Ana Kos

Prijatelji (80)
Moj Vrt
Brigita Ema
Life Is Fun
Ana Demšar
Rastko Plohl
Vidovič Ferk Sandra
Pavel Rupar
Leon Kralj
Spremljevalci (58)
Laptopovi Prodaja
Ursa Zupan
A. Lui
Najini Teki
Darja Zupanc
Gregor Brdnik Gregii
Ivanka Gantar
Tanja Mejak
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Stanovanje z mahagonijevim pohištvom
Varuhi spomina na Sveti Gori
Strašna zelena pošast :) (bogomolka)
Alenka Puhar: Poimenovati stvari s pravimi besedami
Knjiga, ki je zgorela v peči
Komplet? Ne ... pa kaj!
Resnica o mireni - materničnem vložku
Moji prvi slivovi cmoki :)
Kakor hrepeni jelen po potokih voda
Nadnaravno
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 169 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 28 )
Hospic
( 15 )
Hrepenenje
( 105 )
Kepa soli
( 227 )
Mladike
( 53 )
Njami
( 7 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 36 )
Psalm
( 17 )
Rožce
( 12 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 81 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 85 )
Živalce
( 56 )
Zrnce soli
( 108 )
Zvestoba
( 27 )
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2016
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Alenka Puhar: Poimenovati stvari s pravimi besedami

Ana Kos
25.08.2016 23:41 (pred 2 dnevi)

Alenko Puhar sem "spoznala" že pred kar nekaj časa, ko sem brala njeno knjigo Prvotno besedilo življenja. V knjigi razgali marsikaj iz resničnega življenja prebivalcev na naših tleh v prejšnjih časih, predvsem v 19. stoletju. Kako so vzgajali, kako so ženske rojevale ... In Alenka Puhar ni udarna samo v zvezi s preteklostjo, ki je tako davna, da je nihče od nas ni otipljivo doživel, ni jasna in ostra samo do tega, kar je bilo enkrat davno nazaj, takrat, ko nikogar on nas še ni bilo, pač pa išče resnico tudi v polpretekli zgodovini, v časih, ki so nas, našo državo, naše rojake tako zelo zaznamovali, v časih, ki so jih nekateri od nas tudi neposredno doživeli.

Fotografija z vencem gora ponazarja širino obzorja, širino duha ...

---

Tako pravi Puharjeva - ob letošnjem evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov:

Slovesnost je namenjena spominu na diplomatski sporazum o nenapadanju med nacistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo ter počastitvi žrtev

Alenka Puhar: “Povabila bi med nas Angelo Vode, slovensko učiteljico in publicistko, ki je

Objavljamo govor publicistke Alenke Puhar ob evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga je prebrala na maši za žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov v stolnici sv. Nikolaja. Slovesnost je namenjena spominu na diplomatski sporazum o nenapadanju med nacistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo ter počastitvi žrtev totalitarnih sistemov. Sporazum je bil dosežen 23. avgusta 1939 in je omogočil za

Varuhi spomina na Sveti Gori

Ana Kos
24.08.2016 23:41 (pred 3 dnevi)

Zelo rada hodim in v zadnjih letih praviloma grem enkrat ali dvakrat na leto peš z Mosta na Soči na Sveto Goro. Zame je romanje hoja, pot, dogajanje ... nikakor ni romanje "cilj", točka, kamor sem namenjena. Romanje je vse skupaj. Ker me zadnja leta večkrat bolijo kolena, včasih tudi hodim težko, pa vendar sem prejšnji petek začela razmišljati, da v soboto enostavno moram iti na Sveto Goro. Moram, drugače enostavno ne gre. Moram premagati samo sebe, svoja kolena, svojo utrujenost. Moram vedeti, sama sebi povedati, če še "živim", če sem še za "tukaj".

