Članek
Razlika med politikom in lopovom
Objavljeno Oct 21, 2017

Mogoče tale anekdota ne paše tik pred volitvami, vem pa, da s tem ne kršim predvolinega molka. :)

Upam, da misel iz anekdote ne bo znižala števila volilcev :)

Na volitve le pojdimo - kljub vsem dvomom :)

Brazilski humorist in pisatelj Millor Fernandez je postavil bralcem naslednje vprašanje: ''Kakšna je razlika med politikom in lopovom?''

Eden od odgovorov je bil ta: ''Spoštovani g. Millor, po dolgem razmišljanju sem prišel do zaključka, da je razlika med politikom in lopovom v tem, da sem prvega izbral jaz, medtem ko je drugi izbral mene."

Millor Fernandez mu je navdušen nad odgovorom rekel: ''Spoštovani gospod, vi ste genij! Ste edini, ki je sploh uspel najti kakršnokoli razliko!''

S kep tik.....prav imaš......ločiš pa ju takole :) http://zajebanko.com/wp-content/uploads/2016/05/politicki-humor-7-8-9-7.jpg

Janez, jaz sem sestavljala pesmico, ki jo bom napisala na glasovnico, pa je nisem uspela napisati tako dobro, da bi jo šla napisat. Bila sem z eno staro gospo zunaj in ko me je prosila, naj jo peljem k njej domov, sem to sprejela kot voljo "od zgoraj", da torej ne grem na volitve. Spraševala sem se pa, kaj je bolje, da človek ne gre na volitve, če njegovega kandidata ni, ali pa gre aktivno povedat, da nobenega ne podpira ... Če ne gremo na volitve, se pravzaprav priličimo tistim, ki se jim ne da iti na volitve. Pošteno bi bilo, če bi se poznal odstotek uničenih glasovnic. Recimo da sta kandidata dva in če je 20 procentov glasovnic uničenih, potem dobita oba skupaj samo 80 % - kar sicer ne prepreči izvolitve, vendar jasno pove kandidatu, da ima manjšo podporo, kot si jo predstavlja. Mogoče bi bil potem odgovornejši, saj bi se vendar moral zavedati, da je kljub vsemu predsednik za vse državljane!

Ana, tole (#8) sem prebral šele danes. Jaz nisem šel na volitve, ker nisem imel možnost izbrati po svoji vesti. Menim, da volitve pri nas niso poštene, kar se vidi že po medijski blokadi nezaželenih kandidatov, prirejanju javnih anket ipd. Zato sem menil, da lahko največ dobrega storim ravno z bojkotom volitev, kajti s tem se pokaže (ne)legitimnost izvoljenega.

Janez, in kaj bomo zdaj, čez 6 dni - na volitvah? Ne vem ... ZimZelen, kajne! :) obanaparado! Ne vem, če je bojkot volitev rešitev ... Radmila, kom. 4 - žalostna resnica ... Skeptik in Radmila, ja. In tale slikca v kom. 7 res pokaže prav to, kar se pogosto zgodi. Vsaj kakor slišimo. In je zelo žalostno.

Razlika je tudi v tem, da je velika verjetnost, da bo lopov končal v zaporu, politik pa na višjem položaju

''Spoštovani g. Millor, po dolgem razmišljanju sem prišel do zaključka, da je razlika med politikom in lopovom v tem, da sem prvega izbral jaz, medtem ko je drugi izbral mene." Kako prefinjeno znajo nekateri izraziti, skoncentrirati, misel. Všečkam aforizme,pregovore....., ki povedo več kot referati in debele bukle, brezveznega nakladanja. *Ana, vesel, da si nam dala na ogled (globoko misel:)

Izbrali smo dva lopova. Samo toliko imam za povedati :(.