Zakaj sem vesela izida na referendumu?

Objavil/a Ana Kos, dne 2015-12-21 ob 01:26:32

Vesela sem, mirna ... Vesela, da je bila na referendumu večina "proti". V resnici nisem bila gotova v "zmago", sicer pa te zadeve nisem jemala kot boj ... kot nekaj proti komurkoli. Le boj proti temu, kar je za vse nas slabo.

Želim si, da ljudje vedno znova iščemo to, kar je dobro. Dobro za vse nas.

Nisem vsega, kar piše o tej problematiki, prebrala in tega, kar vem, nisem želela uporabiti s tega stališča, da bi minirala "nasprotnike". Zame drugače misleči niso nasprotniki, pač pa ljudje, s katerim je potrebno najti stik ... ustvariti odnos ...

V zvezi z zakonikom - takim, kot ga predlagatelji hočejo imeti - je tako, da če je bil odklonjen pred tremi leti, pomeni, da je potrebno premisliti, zakaj ga večina noče. Zakaj gredo z glavo skozi zid, zakaj se ne posvetujejo "širše"? Zakaj brez javne razprave? Zakaj so proti tej noveli tudi nekateri homoseksualci, ki so se glede tega tudi javno izpostavili?

So ljudje, ki pravijo, da so pobudniki referenduma krivi za toliko stran vrženega denarja - toda tega denarja ne bi "vrgli" stran, če bi resno jemali ljudsko voljo! Zakaj ne poslušajo nas, volilcev - saj so na svojih stolčkih zaradi nas in za nas!?

Morda bi bilo častno, če bi predlagatelji in podporniki predlaganih sprememb zakonika krili stroške referenduma? ;) Ali pa če bi sestopili s svojih stolčkov - če le niso preveč zlepljeni z njimi? ;) Navsezadnje je bil referendum samo zaradi njihove nedemokratičnosti.

Nisem aktivistka, kot sem že rekla, skušala pa sem povezovati ljudi. V taki vlogi se še najbolj najdem. :)

Nič nimam proti homoseksualcem, in po moje noben sodoben Slovenec nima, vendar sem mnenja, da tak izid, kot je, pomaga homoseksualnim ljudem ohranjati dostojanstvo.

Tako lepo je napisala moja prijateljica Alja:

Drugačnost je drugačnost, zato se je ne sme skrivati za zaveso enakosti, kajti s tem drugačnost ponižamo, zignoriramo in degradiramo. Človek mora imeti PRAVICO do tega, da je drugačen. In drugi morajo to njegovo drugačnost (v kolikor ni drugim škodljiva) prepoznavati in priznavati, ne pa ''brisati'' in se obnašati, kakor da ne obstaja.

Nekdo mi je rekel, da smo z izidom referenduma Jezusa ponovno pribili na križ. Pomislila sem, kako tudi Jezusa kdo "zlorablja". Jezus je imel rad vse ljudi ... toda bil je oster in neprizanesljiv do hinavščine, sprevrženosti, samopoveličevanja.

Rekel je tudi: "Dajte cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega."

Pomislila sem: "Dajte homoseksualcem, kar je njihovega, kar jim pripada ..." Morda se sliši grdo, ampak .... vsak od nas najlepše živi, če živi v skladu s samim seboj. Vsak ima svoje dostojanstvo. Naj ga živi! Nismo pa enaki. Biti vreden kot človek ne pomeni biti enak drugim.

Silno si želim čim večje podpore otrokom po vrtcih in šolah, da bi se čim lažje našli, spoznali same sebe, ne pa dvomili sami vase, kdo so.

Veliko otrok se še za srednjo šolo težko odloči in jim pride prav kakšen namig, kakšen nasvet ... Zato marsikdo gre na gimnazijo, ker pojma nima, kaj bi počel v življenju. Potem ima še nekaj let časa, da se odloči.