Ni pa bila sobota, 20. avgusta, kar en dan, ta sobota mi je pomenila pravi čas za letošnje romanje na Sveto Goro prav zato, ker se tam gor dobimo varuhi spomina! Program je potekal že dopoldne (mag. Renato Podbersič o Sveti Gori iz zgodovinskega vidika, dr. Vida Deželak Barič predstavi zbirko podatkov “Smrtne žrtve med prebivalstvom RS med drugo svetovno vojno in neposredno po njej”; prof. dr. Jože Ramovš nas z nagovorom uvede v pietetno

Vseposvojitev.si ... posvojila sem komunista in antifašista Nikolaja

Že nekaj mesecev je minilo, odkar sem zvedela za vseposvojitev - za osebno posvojitev žrtev zla med drugo svetovno vojno in po njej. To je možna resnična pot sprave med nami.

Strašna zelena pošast :) (bogomolka)

Ana Kos
24.08.2016 14:21 (pred 3 dnevi)Ojej, po roki
sprehaja se strašna
zelena pošast.O bogomolki marsikaj "strašnega" piše - da npr. poje miš ali pa zlato ribico ...
Npr. tukaj nekaj zanimivosti.

http://www.aura.si/varljiva-poboznost-navadna-bogomolka/

Stanovanje z mahagonijevim pohištvom

Ana Kos
22.08.2016 01:06 (pred 6 dnevi)

Po poroki sva z Mojim želela biti še nekaj mesecev v Ljubljani in potem oditi iz mesta. Prosila sva moje stanodajalce, kjer sem prej stanovala sama, če smem ostati še par mesecev tam in če se sme priseliti še moj mož, a so me vrgli ven ... bali so se otrok in zakona, ki krije družine (tako so povedali, v vidni zadregi). No, bilo je proti najinemu pričakovanju, saj midva NIKOLI ne bi hotela viseti nekje, kjer ne bi bila zaželena ...

Našla sva prvo skupno stanovanje v vili pod Rožnikom, stanodajalka nama je hvalila svoje stanovanje in to stanovanje z mahagonijevim pohištvom! Povedala je, da bova lahko kurila na drva (kar sva midva želela, sama sva naredila drva in jih pripeljala) in sploh je bilo njeno stanovanje deležno samih pohval!

No, tako sva se pozno jeseni selila k njej v kletno sobico z mahagonijevim pohištvom, ki pa ... je bilo plesnivo! Ja, zadnje stene omar so bile čisto plesnive ... Če sva pohumpala po tleh, se je čutilo, kot bi spodaj pljuskala voda!

Stranišče je bi

Komplet? Ne ... pa kaj!

Ana Kos
19.08.2016 10:19 (Aug 19, 2016)

Pogledam en majhen krožniček. Kako je lep! Enega samega imam, ne vem, od kod je prišel k nam, očitno je sodila zraven tudi skodelica za kavo, pa je ni. Ampak krožniček je lep tudi tako! :)

Ob tem, ko imamo doma marsikaj, kar ni "komplet", se pogosto spomnim na prijateljico, ki je enkrat rekla, da se je udeležila že mnogih praznovanj, ampak "najlepše je bilo pa na enem krstu, kjer niso imeli niti dveh krožnikov enakih!"

Kolikokrat pomislim na to!

Nekaterim izredno veliko pomeni, da imajo komplete, da imajo vse enako, jaz pa na vsake toliko pogledam vsak krožnik posebej, vsako skodelico posebej, vsako skledo posebej, občudujem vzorce, oblike, barve ...

Le pospraviti je težje, če je veliko različnih oblik ... in barv, v primeru, da ima človek rad vse barvno ubrano. No, saj jaz tudi gledam na barve, na to, da na nek način stvari "pašejo" skupaj, se dopolnjujejo ... A vendar samo zato, ker nekaj ni enako drugim, ker se čisto ne ujema z ostalimi, ker ima morda oškrbljen rob, ker je edino o

Pri 104 letih!

Ana Kos
18.08.2016 10:17 (Aug 18, 2016)

Saj veste tisto: Kdor dolgo kašlja - dolgo živi! Zagotovo. Tisti, ki malo časa kašlja, pa živi malo ali pa - dolgo (a brez kašljanja ;) :)

In kdor se dolgo smeje, tudi sebi, zagotovo dolgo živi!

Včasih sprašujejo stare ljudi, kako jim je uspelo dočakati tako visoko starost. Ponavadi omenjajo zmernost pri vsem, skromnost, gibanje, veliko dela in zmeren počitek ipd.

