Članek
Entropija in sinergija
Objavljeno Apr 12, 2016

Nov pogled na svet in nov družben sistem!

Bio-humanizem, kot nov univerzalen socialni družben model, obsega vse družbeno-ekonomske dejavnosti vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote na novih humanih vrednotah življenja ali ustvarjalni koeksistenci in dinamičnem sožitju v skupno dobro vseh članov nove družbene skupnosti, ki se potrjuje na sodelovanju in medsebojne spoštovanju! 

Vse kar zgoraj piše ni teorija, ampak že obstaja, torej so to konkretna dejstva in resnično življenje, ki že obstaja. Seveda, če ga sprejemamo takšno kot je, ne pa, da ga želimo krojiti po svoji subjektivni presoji (ali zmoti). Posledično si oblikujemo subjektivni pravni red, ki nam dejansko škodi, ker nas vedno bolj oddaljuje od sočloveka in narave!

Kdo si je izmislil na primer politične stranke, razrede, vere, razne takšne in drugačne sekte, oblast, vojsko in državo ter podobno in trdi, da je belo bolj pomembno od črnega (ali obratno, kot si domišljamo v zmoti). Zakaj ne spregledamo zablodo in sprejmemo mavrico, ki ponazarja resnično življenje. Dokler bomo živeli v laži in prevari ter bomo pri tem tudi sami sodelovali, bo dominiralo nasilje in zločinski sistem, ki ga vodi in utemeljuje človekov egoizem in ne resnično življenje, ki ga nam ponuja mati narava! 

Ali je bilo bivše samoupravljanje v SFRJ neka izmišljena fantazija, teorija ali praksa, in so Marinaleda ali Mondragon in podobne družbene skupnosti, ki jih poznamo z drugega planeta. 

Tudi v Bio-humanizmu ni nič izmišljenega in že vse obstaja, le pogled na svet in življenje gleda in sprejema človek iz drugega zornega kota (oz. na temelju ljubezni in ne egoizma).

 

Današnji družben sistem je zasnovan na protislovjih, ki se izključujejo (posledica egoizma), zato smo in živimo pod naravno silo, ki jo imenujemo entropija. Ko se ta protislovja sprejema, kot dve skrajnosti (črno - belo), ki v naravi obstajata (kot na primer moški in ženska) in jih povezuje naravna sila (posledica ljubezni), ki jo imenujemo sinergija in deluje nasprotno od entropije, bomo zaživeli resnično življenje, kot ga omogoča naša mati narava ali nov družben sistem Bio-humanizem.

V Bio-humanizmu je entropija enakovredna sinergiji, zato obstaja naravno ravnovesje ali naša stvarnost, takšna kot resnično je brez naših zmot in zablod. Za obstoj in razvoj človeka in vseh ostalih bitij na zemlji, pa je pomembna sinergija, kot tisti vir življenja, ki nasprotja ne izključuje, temveč povezuje in združuje v eno univerzalno dinamično celoto (ali skupnost), ki producira vse potrebno za človeku dostojno življenje in njegovo reprodukcijo ali obstoj!

Z Bio-humanizmom celotna Slovenija postane eno podjetje ali, ena zveza socialnih podjetij in kooperativ, ena družina sestavljena z množice samostojnih in svobodnih pravnih in fizičnih oseb, ki imajo skupni cilj blagostanje človeka ter zadovoljno in zdravo življenje vseh državljanov Slovenije, kot nove skupnosti svobodni, srečnih in ponosnih ljudi! 

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!!!


Spoštovani! Še to, vsak suženjski sistem ima za osnovo razredno družbo in dokler imamo formalno uveljavljen sistem razredne družbe živimo in bomo živeli v suženjskemu sistemu ali izkoriščanja in prisile! V (obstoječi) razredni družbi ni pogoje za svobodnega človeka in svobodno družbeno skupnosti, zato se tudi z novim družbenim sistemom opravlja razredno družbo! Po naravnih zakonih je ob rojstvu vsakemu bitju dana svoboda v okviru naravnega sistema, ki mu določa njegovo vlogo in mesto. Po tem zakonu ali zakonih življenja iz narave, nima mati in nihče drug pravice otroku vsiljevati svoja subjektivna pravila, voljo ali potrebe, ampak je tisti (mati in oče), ki je vzrok rojstva, dolžan poskrbeti in ustvarjati pogoje za pozitiven razvoj otroka in sočloveka. Nihče in nikomur narava ne dopušča, da si samovoljno podreja nekoga ter mu s tem omejuje njegove naravne pravice in dolžnosti (ali svobodo), ki so mu podarjene z njegovim rojstvom, kajti to je pogoj in temelj za zdravo in človeka vredno življenje!