To, da najde samega sebe, je pa še mnogo bolj pomembno kot to, za katero šolo se bo odločil. Otrokom ponuditi "absolutno" svobodo pač ni prav ... To jih ne vodi v mir in zadovoljstvo, prej jih pripelje v negotovost in strah. Če ima otrok "vse" na voljo, se včasih sploh ne znajde v tem, in se posledično izgublja ... koleba sem in tja.

Otroci potrebujejo res dobre starše in dobre vzgojitelje in učitelje! Take, ki jih znajo voditi k "zbranosti" ...

---

Epilog po referendumu:

Bodimo odprti do (za) vsakega sočloveka (obstajajo namreč vseh vrst drugačni ljudje ... so tudi taki, ki težko hodijo, slabo slišijo ali ne slišijo, imajo govorne težave, včasih pa izgleda, kot da obstajajo smao istospolni ;) ...).

P.S.:

Oboji, tisti za in tisti proti imamo še veliko dela, da bo v naši državi človeško! Dela dan za dnem.

P.S. 2: Včeraj zvečer sem po dolgih letih imela občutek, da lahko zaupam, da ni goljufije na volitvah. Kakšen občutek!

Državna volilna komisija

Državna volilna komisija

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
37
Ana Kos
0
Mar 07, 2016
LGBTQ, kajne, kako močna je ta misel!
Vest naj bo merilo.
Ni vedno vse v ustavi in zakonih.
#37
LGBTQ
0
Mar 07, 2016
Ana, mislim, da ste sami sebi najbolje odgovorili z Lincolnovim citatom: Noben zakon mi ne more dovoliti tega, // da delam tisto, kar je narobe...
#36
Ana Kos
0
Jan 11, 2016
Anka in Kaprow :)

Sponko, pa res, kaj je potem tista ženska, mati ali babica ali kaj tretjega ... ;) ?
#35
Ana Kos
0
Jan 11, 2016
In tole o samooploditvi. Ženske si morejo same pomagati ... če je kakšen moški za.* Moški pa enostavno ne more zanositi in roditi otroka ...

* Spominjam se filmske zgodbe izpred let, da sta lezbijki želeli otroka in sta zato skušali "uporabiti" nekega fanta ... vabili sta ga "v troje", on je bil za to - toda ko je ugotovil, da onidve želita otroka, jima je ušel.

Zgodba iz Anglije ... ko neka ženska želi otroka, pa se z nekom zmeni za seme ... potem se pa oba biološka starša borita za otroka ... Dosodijo pa očetu, ki pa ima svojega partnerja.

Ne vem, če se je take stvari prav lahko dogovarjati ... to, da imaš otroka, in to, na kakšen način, je pač zelo velika reč ... res doživljenjska ...

....

Toda!
Meni osebno se zdi spočeti otroka nekaj tako zelo velikega, tako neskončno velikega, da se mi zdi, da tega ne bi smeli jemati v svoje roke ... zdi se mi, da bi morali prepuščati spočetje "naravi".
Tak je moj občutek ....
#34
Ana Kos
0
Jan 11, 2016
Kaprow, 29, ja, sem za.
O meni je pa že skoraj vse povedala Anka ;)
(Sicer ponavadi ne govorim javno o številu otrok - ne več, no, če sem naravnost vprašana, tudi povem.)

Torej, nisem nuna :D (Sem pa kakšen trenutek v življenju razmišljala tudi o tem ;) )
Sem poročena, stara nekaj čez 50 let (natančnega podatka tukaj nočem dati :D, imam pa na FB natančen datum ;) ). Mama. Tudi s preizkušnjami na področju materinstva, več otrok sem izgubila s spontanimi splavi. (To povem zato, da je jasno, da sem se soočala z raznimi preizkušnjami, bala sem se, da otrok ne bo. No, Bogu hvala, otroci so ... imam jih za dar od Boga. O tem lahko rečem kaj več posebej, tukaj bi bilo preveč.