Pa poglejmo, kaj pravi 104 leta star gospod Franc s Pohorja. Ne, ne bi si mislila, da ima toliko let!

http://klip.si/video-to-je-104-leta-star-franc-iz-pohorja-ki-je-s-svojimi-besedami-nasmejal-vso-slovenijo-14246

To je 104 leta star Franc s Pohorja, ki je s svojimi besedami nasmejal vso Slovenijo | Klip.si

V informativni oddaji Svet so predstavili zgodbo 104 leta starega Franca Peniča, ki si še vedno kuha sam in zase popolnoma samostojno skrbi. Njegov recept za tako dolgo življenje je, da enostavno ne smeš umreti. Prisluhnite besedam, ki so nasmejale celo Slovenijo! :D

Vsi ljudje bi radi živeli na vrhu gore ...

Ana Kos
16.08.2016 23:39 (Aug 16, 2016)
Spoznal sem, da vsi ljudje hočejo

živeti na vrhu gore,

niso pa ugotovili,

da je prava sreča v načinu,

kako človek doseže vrh.

(Gabriel Garcia Marquez
)

Sreča je v načinu, kako hoditi, kako priti na goro. Nikoli po truplih drugih, nikoli po žrtvah drugih. Nikoli po garanju drugih.
Samo s svojimi nogami, s svojimi žulji, s svojim potom ... S svojim trudom.
Tako je pošteno.
In seveda lahko hvaležno sprejmemo roko brata ... (Kako se rada spomnim roke svojega bodočega moža, ko me je bilo strah v strmem ledenem ozebniku Jalovca!)
Na marsikateri vrh lahko pride (premožnejši) človek brez posebnega truda ... s helikopterjem, z žičnico ... Vendar najbolj osreči prigaran vrh (če ima človek zdrave noge).
Vsak človek ima pravico do sreče. Čisto vsak.
A pot do nje ni vsaka dobra. Pravzaprav dvomim, da je potem tisto sploh resničen mir ... sreča ...
Človek se zgošča tudi s tem, ko je trd do sebe, ko ne popušča lenobi, čustvom, ki bi ga vlekla k tlom, išče pravo pot ... vsak trenutek, vsak dan.
Lahko gre po neki

Kdaj sme človek drugega človeka gledati zviška?

Ana Kos
16.08.2016 15:27 (Aug 16, 2016)
Spoznal sem, da človek

sme drugega človeka gledati zviška samo,


ko mu pomaga, da se vzpne.

(Gabriel Garcia Marquez)

Kako mi je všeč ta misel!
Koliko je tega zviška gledanja! In tisto ni dobro.
Navsezadnje pa tisto gledanje zviška, ko človek pomaga drugemu, da se vzpne, v resnici sploh ni gledanje zviška - saj gledati zviška je bolj notranja drža kot zunanja.
Če me nekdo vidi zviška, ker je fizično višje, in mi ponudi roko, mi je pa samo lepo. In roko sprejmem, če jo potrebujem.
Tisti, ki je zgoraj, ne poniža tistega, ki je spodaj -
če je v tistem zgoraj ljubezen.

Sprazniti (samega sebe) in na novo napolniti

Ana Kos
13.08.2016 08:22 (Aug 13, 2016)

Si predstavljate prazen prostor, morda hišo ali le sobo, morda vrt ... in ga potem skušate čim lepše napolniti?

Včasih sem rada gledala razne rešitve, ki so jih ponujali arhitekti. Tudi jaz sem rada razmišljala o možnostih. Narisala sem na gore načrtov ureditve hiš/e, sob/e, kuhinje, vrta ... (In z otroki, ko sem se igrala z /lego/ kockami, sem vedno ustvarjala hiše in gradove in vrtove ...)

