Članek
Podrejanje in nadrejanje!
Objavljeno Jun 23, 2016

Umetna hirarhija ali nadrejanje in podrejanje!

Nobeno umetno podrejanje ali nadrejanje ne more biti in ni pravično, zato Bio-humanizem tudi odpravlja sistem vladanja in ga nadomešča z upravljanjem!

Za takšno spremembo pa je potreben preskok v glavi in prevzem odgovornosti, kar pomeni, da postanemo odgovorni člani nove skupnosti, kajti nihče ne more in ne sme svoje osebne odgovornosti prenašati na drugega, saj potem to ni več osebna odgovornost!

In v parlamentarni (ali predstavniški) demokraciji je prav to osnovni problem družbe, saj se osebna odgovornost prenaša in formalizira v hirarhiji ali prenaša na višje nivoje hirarhije, na kateri pa nihče več ne odgovarja, zato se odpravlja odgovornost posameznika in odgovornost tistega na položaju v formalni hirarhiji.

To pa pomeni, da posledično nihče več za nič ne odgovarja in vsi postajamo neodgovorni člani v skupnosti , oz. vsi se le izgovarjamo eden na drugega in posledično sledi razpad takšne družbene skupnosti ter družbenega sistema! 

Naše vodilo obnašanja, kot ga opredeljuje Bio-humanizem, morata postati pozitivna sprememba in ravnanje v našem življenju, tako da:

- »ne sprejemaš drugih tako, kot nočeš, da bi drugi sprejemali tebe« ali

- »stori drugemu to, kar si sam želiš, da bi drugi storili tebi« ali

- »delaj vse tako, da boš sam in bodo tudi drugi ponosni nate« ali

- »sprejemaj in dajaj le dobro, saj slabo ne potrebuje nihče«!.

Vse sebične težnje pri sebi moramo odkrivati in odpraviti, ker z njimi vedno povzročamo le trpljenje sebi in drugim.

Bolj bomo delili takšne vsebine bolj se bodo ljudje pogovarjali in sodelovali pri gradnji novega družbenega sistema ali tvorno sodelovali pri odpravi obstoječega!

Obstoječi družben sistem nima več podpore pri poštenih in delovnih ljudeh, zato je potrebno več informiranja in pozitivnih predlogov ter rešitev, ki pomagajo človeku, da se prebudi ter prične živeti drugače s tistimi, ki si želijo in zmorejo ustvarjati pogoje za lepše in boljše življenje vseh generacij v novi družbeni skupnosti srečnih, svobodnih in ponosnih ljudi! 

 Brez osebne odgovornosti nobena družbena skupnost ne more obstajati !!!