Poklic? Poleg tega, da sem žena in mama :), sem v praksi katehistinja in včasih delam z bolniki (delala sem v hiši hospica z zelo bolnimi in umirajočimi; kako bo naprej, ne vem, februarja se bo hiša spet odprla - tričetrt leta je že zaprta).
Moje šole? Srednja zdravstvena in pedagoška akademija (likovna umetnost in slovenski jezik).

In ja, doma sem s samote, s hribovske kmetije, ampak večino življenja živim v bloku v mestu - ne da bi bila to moja izbira ;)

Dovolj? ;)

#33
Sponko
0
Jan 11, 2016
*Ana #27 tudi Kaprow zaželen:)
Tudi sam sem strasten navijač, da se geji in lezbijke dogovorno odločijo za medsebojne izmenjave otrok ali pa celic, takšnih in drugačnih v namen razploda.

Danes sem bil vzhičen ob novici, da je 53 letna mama svoji hčerki rodila otroka (definicije ne poznam ali gre tukaj za vnukinjo, vnuka ali hčerko/sina). Domnevam pa, da gre za materinsko ljubezen.
Sicer malo izven običajne prakse, ampak svet se bo prekucnil, prej ali slej :-))
#32
Kaprow
0
Jan 11, 2016
nimam pojma ene, saj mi lahko sama pove. Potem 7 otrok? ;)
#31
Anka Klemenčič
0
Jan 11, 2016
Kaprow....Ana je žena možu....ni nuna in mati desetih otrok, ni iz manjšega kraja, pač pa iz našega glavnega mesta.....kaj več naj ti pa pove sama, če želi....
#30
Kaprow
0
Jan 10, 2016
Me ni bilo na teh blogih po zadnjem postu. Skratka.

@Ana Kos.
Mogoče lahko pobaram za srečanje s istospolnim parom - imaš kje kakšno svojo predstavitev (nič dolgega - stara/"poklic"/kraj - ugibam da si ali nuna ali imaš teološko izobrazbo, verjetno iz manjšega kraja - da vem kako te predstavit).

"Dva geja in dve lezbijki bi radi imeli otroka. Čisto enostavno. Imajo jih med seboj. (Risba narisana, kot smo se v šoli učili o dedovanju.)
A je to to? Je to ljubezen? Ali ni v ljubezni tudi zvestobe? Ali za to, da imaš otroka, gre človek čez meje?"

Ha? Moški daruje spermo, z injekcijo, kapalko ali podobnim načinom se jo vstavi v nožnico. Kolikor sem razumel to naredita partnerki doma sami v intimnem okolju. Ni nobenega varanja. Niti ni laboratorija. Ljubezen je. Odgovornost je. Odnos med darovalcem sperme in otrokom oz družino, ki ima otroka pa je odvisen od dogovora.

Ne za lezbične ne za gejevske pare dejanski spolni odnosi izven zveze niso opcija (v veliki večini primerov - tako nekako kot pri heterospolnih parih. Kaj če je moški neploden, bo sprejel da žena spi z drugim, prej bosta šla v medicinsko oploditev).

"Hči je rekla: "Glej tole ... Pa to ni to!""
Fantkom v vrtcu se tudi zdi da roza za fantke "ni to to". Tega sploh ni resno za vzet, to so navade in vzorci iz okolice. Zato je dobro najprej imeti prvoosebno izkušnjo z "drugačnimi" da pač vidiš, da niso baš drugačni.

Tule je en luškan intervju. če angleščina ni problem:
http://birthwithoutfearblog.com/2013/03/27/questions-you-have-but-are-too-afraid-to-ask-lesbian-parent-edition/
#29
Ana Kos
0
Dec 26, 2015
Sponko in Kaprow,
o nekompliciranem spočetju ... Zavestno in iz ljubezni ...