Mislim, da sva z možem tudi pri nas doma domislila razne dobre rešitve ... ko je človek stalno v prostorski stiski in  mora čim bolje izkoristiti prostor, ki ga ima na voljo (marsikaj je bilo izdelano res prav na centimetre, da ne rečem milimetre).
Midva in kasneje mi, vedno več (le najmlajši se nikoli ni selil), smo se precejkrat selili.
Na začetku je šlo najlažje, ko sva svoje stvari zbasala v nekaj vrečk in odšla drugam. No, le knjige so bile od težjih stvari. Pa kakšna kastrola.
Kasneje je bilo vedno več vsega, sčasoma že tudi kakšen kos pohištva, pralni stroj in še kaj.
In ko se človek seli na ve

Ko zaodmeva v prostoru - po pospravljanju

Ana Kos
12.08.2016 10:56 (Aug 12, 2016)

Ljudje smo zelo različni, tudi glede pospravljanja.
Eni zelo veliko stvari zavržejo, brez razmišljanja, brez samospraševanja zmečejo marsikaj stran. (Kaj vse sem že videla!)
Eni takoj vse pospravijo. Vsako stvar na svoje mesto.
Smo pa tudi čisto drugačni. Taki, ki se nam zdi narobe stvari, ki so še dobre, vreči stran.
Ja, trdim: prav greh je vreči stran kaj koristnega.
Ampak včasih je težko najti človeka, ki bi mu nekaj določenega koristilo.
Potem pa doma skladiščimo vse mogoče.
In to ovira pospravljanje, saj je potrebno pri temeljitem čiščenju premakniti ogromno stvari.
In to je pravzaprav šara, odvečno, nekaj, kar jemlje prostor.
Kako se spominjam znanke, ki je rekla, da je dobila raka, ker ji je zmanjkalo zraka v stanovanju.
In jaz, ki tudi živim v prostorski stiski, prav podobno čutim ...
Ni čudno, da na Primorskem spim zunaj, če le ni premrzlo ali če pošteno ne dežuje.
Tako lepo je imeti za strop nebo!

No, in te dni sem precej temeljito pospravila našo primorsko kuhinjo. V njej je (bilo) tis

Taksist in starka – zgodba o potrpežljivosti

Ana Kos
10.08.2016 23:45 (Aug 10, 2016)

Zgodba, ki sem jo dobila po e-pošti, vredna je postanka in razmisleka ob njej:


Pred dvajsetimi leti sem se preživljal kot taksist. To je bil kavbojski način življenja, hazardersko življenje človeka, ki ni hotel imeti šefa, ampak biti neprestano v gibanju, nekoga, ki začuti vznemirjenje meta kock vsakič, ko se novi potnik usede v taksi. Ko sem sprejel to delo, nisem računal na dejstvo, da je vožnja taksija tudi delo duhovnika. Ker sem v glavnem vozil nočno izmeno, je moj taksi postal spovednica na kolesih. Ljudje so vstopili v avto in se usedli za mano kot popolni anonimneži in mi pripovedovali svoje življenjske zgodbe.
Bili smo kot tujci na vlaku, ki smo med drvenjem skozi noč odkrivali intimne podrobnosti, za katere ne bi niti sanjali, da jih lahko zaupamo komu izven okrilja noči. Srečaval sem ljudi, katerih življenja so me navdušila, oplemenitila, nasmejala, razjokala. Vendar pa se me nobena od teh situacij ni dotaknila tako, kot ko sem v topli avgustovski noči peljal neko starko.
Od

Kako sem zdaj lepa :)

Ana Kos
08.08.2016 23:35 (Aug 08, 2016)

Prijazen glas po telefonu: "Kličem iz salona ..." Ne razumem imena salona. "Za vas imamo posebno ponudbo, nego obraza, to darilo vam podarja vaša prijateljica ..." Pove ime. Kako se je ona pa prav name spomnila! Saj se že cele mesece nisva videli! "Bila je pri nas in je bila zadovoljna; ali vam ni nič sporočila?"

No, tako mi ženski glas prijazno razlaga njihovo ponudbo ... pravo darilo zame. Pravim, da nimam časa. Niti za zastonj darilo nimam časa. (Kar je pravzaprav grozljivka! To o nečasu.)

"Vas pokličem čez nekaj dni."

