsistemov družbe (a prične se z lažjo obliko konflikta, vse do vojne in samouničenja) do katerega pride zaradi negativnega trenda duhovnega razvoja posameznika, ki je osnovni element vsake družbene skupnosti!   

Sodobna družba (kobajagi) rešuje ta problem s podsistemom pravne države, ki ga izvršuje pravosodni sistem ali eden od treh dejavnikov delitve oblasti (na zakonodajno, izvršilno in sodno). Ta model vladanja je bil uveljavljen po meščanski  (francoski buržuazni) revoluciji s katero se je zamenjal starejši (zastarel) fevdalni družben sistem. Takšen modificiran družben sistem (danes imenovan sodobni neoliberalizem ali kapitalizem) z razvojem parlamentarne demokracije velja že več kot 200 let in je že zdavnaj neuporaben ali celo škodljiv za nadaljnji razvoj družbenih odnosov v določeni skupnosti!

ZAKAJ?

S kritično analizo procesov razvoja obstoječih družbenih sistemov v svetu, za oblikovanje novega družbenega sistema, je bilo ugotovljeno, da obstoječi družben sistem ne ustreza več razvojnim potrebam, ampak je celo cokla razvoju ali celo glavni dejavnik krize razvojnega procesa oz. celo vir negativnega trenda družbenega razvoja. Najbolj kritičen del vladanja od vseh teh vej oblasti je prav (sodna funkcija ali) »pravosodje«, kot tisti del, ki naj bi reševal probleme (spore in konflikte), pa dejansko teh problemov ali spore in konflikte ne rešuje, temveč ji celo mutiplicira (množi ali povečuje), kar pomeni, da ne opravlja svoje funkcije, ampak vodi celotno družbeno skupnost v katastrofo!

To je glavni razlog, da obstoječi družben sistem potrebuje korenite ali radikalne (sistemske) družbene spremembe (ali nov družben sistem), ki bodo omogočile spremembo negativnega trenda razvoja v pozitivni razvojni model ali trend razvojnega procesa (oz. izboljšanje razmer), ki bo ponovno omogočil človeku in njegovi skupnosti človeka vredno življenje!

Za rešitev tega razvojnega problema in neustreznega starega koncepta (in ostalih problemov vladanja) Bio-humanizem uvaja "upravljanje" namesto "vladanja" in posledično tudi radikalno spremembo v sistemu reševanje sporov in konfliktov obstoječega družbenega podsistema "pravosodja" z novim modelom (obvezne) MEDIACIJE !!! 

In kaj preprosto povedano je "MEDIACIJA"?!

Mediacija je model reševanja vseh družbenih problemov ali konfliktov in sporov po mirni poti s konstruktivnim sodelovanjem strank (v sporu) pri reševanju problema (konflikta oz. spora) z nevtralnim strokovnim svetovalcem (mediatorjem), ki strankam v sporu pomaga v procesu reševanja spora (mediacije) do končne rešitve s katero sta zadovoljni obe stranki, saj se sistematično odpravijo razlogi ali vzroki, ki so pogojevali nesporazumu, sporu ali konfliktu med strankami ali strankama!

Nova metoda reševanja sporov oz, konfliktov ali MEDIACIJA bo dominantna v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki se ne uporablja le za reševanje sporov in konfliktov (po mirni poti) med posameznimi člani v skupnosti, temveč tudi za reševanje lastnih težav vsakega posameznika (notranjih protislovij), saj posameznika vodi do potrebnih ugotovitev, spoznanj in sprememb v obnašanju ter ravnanju in posledično od indikacije težav in problemov do njihovih rešitve! 

Kaj omogoča "mediacija" koristnega vsakemu posamezniku in posledično celotni družbeni skupnosti?!

Meditacija omogoča intenzivno fizično in psihično energetsko očiščevanje, razbremenitev in odpravo bremen, potlačenih čustev, strahov…, sprejemanje ljubezni, modrosti…, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, notranjega miru in harmonije, odpiranje duhovnih potencialov … , zato je glavni namen uspešne  meditacije, kot posledica nove metode ali mediacije, doseči določen koristen cilj ali jasno sporočilo, kot podlago za potrebno osebno spremembo v obnašanju in ravnanju. 

Ali preprosto rečeno z mediacijo in njenim nadaljevanjem meditacijo, se očistimo vseh toksinov, saj zastrupljajo naše telo. Zaživimo zdravo življenje, tako v prehrani, kot svojemu razmišljanju!

"Brez SRCA ni človeka ne življenja, zato je SRCE vir za srečo in svobodo vsakega človeka" !!!

Kot slaba prehrana škodi telesu, tudi slabe misli zastrupljajo naš um. Tako, kot slaba hrana ni zdrava ali užitna, tudi slaba misel nima zdravo podlago, saj ni poslana kot jasno sporočilo srca. To nas oddaljuje od nas samih (od sočloveka in našega naravnega okolja), nas približuje našim strahovom in notranjemu nemiru ter usmerja v konflikte s sočlovekom in našim okoljem.

Prav zato Bio-humanizem, kot nov družbnen sistem, z uporabo mediacije omogoča in pomaga vsakemu posamezniku, da se zazre vase (se zavestno izboljšuje, saj tudi pri sebi in v sebi išče rešitve) in tudi najde potrebno pot sprememb s katerimi se duhovno bogatite ter postaja srečno, svobodno ustvarjalno bitje!

Le zdrav in srečen posameznik lahko tvori srečno in zdravo skupnost !!! 

Za srečno, svobodno in ponosno skupnost!