Pred kratkim sem videla hčer, ki je brala neko slikanico za otroke ... Dva geja in dve lezbijki bi radi imeli otroka. Čisto enostavno. Imajo jih med seboj. (Risba narisana, kot smo se v šoli učili o dedovanju.)
A je to to? Je to ljubezen? Ali ni v ljubezni tudi zvestobe? Ali za to, da imaš otroka, gre človek čez meje?

Hči je rekla: "Glej tole ... Pa to ni to!"

Otrok je dar ...!!
#28
Ana Kos
0
Dec 26, 2015
Kaprow, kot vidiš, otrok ni razumel ... Kar pomeni, da mogoče "predavatelj" ni znal pravilno pristopiti ... Otrok, ta konkretni, je sicer zelo bister in tudi svobodoljuben. Se ne pusti vkalupljati.

Še to: res, otrok spolnost in s tem povezane vsebine prav dosti ne zanimajo. Zakaj bi jim torej pripovedovali stvari, ki jih ne zanimajo, ki jih še ne potrebujejo?
Se spomnim, kako je pisalo enkrat v Pilu, vsaj mislim, da sem prav poimenovala tisti cajtng, aha, mislim, da je Pil plus. (Ali še obstaja?)
No, to sme brala pred leti, ko so na pediatriji delili bolnim otrokom.
Torej: v Pilu sta bili dve strani popisani s temo: Orgazem. No, ob tem je pisalo tudi: "Za vas sicer to še ni, počakajte s spolnostjo še nekaj let!!

No, kaj praviš k temu?

Kaj ni posiljevanje otrok s stvarmi, ki jih še ne potrebujejo?
Sploh pa, ker orgazem menda ni bistvo spolnosti??

Zakaj ne bi otrokom ponudili predvsem "hrane", ki so resnično potrebujejo?

P.S.: Kot sem rekla v prejšnjem komentarju: me seznaniš s kakšnim homoseksualnim parom?
#27
Ana Kos
0
Dec 26, 2015
Kaprow,
res je, ne poznam vsega. In nikoli še nisem sedela na kavi z istospolnim človekom (ali pa ne vedela, da je istospolni), sicer pa itak grem na kavo malokrat ;)

Veš, poznam en homoseksualni par, včasih se pogovarjamo, ampak, zanimivo, vsaj ena oseba od obeh misli podobno kot jaz!
Vem, ker mi je to povedala!!

Jaz trdim, da smo enakovredni in enakopravni, ne pa enaki. Prav to trdiš tudi ti! :)

Mogoče me pa ti seznaniš s kakšnim homoseksualnim parom :)
#26
Sponko
0
Dec 23, 2015
Študent Kaprow.
Del modrovanja sem preletel, prizadetost je očitna. Minila bo, ker ljudje so odločili, kot so.
Delček zapisa mi daje misliti o brezmadežnem spočetju, oziroma ne, spočetja sploh ni.

Navajam iz #23 -
"Gejevski in lezbični par skupaj imajo lahko otroke po naravni poti, brez medicine in tudi brez spolnega občevanja. Sploh ni tako blazno komplicirano. Je pa zavestno in odraz ljubezni."

Tukaj potrebujem razlago, za mene neznalca je komplicirano (zaguljeno).
(poudarek dajem na lastne otroke - biološke)
#25
Kaprow
1
Dec 23, 2015
@Ana Kos

"Če bi zmagal "za", bi teorija spola dobila oblast vsepovsod po vrtcih in šolah in bojim se, da bi se podrlo še precej domin."

In kaj naj bi to bilo? Dejansko nimam pojma kaj naj bi se pod tem predstavljalo, nimam pojma kaj v tem vidite.

"Bi ti želel, da bi tvojemu sinu, še majhnemu, razkazovali samozadovoljevanje ipd ... "

Kaj je s tem narobe? Pač kot starš razloži otroku stvari in ga že vnaprej pripravi na to. Saj otrok to dejansko ne zanima. Meni pri osmih letih gledati pornič pri sošolcu (brez vednosti staršev) je bilo približno tako zanimivo kot gledati tovorno kako pljuje mimo zaliva. Pravzaprav je bilo manj zanimivo. Se gremo lahko nazaj igrat z avtomobilčki?