Prijatelj pravi vsak sistem je suženjski sistem! Moj odgovor : Gotovo je vsak sistem suženjski sistem, če ga postavi ali uveljavlja egoizem človeka ali zlo v človeški podobi (kar se lahko izraža le v subjektivni misli ali interesu vsakega posameznika)! Vendar življenja ni brez celote (vsega kar nas obdaja), zato je človek sestavina te celote in nima izbire (pusti ali vzemi), ampak lahko živi le, če sprejema naravni sistem življenja ali evolucije, kar pomeni neprestani razvoj ali sprememba, ki se dogaja vsak trenutek, potem to ni suženjski sistem, ampak življenje samo! Svobodno delovanja (obnašanja in ravnanja) ter gibanje posameznika je za to po naravnih zakonih dopustno v polju pozitivne energije ali koristi za vse (sicer te narava sama izloča brez tvoje volje)! To je tudi razlog, da se v novem družbenem sistemu uveljavlja načelo obnašanja in ravnanja človeka "Kar je dobro za vse je dobro tudi zame!"

Maja pravi: "Kakšne lepe sanje. Tudi veliki Platon je sanjal o idealni državi, pa je njegova teorija ostala samo na papirju." Moj odgovor: Sanje so lahko dobre ali slabe in posledično vedno iluzija ali produkt abstraktne misli človeka! Življenja samo katerega-koli bitja, in tudi človeka, pa niso sanje, ampak realnost in resnica ali naša stvarnost, ki jo živimo, zato ne potrebuje papirja niti besed ali celo misli, te so le oblika komunikacije ali izmenjava informacije, ki omogočajo (ali pa ne) sožitje in sodelovanje vseh bitij na zemlji ! Če hočemo uživati življenje, potem ga moramo sprejeti takšnega kot je z njegove dobre ali pozitivne strani, ki jo tvori pozitivna energija življenja ali sinteza bivanja, ki jo imenujemo in razumemo ter sprejemamo pod skupnim pojmom, ki ga razume ves svet in to je "LJUBEZEN!"

Mogoče še razlaga o "entropiji in sinergiji"! Na kratko: Če pojem entropija razložimo s pomočjo fizike je to tista nevidna naravna sila, ki deluje iz središča ali ene skupne točke (bistva) v neomejen prostor in povzroča razpad sistema, stvari ali neke skupnosti, kot temu pogosto rečemo v prafaktorje, zato nek sistem, stvar ali skupnost razpada in razpade, da več ne obstaja (egoizem – izločanje in uničenje) . Sinergija pa je tista nevidna naravna sila, ki deluje v smeri skupnega središču (ali bistva) okoli katerega se vse povezuje in tvori celoto ter predstavlja smisel obstoja sistema, stvari ali neke skupnosti, zato ta omogoča osnovne pogoje za obstoj in življenja ali sobivanje ljudi in drugih bitij v skupnem prostoru in času (ljubezen – sožitje in razvoj). Obe naravni sili (entropija in sinergija) tvorita »naravno univerzalno dinamično ravnovesje«!

Še dodatek! Idealne države ni, kajti država je najbolj razvita oblika vladanja manjšine nad večino ali izkoriščanje in zlorabljanje večine za zadovoljevanje egoističnih potreb posameznika ali manšine, ki živi na račun izkoriščene množice delovnih in poštenih ljudi!

Maja pozdravljena! "Če sanjaš spoznaš vsebino in če sanje tudi uresničuješ ter ustvarjaš ta vsebina lahko postane resnica!"

Kakšne lepe sanje. Tudi veliki Platon je sanjal o idealni državi, pa je njegova teorija ostala samo na papirju.