"Prav," hitro rečem. Samo da zdajle ne :)

"Ampak zakaj je moja kolegica dala njim mojo številko!?" razmišljam. Ko sem zamenjala številko, sem še kako gledala, komu jo dam in poleg tega nikjer, kjer je potrebno dati svojo telefonsko številko, nočem sodelovati - razen če gre res za uradne podatke (npr. v šolah svojih otrok) ali pa svojim najbližjim. "Ni prav, da kdo kar da naprej mojo številko!"

Potem se spomnim, da je to verjetno isti salon, kamor so me vabili pred m

Oddaja Posebna ponudba :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija

Brezplačna promocijska akcija za kozmetično nego, ki jo ponuja družba L'amorage, se lahko za uporabnice konča bistveno dražje od pričakovanega - tudi z računom 1.590 evrov za izdelke in/ali ...

Iz mojega otroštva ... včasih mi je žal, ker nam odrasli niso več pojasnili ...

Ana Kos
04.08.2016 00:33 (Aug 04, 2016)

Pogovarjali sva se z eno gospo ... in kar naenkrat je začela pripovedovati o nekaterih stvareh, ki so jo obremenile kot otroka. Presenetila me je njena zaupljivost. Omenila je, kako se ni postavila na neko sošolko, ko so ji sošolci dali en neprijazen vzdevek, ki se je potem dekleta držal cela leta. Pa še par drugih stvari je omenila.

Rekla je, kako bi rada nekatere od teh ljudi iz davne preteklosti še srečala in jim povedala, da ji ni vseeno za takrat nekoč.

Ja, mi otroci ... Tudi jaz imam nekaj takih spominov, ki mi niso v čast. Lahko rečem le, da mi nihče ni rekel, da je grdo, če je kdo izločen iz neke skupine.

Spominjam se, kako smo otroci izločili iz svoje srede fantka, ki je bil drugače oblečen (beri: lepše od nas, moderno ...). Nekateri moji vrstniki so celo še bosi šli v šolo (pa ne vem, ali čevljev res niso imeli ali pa so se afnali), potem je pa bil ob nas en fantek, ves zlikan in v najlepših oblačilih. Spominjam se, da smo oponašali sošolko, ki je drugače govorila kot mi .

S starimi sošolci

Včeraj smo imeli obletnico valete! 40! Kakšna številka je to!

Rumena muca

Ana Kos
03.08.2016 00:59 (Aug 03, 2016)

 

prijazna rumena muca

na oknu stare hiše

prav žalostno gleda

 

morda si pa tudi muca

tiho solze briše

ker odšla je soseda

sama samcata ostaja

okrog nje je vse tiše

muca na oknu poseda

Jagoda rdečka

Ana Kos
02.08.2016 12:26 (Aug 02, 2016)Ne, ni tolikšna jagoda, kot je na slikci - a ne bi imela nič proti! In ja, jagod pravzaprav zdaj ni več, ampak slikca ne zastara, menda.In tile cvetovi vrtnice tako silno dišijo! Kupila sem cvetočo rastlino, da sem preizkusila od blizu, če diši!
In ja, je dišala, in zdaj diši doma že nekaj let! A spotoma iz trgovine me je špikala v rit, ko sem jo peljala zadaj na kolesu :) Ampak za lepoto človek rad potrpi :)

Nevestica

Ana Kos
01.08.2016 10:05 (Aug 01, 2016)

Nevestica je pognala mnogo novih listov in poganjkov in ponovno razprla svoje tako dišeče cvetke. Omamno je zadišalo. Hana ureja rastlino, spelje dolge poganjke po opori in in se veseli življenja, ki kipi iz rastline.

Nekaj let že ima nevestico ... In vedno znova jo spominja na bolnika, ki je imel ob sebi cvetoče rože, same take z belimi cvetovi. Tedaj je Hana zvedela za nevestico. Dolge poganjke večkrat oblikujejo v krog, v venec ... v dišeč venec za na glavo nedolžne deklice ...

Mnogi moški imajo zelo radi rože, čeprav pogosto velja, da so rože za ženske.

Ampak ko je človek v težkih preizkušnjah, kot huda in ponavadi neozdravljiva bolezen je, morda postane nekoliko podoben ženski, čuteči, razmišljajoči?