"ponekod je videti svet samo skozi svet nekih užitkov ... ki - po moje - v resnici niso užitki.
Kajti pravi užitki človeka osrečujejo, izpolnijo, ne ga pa delajo vse bolj praznega in izgubljenega ..."

Tudi to je nekaj kar bi lahko starši razložili otroku sami od sebe in ga s tem pripravili. Sta ugodje in neugodje in je ljubezen, ta je celostna in zavestna. Če greš z ljubeznijo (ne z ugodjem) lahko po moje ustrezno pripraviš otroka na karkoli. Tudi na staršno strašno šolo in "teorijo spola".

Mislim, saj sploh nimate pojma kaj teorija spola je in brez direktnega stika je spet ratala neka fatamorgana, gusarska ladja iz prikazni. Je pa mogoče res to - da je kakeršenkoli pouk dobro da ima učitelj občutek za socialno okolico kraja v katerem živi in zna posredovati med katerimkoli že vedenjem in tem okoljem. (kar je lažje če so učitelji bolj samostojni).

In seveda referendum ni imel veze z otroci, ni imel veze z šolstvom, ni imel veze z "teorijo spola".

" ampak meni je nek otrok sam povedal, kako so se pogovarjali v šoli"

Uuu...
Kaj pa so se pogovarjali? Je otrok sploh razumel? Je otrok sploh doma dobil orodje, da bi razumel? Sem zelo firbčen. Hočmo fse detajle. (no pač kolikor dobimo)

@Ana Kos
"Na nek način smo na istem, pa če bi bil izid tak ali drugačen. V vsakem primeru je potrebno ZARES delati za odnose.
Želim si, da svoboda enih ne pogazi svobode drugih. V vsakem primeru to velja. Vsi bodimo obzirni. "

In katera svoboda bi bila pogažena z novelo zakona. Domišljija mi ne deluje, ker preprosto bi samo priznali sobivanje sočloveku. To je vse.

Če delaš na odnostih, delaj na odnosih, ne pa na sanjah v glavi in fantazmah in mitih in flancah in čustvovanju. Odnos ni misel, odnos ni čustev, odnos je sobivanje, je gledati dejanskemu sočloveku v oči kakšno minuto. Že kdaj probala z neznancem? Kaj pa z istospolnim?

@Ana Kos
"Veš morda, da sem tudi jaz manjšina, v več pogledih ...
Kdo me bo zaščitil?"

Vesolje! :)

"Ali ne prodajajo dveh vrabcev za en novčič? In vendar nobeden od njiju ne pade na zemljo brez vašega Očeta. Vam pa so celo vsi lasje na glavi prešteti. NE BOJTE SE TOREJ! Vi ste vredni več kakor veliko vrabcev."

Če spoštuješ soljudi kot posameznike bodo tudi ti tebe kot posameznico. Zelo zelo enostavno.

@štulič

Hvala za Morisseya. Ta nedelja je bila tiha in siva. Skriješ se na ulici, na razglednico skracaš "kako zelo si želim, da ne bil tu", v tem malem mestecu, ki so ga pozabili zbombardirati, pridi pridi pridi atomska bomba. Ta dan je bil kot vse nedelje. Ta dan je bil tih in siv.
#24
Kaprow
1
Dec 23, 2015
Ba baba ba ba. Bam. Bom.

naprej odziv na blogpost

"Zame drugače misleči niso nasprotniki, pač pa ljudje, s katerim je potrebno najti stik ... ustvariti odnos ... "

In? Že bila s kakšno istospolno družino na kavi? Se pogovarjala z njo? Že kdaj govorila o ljubeznskih težavah z gejem ali lezbijko in ugotovila, da ni nobenih razlik in da ljubezen ljubezen. Če nimaš osebnega stika potem so ti poskusi malo jalovi. neplodni.

