Članek
Bio-humanizem in modrost
Objavljeno Jun 25, 2016

Živeti zdravo z mati naravo pomeni !!!

Sožitje človeka z naravo in sočlovekom na katerem je grajen nov družben sistem Bio-humanizem, daje človeku vse pogoje, ki jih potrebuje za zdravo, zadovoljno in srečno življenje na tem svetu!

Kako, kje, zakaj ni težko ugotoviti, saj ima vsako bitje in tudi človek sporočilo modrosti življenja zapisano že v svojem srcu?!

To kar sporoča mati narava človeku, za srečno in zdravo življenje, ni težko ugotoviti, saj nam ustna in pisna sporočila iz zgodovine življenja človeka, zelo preprosto v obliki pripovedke, pravljice, basni,...in drugih zapisanih umetniških oblik, jasno kažejo pravo pot po kateri naj hodi človek, da že v času svojega življenja uživa zadovoljstvo, veselje in srečo.

Prav zato se tudi takšen človek srečen poslovi iz tega sveta, a v podzavesti in v srcu drugih ljudi ostane ter jih spremlja vse življenje, zato dejansko ne umre, ampak s pozitivno energijo življenja, ki jo zapusti vsem svojim sopotnikom, postane nesmrten, zato za vedno živi in bo živel v srcu dobrih ljudi!

Ja res je, modrosti življenja so zapisane v naravi in to modri ljudje dobro vedo, zato jih tudi upoštevajo.

Ker pa opazovati naravo in spoznati ter sprejeti takšna sporočila ni dano vsem ljudem, so se izoblikovale ljudske pripovedke, pravljice in basni.

Z njimi, se od ust so ust in od roda do roda  prenaša sporočilom modrosti življenja v preprosti obliki in besedi (kajti včasih večina ni znala brati in pisati), zato so se po ustnem izročilu zapisala in se ohranila v pisani obliki vse do danes!


Ker je človek sestavni del narave in z njo neločljivo povezan ima vsak človek te modrosti življenja že zapisane v svojem srcu, a le tisti, ki so sposobni svojemu srcu v življenju dati tisto mesto, ki mu v življenju pripada, sprejmejo ta sporočila modrosti življenja za svoje in se zato po njih tudi ravnanjo!

Pravo življenje je dosegljivo vsakemu človeku, le če ta živi v sožitju s sočlovekom in naravo ali skladno modrostmi življenja, ki mu jih posreduje in podarja mati narava. In prav na teh modrosti življenja  je utemeljen nov družben sistem Bio-humnazem, ki je zgrajen prav z namenom, da za dobra dela nagradi vse dobre, delovne in poštene ljudi!

"Zlata pravljica" za vse tiste ljudi, ki si želijo, da jih ob slovesu spremlja zadovoljstvo in sreča (klikni) !!!

Bruto nacionalna sreča ! (klikni)