Članek
Francoska revolucija drugi del
Objavljeno Mar 10, 2016

Ali nasi laznivi mediji kaj poročajo, da je bilo včeraj na ulicah skoraj pol milijona francozov? Ker gre za uradne cifre, jih je zagotovo 3x več. Gre za veliki protest delavcev, zaradi nove delovne zakonodaje (predlog za spremembo delovnega zakona). Namreč; uvedba do 60 urnega tedenskega delovnika, možnosti takojsnjega odpuščanja, molilnice za muslimane katerih izgubljen delovni čas zaradi le-tega nadomeščajo ostali v podjetjih. Ministrica za delo, avtorica zakonodaje je...Maročanka po rodu, socijalistka, El Khomri po imenu. Dogajati se je začela druga francoska revolucija, o prvi fr. revoluciji nam itak niso veliko povedali. Samo AVNOJ so "trajbali"


							.

Le figaro poroča tudi o nasilnem srečanju protestnikov s policijo v Lyon-u, 11 ranjenih, nekaj aretiranih. Uporabljen je bil solzilec. Članek ni več na voljo. Ministrica El Khomri je namreč že pred časom napovedovala uvedbo Sharije v podjetjih pod pretvezo svobode verskega izražanja. Seveda levo usmerjena uradna medijska trobila razglašajo pozitivna mnenja ekonomistov za prihajajoč zakon. Ker bodo zaposlitvene možnosti otežene tudi za mlade, so se demonstracijam pridružili dijaki in študenti. Slednji napovedujejo ponoven shod ponovno naslednji četrtek 17.3.2016, sidnikati pa za dan 31.3.2016. Mladinska organizacija UNEF poroča o 100.000 mladih na protestu.POVEZAVA.

Legendarna izjava francoske ministrice za delo je, da nima nikomur računov za polagat. Že slišano? Šefic tudi pravi, da mu ni potrebno nikogar nič spraševati v zvezi z begunci.