"V zvezi z zakonikom - takim, kot ga predlagatelji hočejo imeti - je tako, da če je bil odklonjen pred tremi leti, pomeni, da je potrebno premisliti, zakaj ga večina noče. Zakaj gredo z glavo skozi zid, zakaj se ne posvetujejo "širše"?"

Ker se ni kaj posvetovati. Ustava zagotavlja enakopravnost POSAMEZNIKU. Dejansko je ustavno sodišče reklo državi naj situacijo, ki je diskriminatorna uredi. Tu ni posveta. Kajti ravno večina je ta, ki oškoduje pravice manjšine, ravno zaradi večine, ki realno deluje proti katerimkoli že manjšinam, so te zaščitene, kajti le tako je mogoče doseči ustavno izraženo pravico do enakopravnosti posameznikov. To je osnovna etika, ki je taka, da je pravična do vseh in vsakega. Ni naloga etike, da je prijazna in všečna, ampak da je poštena in zdrava.

To so osnove oblikovanja skupnosti na podlagi spoštovanja drug drugega.

Hillel, eden od predhodnikov Jezusa, ki je nanj močno vplival (vplival je na celotno generacijo) je rekel, da lahko celo Toro pove v enem stavku: "Tega kar je tebi sovražno, ne stori svojemu bližnjemu. To je celotna Tora. Ostalo so izpeljave. Pojdi in se uči".

In vaš (množina) problem je tole:

"Drugačnost je drugačnost, zato se je ne sme skrivati za zaveso enakosti, kajti s tem drugačnost ponižamo, zignoriramo in degradiramo. Človek mora imeti PRAVICO do tega, da je drugačen. In drugi morajo to njegovo drugačnost (v kolikor ni drugim škodljiva) prepoznavati in priznavati, ne pa ''brisati'' in se obnašati, kakor da ne obstaja."

Kaj pa je drugačnega?
Imel sem iskrene, globoke pogovore z istospolnimi. Ljubezen je ljubezen. Ista je. Isto jim je kot "nam". Nič ni drugačnega. Istospolni starši so mi kazali fotografije svojega otroka. Isto je, kot različnospolni pari. Ista ljubezen iste stvari.

Če resno namevaraš imeti etični odnos do soljudi rabiš oboje:
- prepoznati to kar je isto, bivanje, srce, ljubezen, biti tukaj zdaj živ, čaka nas smrt, dihamo, jokamo, ščijemo, skupaj smo. To je enakost.
- prepoznati to kar je drugačno, ker kar je zame dobro, je za drugega grozno in obratno. Nekatere stvari pač ne ustrezajo vsem, nekatere ustrezajo samo enemu.
Če se to združi se gre za to, da tako kot življenje v svojih pojavnih oblikah, ki je različno - živalsko, rastlinsko,gobasto, plesnasto, bakterijsko - je tudi enako, je vse iz živega, je vse iz bivanja. Priznavanje enakovrednosti bivanja je priznavanje raznolikosti bivanja.

Trditev iz citata je larifari - drugačnost noče biti enaka, to bi jo ubilo, hoče biti enakopravna. Priznana kot del istega, ki nas druži. Šele enakopravnost omogoča iskreno odprtost do drugačnosti in pestrosti.
Če drugačnemu ne priznaš enakopravnosti, se dejansko delaš da kot bitje ne obstaja. Ne zares. Ne popolnoma. To je diskriminacija.

"Pomislila sem: "Dajte homoseksualcem, kar je njihovega, kar jim pripada ..." Morda se sliši grdo, ampak .... vsak od nas najlepše živi, če živi v skladu s samim seboj. Vsak ima svoje dostojanstvo. Naj ga živi! Nismo pa enaki. Biti vreden kot človek ne pomeni biti enak drugim."