Postane podoben otroku s čistim srcem?

---

Ko sem iskala informacije o nevestici (Stephanotis floribunda; doma je na Madagaskarju), sem zvedela, da obstaja tudi "ženin", in ženin ima modre cvetove.

Pesem bolni gospe

Ana Kos
30.07.2016 12:44 (Jul 30, 2016)

Gospa je razburjena. Zelo. Kaj neki jo muči, se vpraša Hana. Kako lahko pomagam, kaj lahko naredim, da se bo umirila? Bolnica hitro hodi sem in tja, govori sama s seboj precej nerazumljive besede, Hana jih nikakor ne more povezati s tem, kar vidi. Kaj neki se dogaja v glavi razburjene gospe?

Prime jo za roko, gospa se otepa. Hana poprime, prime jo na trdo, da se gospa ne more izmuzniti in jo počasi vodi k njeni postelji ...

Trdno jo drži, kajti gospa hoče po svoje. Hana ve, da se mora gospa zdaj umiriti, sicer bo še bolj razburjena in lahko tudi pade.

"Utrujeni ste, tako zelo utrujeni. Nekaj vas muči ... jezi ... Žalostni ste ..."

"Jokala bom ..."

"Prav, kar jokajte. Če je človek žalosten, joka ..."

Gospa zahlipa.

"Tako je, ko je človek žalosten ... Tudi jaz sem včasih zelo žalostna. Zelo zelo žalostna."

"Vi tudi?" se zavzame bolnica. Vendar ostaja jezna, trda, ostra, nepredvidljiva ...

"Tudi. In midve greva zdaj k vaši postelji ... sedli boste, se vlegli ... počivali, boste videli

Pes, prijatelj :)

Ana Kos
29.07.2016 00:29 (Jul 29, 2016)

V mojem otroštvu smo imeli doma psa. Imela sem sicer zelo rada domače živali, ampak pes ni bil kakšen poseben ljubljenček. Moji ljubljenčki so bili predvsem mački pa kokoši pa krave in telički ... Od mačk sem vedno imela polno praska, prav tako od kokoši, ki sem jih prenašala okrog, one se pa niso vedno počutile dovolj varne ali pa jim pač ni bilo do mojega naročja. Spominjam se hrapavega jezika naših krav, ki so me lizale in je to včasih meni prav dobro delo. Sploh, kadar so me "praskale" prav tam, kjer me je srbelo :)

No, imeli smo tudi psa, ampak pes je bil - tako kot tedaj bolj ali manj povsod tam okrog - na verigi pred hlevom. Prinašali smo mu jest tisto, kar je ostalo nam (smo pa tudi mi jedli zelo skromno), včasih smo mu otroci dali tudi ogrizke in podobno, pa jih je pojedel. No, seveda je kdaj pa kdaj dobil tudi kakšno kost, ampak res le redko.

Ko sem mu prinašala jest, je ponavadi skakal na nas, meni je bilo pa to zelo zoprno. Revež ubogi, pravzaprav je bil precej sam, pa še

Pes v pregretem avtomobilu: kdo je zatajil? In kako ravnati v prihodnje? | Pes moj prijatelj

Pes moj prijatelj je najbolj priljubljeno spletno mesto ljubiteljev živali: oglasi o izgubljenih in najdenih živalih, pasje novice in zanimivosti, dobrodelne akcije, slovenska društva in zavetišča…

Če imamo preveč, nas popelje do praznine

Ana Kos
28.07.2016 08:09 (Jul 28, 2016)

"Ne vzemimo več, kot potrebujemo, kajti preveč nas popelje do praznine." 

(Karel Gržan)

-

Kako res je to, čeprav nelogično.

Vsaj tista običajna logika je taka: blagor ti, ko imaš to in to in to.

Ampak ni nujno, da to res prinaša srečo in mir v srce ... Ponavadi ga ne ...

Če imamo preveč vsega, smo prenapolnjeni, ni prostora za nič ... niti za svobodo ne ... "Preveč" nas utesnjuje, veže, nam jemlje prostor, nam jemlje dih ....

In potem nismo notranje polni ... pač pa prazni ... morda ni prostora več niti za čisto in neobremenjeno hrepenenje ...

Ata

Ana Kos
27.07.2016 07:58 (Jul 27, 2016)

En kratek zapis izpred dobrega leta:

"Zjutraj po neprespani noči sem pred peto uro odprla vrata moje rojstne hiše ... rdeče nebo! Kako silno lepo je! sem pomislila! Kako lep dan se začenja.
Z atom sem prebedela noč, ata je težko dihal, kako težko ... jaz sem bila z njim.
Pred nami je nov dan ... le kaj nam bo prinesel?
Kasneje je prišel župnik in smo skupaj molili za ata. Poleg nas odraslih je bilo tudi devet vnukov!"

Oh, tisto nebo!

Kako lepo je bilo.

Tako je v življenju včasih hkrati skupaj toliko lepega in hudega, težkega.

Ata že dlje časa ni mogel več glasno govoriti, le šepetal je še, komaj kaj smo uspeli slišati ali celo res razumeti, ko je govoril.

A to noč je govoril, veliko govoril, večinoma nisem razumela besed, ker je govoril zelo nerazumljivo. Ampak vmes je parkrat zaklical: "Mami moja!" S čistim glasom, neverjetno jasno. Kako je šlo do srca. Gotovo je čutil hudo stisko, da je klical svojo že zdavnaj pokojno mamo. Jasno mi je bilo, da kliče svojo mamo. Kakšno stisko je ču

Oglasi

izdelujem lesene bazene po želji cena po dogovoru vse informacije na gsm

Kategorija: Bazeni

Cena: 1500 €

talno ogrevanje je nizkotemperaturno ogrevanje, ki je primerno predvsem za novogradnje. uporabi se lahko kot samostojno gretje ali v kombinaciji z radiatorji. za več informacij o talnem gretju se obrnite na podjetje inštalacije štrus.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

vas zanima kakšno je najboljše varčevanje z energijo? potem obiščite spletno stran porabimanj in si poglejte kako lahko privarčujete pri porabi električne energije.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

4390.) zbogom, liberty bell

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

2408.) matura

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 14.99 €

4056.) baree kazanov sin

Kategorija: Družboslovje

Cena: 8.99 €

6840.)  filmska vzgoja

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

1778.) zbirka nalog za srednje šole matematika

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

rešitev za vaše finančne težave to je priložnost za vas, da prekine vaš težko finančno stanje. nič ne boš probleme imate in težave, v katerih najdete v tem trenutku. jaz sem posamezne švica, ki postavlja na razpolago kdorkoli resno posojila vseh vrst. ste lahko kontaktirajte me, če ste v stiski. bi vas spomnil, da vsaka oseba, dobrega imena, ki bo dodeljena v naši knjigi shranjevanje "imeli ne obžaluje. pričakujemo, da vaše zahteve za vas izpolnjujejo. pridruži se mi po pošti: borut.martin@gmail.com

Kategorija: Ostalo

Cena: 5000 €

rešitev za vaše finančne težave to je priložnost za vas, da prekine vaš težko finančno stanje. nič ne boš probleme imate in težave, v katerih najdete v tem trenutku. jaz sem posamezne švica, ki postavlja na razpolago kdorkoli resno posojila vseh vrst. ste lahko kontaktirajte me, če ste v stiski. bi vas spomnil, da vsaka oseba, dobrega imena, ki bo dodeljena v naši knjigi shranjevanje "imeli ne obžaluje. pričakujemo, da vaše zahteve za vas izpolnjujejo. pridruži se mi po pošti: borut.martin@gmail.com

Kategorija: Ostalo

Cena: 5000 €

  nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo fsbo moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, čas trajanja odplačevanja 1do 20 let na odvisno od zneska posojila. pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo. ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za več informacij če vi potreba to email: borut.martin@gmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 5000 €

zdravo mi smo združenje vlagateljev; smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplačila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. kredit dodeli kdor zasluži določen mesečni dohodek. imajo kapital za posojil za kratkoročno in dolgoročno od 5000 evrov  do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za več informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: borut.martin@gmail.com

Kategorija: Delo

Cena: 5000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj