Članek
Vojna ali mir
Objavljeno Jun 09, 2016

Egoizem in vojna - ljubezen in mir

Če nagrajujemo vrednote življenja, kot je egoizen je vojna in če spoštujemo ljubezem in sožitje je mir!!!

Vojna ali mir je le posledica negativnih ali pozitivnih družbenih vrednot, ki jih uveljavlja v vsakdanjem življenju posameznik ali družben sistem v določeni družbeni skupnosti.

Bolj se bomo povezovali in sodelovali na spoznavanju in uveljavljanjem novega družbenega sistema Bio-humanizma prej bomo uživali sodove skupnega dela!


Bolj dolgo se bomo ukvarjali s paraziti na oblasti bolj dolgo bodo oni uživali sadove našega dela in v našem znoju!

Zakaj ?

Paraziti na oblasti imajo dve prednosti, ki jih mi nimamo in to sta obstoječi družben sistem (ki je narejen po njihovi meri za potrebe izkoriščanja in zlorabljanja) ter pristojnosti, ki smo jim mi formalno dali ali podarili preko volitev, da jih lahko uporabijo proti nam in v svoje dobro!

Prave spremembe se zgodijo v glavi ne na ulici, kajti ulico kontrolirajo tisti na oblasti, a to kar imamo mi v glavi pa lahko kontroliramo in uporabimo le mi in nihče drug.

To kar se dohaja na ulici nima ne jasnega cilja ne rešitve, kajti ulico kontrolira in nadzira oblast in ne ljudje, zato menjava ljudi na oblasti s silo, pri obstoječem družbenem sistemu omogoči le drugemu (še slabšemu), da pride na njegov družben položaj ali mesto!

Ali drugače rečeno iz parlamenta, vlade ali drugega oblastnega položaja lahko s silo odstranimo posameznika ali skupino ljudi, vendar obstoječ družben sistem zagotavlja, da bodo na njehove položaje ali mesta prišel še slabši, zato bodo razmere za vse še slabše in ne boljše!

Vsaka sprememba je mogoče uveljaviti na dva načina in sicer s silo, kot to dela obstoječa oblast v obstoječem družbenem sistemu ali na miren način in z drugim družbenim sistemom, kar nov družben sistem omogoča. Noben prave spremembe pa ni mogoče doseči brez konkretnega cilja!

Zato nov družben sistem Bio-humanizem omogoča pozitivno spremembo pri vsakem človeku in posledično v celotni družbeni skupnosti! Če kdo ne ve kako, še ne pomeni da to ni mogoče, zato pa je najprej potrebno vedeti kako!?

Da bi razumeli nov družben sistem Bio-humanizem ni dovolj verjeti, ampak je potrebno razumeti, znati in vedet kako postati boljši, ne le zase, temveč primarno za svoje okolje in druge. Zato je primarno potrebno spoznavati sebe in spreminjati sebe, da se bo temu ustrezno spreminjal svet okoli tebe! 


Zakaj?

Zato ker boljši družben sistem lahko ustvarijo in postavijo le »boljši ljudje in ne slabši«, kot so pri obstoječemu sistemu (saj novi ne živijo in delajo ali se obnašajo in ravnajo po istih vrenotah, kot stari)!!!

Kdor želi s silo spreminjati razmere in družben sistem s tem le dokazuje, da ni nič boljši od obstoječih na oblasti, saj prav ti na oblasti vladajo s silo ali egoizmom, ki je vedno sinonim za nasilje in zločine ali nasprotje miru in ljubezni!

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!!

Za svobodno Slovenijo!!!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Pozdravljen prijatelj! Na enem ogledu videa sem prebral, citiram: "Dokler bo terorizem draga Jadranka, bo vojna proti terorju, ker smo pravični. Pravični pa vedno pomagajo", konec citata! Moje osebno spoznanje je malo drugačno in sicer citiram: "Spoštovani nobena vojna ni pravična! Vojno vedno povzroča le zlo, zato je potrebno onemogočit zlo in ne sodelovati z zlu! In kdo je zlo? Potrebno je spoznati od kod zlu orožje - kdo ga proizvaja in prodaja ter zakaj!? Ko najdemo odgovor, vemo kdo je terorist in zakaj je vsak teror zlo?" konec citata! https://www.facebook.com/112412757359417/videos/204437481243050

Pozdravljen prijatelj! Ja, res je, kdor je egoist se vedno z napadom brani, po ideologiji kapitalizma, "napad je najboljša obramba"! Kajti nasilje in sila sta posledica agresije (egoizma) ali napada ne obrambe, kajti egoizem povzroča strah zato napada in izloča drugačnega ali drugače mislečega! Prava obramba je tista, ki dopušča., da se drugačnost s kvaliteta potrjuje brez nasilja, kar omogoča ljubezen, kajti ljubezen brani dobro in egoizem zlo, zato ljubezen nikoli ni napadalna, ampak premaga strah in za to s ponosom brani dobro! Pri egoizmu je ravno obratno egoizem se boji da bo premagan, zato ne čaka in napada vse, kar ga ogroža in je drugačno, kot so njegove potrebe ali prepričanje! Za zaključek ljubezen spodbuja komunikacijo in sodelovanje (kar omogoča mir in varnost) in egoizem jo izloča, saj želi dominirati in si vse podrejati svojim potrebam in volji ali osebnim interesom (kar povzroča nemir-strah, konflikt in voljno)! Preveri ali preizkusi, če trditev ali navedeno spoznanje oz. informacija o "egoizmu in ljubezni" v resničnem življenju povzroča negativne in pozitivne posledice!