Ne gre se za enakost, za istost, gre se za enakoPRAVNOST za enakoVREDNOST. To je nekaj drugega. Če ne priznavaš enakovrednosti, ne priznavaš dostojanstva sočloveku.

In če praviš, da vsak živi v skladu s samim seboj, zakaj ne bi tudi istospolne družine živele v skladu s samim seboj? Se poročale v skladu s samim seboj? Imele otroke v skladu s samim seboj? Ker jih lahko imajo, brez pomoči medicine. To je nekaj kar večini ni čisto jasno. Gejevski in lezbični par skupaj imajo lahko otroke po naravni poti, brez medicine in tudi brez spolnega občevanja. Sploh ni tako blazno komplicirano. Je pa zavestno in odraz ljubezni.

Vračam se na začetek - kako si lahko odprta do sočloveka če ne greš do njega dejansko, fizično, se usedeš na kavo ali čaj ali pivo ali karkoli že in pogovoriš. Saj drugače ne veš. Samo ugibaš. In na temu ugibanju ne moreš nikoli razviti etične drže. Največ kar lahko razviješ je ideologija, in ta plava nad realnostjo, ne gre z njo v korak.
#23
Ana Kos
0
Dec 22, 2015
http://www.publishwall.si/solzemlje/post/159258/zakaj-sem-zalostna-po-referendumu

Zakaj sem žalostna po referendumu?

Ko sem videla rezultate referenduma, sem bila vesela. Preprosto vesela. Zato, ker sem prišla v zadnjih letih do zaključk
#22
Ana Kos
0
Dec 21, 2015
Azra :)
#21
Ana Kos
0
Dec 21, 2015
Sponko,
mene je zanimalo, kaj bodo povedali.
Zanimalo me je, če bodo prepričljivi.
Kakšna prepričevanja mene odbijajo.

In med njimi ej bil tudi en tip, ki je kar govoril takele stvari, kot so v linku ... Ko pove enkrat, s emi zdi hecno, ampak ko govori vedno samo to, se meni zdi "utrgano" ... predvsem pa absolutno zapravljanje časa, ki ej na soočenjih res zelo omejen ...
#20
Azra .
0
Dec 21, 2015
Ana :)
#19
Ana Kos
0
Dec 21, 2015
Štulič, veš, meni si bil vedno ljub.
Mene je groza tega, da se ločujemo zaradi različnih gledanj.
In kdo lahko reče, da vse vidi? Da vse prav vidi?

Veš morda, da sem tudi jaz manjšina, v več pogledih ...
Kdo me bo zaščitil?

Hvala tudi za glasbo. Res si prava glasbena enciklopedija.

https://www.youtube.com/watch?v=55FP1LfkkVQ
#18
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2015-12-21 01:26:32 (Dec 21, 2015)
Starejša objava Novejša objava
24ur.com - FOTO: Nasprotniki zakona slavili v vseh volilnih enotah, najbolj odločno so bili proti na

Volivci so na referendumu zavrnili novelo zakona o zakonski zvezi. Po neuradnih izidih je za zakon glasovalo slabih 37 odstotkov, proti pa dobrih 63 odstotkov volivcev. Nasprotniki zakona so obenem dosegli tudi kvorum, potreben za zavrnitev zakona.

Državna volilna komisija

Državna volilna komisija

Pobudniki referenduma uspeli, sprememba zakona o zakonski zvezi zavrnjena :: Prvi interaktivni multi

Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je bila na referendumu zavrnjena, saj je po delnih neuradnih izidih za zakon glasovalo slabih 37 odstotkov, proti pa dobrih 63 odstotkov ...

Po referendumu ...?

Pravijo, da gre za enakopravnost vseh nas. Se strinjam.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
Sveta glava
Ryanova hči
Povodni mož v Svetem pismu
Anketa o uporabi mobitela
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Zaveza
(89)
Tanka
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj