Članek
Selekcija U11 osvojila Celovec
Objavljeno Jun 26, 2014


							
							
							
							Pretekli vikend od petka 20. 6. 2014 do 22. 6. 2014 sta se ekipi U11 in U13 udeležili mednarodnega turnirja v Celovcu. Turnir UNITED WORLD GAMES poteka že vse od leta 2005, kjer pa v ospredju ni samo nogomet, ampak so na turnirju zastopani tudi drugi športi, kot so košarka, nogomet, odbojka itd. Tako kot smo že omenili je turnir mednaroden, saj na turnirju  nastopajo ekipe z vsega sveta (Indija, Amerika, Islandija, Italija, Hrvaška, Nemčija …). Kako pa sta se odrezali naši ekipi pa bomo pogledali v nadaljevanju.

Začenjamo z mlajšo od obeh ekip in to je ekipa U11. Fantje trenerja Narseja Mubija so turnir zaključilo na najlepši možni način z zmago v svoji kategoriji. Trener bi rad še enkrat pohvalil svoje igralce in jim še enkrat čestital za odlično igro na tem turnirju. Fantje so bili dominantnejši v vseh tekmah, razen v polfinalu, kjer pa je ekipi na pomoč priskočil kanček sreče. To so si  fantje tudi zaslužili glede na prejšnje predstave. Pregled po dnevih pa začenjamo v petek, ko se je ekipa U11 najprej pomerila v bližnjem Viktrigu s turškim predstavnikom CFKA 1 in že takoj prikazala odlično igro s katero so turke odpihnili z 7:1. Nasprotnik na drugi tekmi  je bila italijanska SC Rovellasca 2. Tudi na tej tekmi so bili Šenčurjani boljši in so zmagali z visokih 5:0. V soboto je fante čakala še ena tekma v skupinskem delu proti večeru pa že izločilni boji (četrtfinale). Zadnjo tekmo v skupinskem delu so fantje odigrali  v Celovecu na HYPO ARENI na katerem se je leta 2008 igralo evropsko prvenstvo. Za fante je bilo to posebno doživetje, saj še nikoli niso igrali na stadionu s kapaciteto 31957 gledalcev. Na tej tekmi pa je bil nasprotnik Bad St. Leonhard iz Avstrije. To tekmo so fantje dobili z rezultatom 4:2 in tako postali prvi v svoji skupini. V četrtfinalu so jih spet čakali vrstniki iz Italije natančneje iz kluba Manzanese. Varovanci trenerja Narseja Mubija so v tekmo krenili silovito in odločno in že v prvem polčasu dosegli 3 gole. Nato pa se je v drugem polčasu Italijani začeli z grobo igro in vrstnikom iz Šenčurja podelili nekaj zelo grdih in bolečih udarcev. Na koncu je ekipa Šenčurja zmagala s 4:0 in tako so se uvrstili v polfinale. Zadnji dan so fantje morali vstati malo bolj zgodaj, saj jih je že ob 9:00 čakala naslednja tekma proti avstrijskemu Völkermarkt-u. To tekmo pa lahko ocenimo, kot najslabšo tekmo na celotnem turnirju ekipe U11. Po rednem delu se je tekma končala z 2:2 ob tem da so imeli Šenčurjani kar nekaj sreče, da so prišli do neodločenega rezultata. Pri izvajanju enajstmetrovk pa so naši zadeli vseh pet enajstmetrovk, Avstrijci pa so eno zapravili in tako je ekipa Šenčurja potovala v finale. Tam so se pomerili proti italijanski ekipi SC Rovellasca 1, kjer pa so fantje spet prikazali odločno in borbeno igro in brez večjih težav slavili s 5:1 in tako postali prvaki v svoji starostni kategoriji.

Sedaj pa si poglejmo še starejšo ekipo U13, kjer so fantje trenerja Aleša Ošljaka prvič igrali »velik« nogomet (11:11) in kljub temu prikazali lepo in všečno igro. V petek so tako kot njihovi mlajši kolegi odlično odprli turnir z zmago z 2:1 proti nemški ekipi SV Sentilo Blumenau. V naslednji tekmi so se pomerili s turškim CFKA-jem in izgubili s 4:2. Sobota je žal prinesla nov poraz proti NK Orijent-u 2 (0:3) iz Hrvaške. Na tej tekmi pa so si fantje zaslužili boljši rezultat, saj so imeli ob lepi in gledljivi igri še nekaj lepih priložnosti na drugi strani pa so Hrvati zadeli iz vsake ponujene priložnosti. Nato pa jih je čakala še tekma za mesta od 9-16. In spet nasprotnik CFKA. V tekmo so varovanci Aleša Ošljaka krenili odločno in z željo po maščevanju za poraz v skupini. Zato so tudi prvi povedli in nadzorovali tekmo. Vendar pa je manjši trenutek nezbranosti ob koncu prvega polčasa pripeljal do izenačenja Turkov. V drugem polčasu pa so se igralci CFKA-ja za to da bi prišli do zmage bili pripravljeni narediti vse tudi marsikatere stvari, ki v nogometu nimajo prostora, saj so igralcem Šenčurja podelili tudi nekaj grobih udarcev. Tekma se je žal končala z rezultatom 2:1, kljub temu, da so imeli Šenčurjani še nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Trener Aleš bi rad fantom čestital za prikazano igro in borbo za katero so fantje prejeli marsikatero pohvalo, tako od trenerja kot od gledalcev. Na koncu je ekipa U13 zasedla 15. mesto.

Za zaključek pa še to da sta oba trenerja, igralci in starši bili pozitivno presenečeni nad organizacijo turnirja in tako je bil turnir za vse ena velika lepa izkušnja, ki jo ne bodo pozabili tako hitro. In upajmo, da se bomo v naslednjih letih mogoče spet vrnili v Celovec.

Bravo, Šenčurjani, čestitam! A lahko prosim še, če povečate pisavo? :)