Rimske Toplice - Zavajanja in neresnice Draga Zupana

Objavil/a SKO skupina kazenska ovadba, dne 2014-03-02 ob 12:49:43

Pri nas morajo biti stvari prikrite preko plačanih oseb, karkoli že "elita" naredi. Takšen je primer nekega Draga Zupana, ki že 18 let sedi pri koritu marmelade Rimskih toplic in je pred dnevi pljuval čez našo skupino, češ, naši podatki so neresnični. Pa so povzeti zgolj iz 10kg dokumentacije od leta 1997 naprej. Se splača prebrati, kaj smo poslali Uredništvu dela in zakaj! Imate tudi vi zanimive podatke o kakšnem slovenskem stečaju, ki ni imel druge podlage kot pohlepnost te iste "elite" Stopite z nami v stik in z veseljem se bomo posvetili še novim razkritjem umazanih igric!

Uredništvu Dela, Mateji Babič Stermecki!

 Pred dnevi objavljen članek v Delu, kjer večinoma korektno povzemate Zahtevo Skupine Kazenska ovadba, ki smo jo Vladi in vsem poslancem poslali v povezavi z zelo umazano pred in stečajno igro v Rimskih Toplicah, pa žal vsebuje zelo veliko neresnic in javnosti prikritih zavajanj s strani večnega prisklednika v Toplicah Draga Zupana. Zato vas prosimo, da objavite tudi naš odgovor na njegove neresnice, ki jih pred izidom članka nismo mogli predstaviti in nam Drago Zupan niti na misel ni prišel kot možni sogovornik, brez verodostojnega statusa pooblaščenca Rimskih Toplic. Ali pač, prikrito?

Drago Zupan je večni vpletenec v Rimske Toplice že od leta 1996, ko je 25. oktobra kot predstavnik KS imenovan v državno komisijo, ki naj bi oživila Rimske Toplice. V dveh letih niso naredili nič, zgolj pripravljali postopek za prodajo »pravi« osebi. En mesec pred Zupanovim nastopom v komisiji  je tedanji Fakinov predhodnik v ZZZS generalni direktor Košir sprejel namero, da se Rimskim Toplicam dodeli 60000 rehabilitacij dnevno preko državne inštitucije, kar pomeni 164 oseb dnevno, Ministrstvo za finance pa je potrdilo finančna vlaganje v morebitna popravila objektov. Že tedaj Toplice ne bi niti sanjale o stečaju, pa je bil tudi Drago Zupan proti. Po dveh letih je neučinkovita komisija preimenovana v medresorsko in Drago Zupan je bil spet v njej. V tem času se je za investitorja prijavila celo Celjska bolnišnica z vsem znanim Samom Fakinom, ki pa seveda ni naredila nič in se je raje umaknila. Kaj je Drago Zupan mislil z nerealno cenitvijo, ki smo jo navedli, lahko samo ugibamo, zelo verjetno pa je imel v mislih cenitev iz leta 2003, ko je današnji javnosti znan in Zupanu velemojstrski cenilec Murko ocenil Rimske Toplice na neverjetnih 1€, prav ste prebrali – en evro! Ta cenitev bi bila za Zupana zelo ustrezna iztočnica! Murko pa je sicer  isti cenilec, ki je 11 let kasneje in tri mesece po Dolamičevi zrežirani prodaji Toplic naredil spet naročeno cenitev, tokrat, spet neverjetno, je znašala natančno toliko kot s strani Dolamiča določena kupnina za slamnatega Rusa – 8,5 milijona €.

K tej ceni razvrednotenih Toplic se vrnemo kasneje, najprej je treba nadaljevati z Zupanovo zgodovino, ki je vse prej kot verodostojna. Kot predstavnik KS  in državnih komisij je vedel, da je leta 1999 Občina Laško sprejela namero, da spremeni nezazidljivost Parka v Toplicah v zazidljivega, za 30 zasebnih hiš, kar so potem leta 2006 tudi potrdili z občinskim aktom. Pa je bil Zupan takrat in danes tiho.

Že leta 2000 je bil objavljen razpis za prodajo Toplic, kot si je takratna elita pač želela, a na razpis sta se prijavila dva ponudnika – eden z denarjem in strokovno zdravstveno rehabilitacijsko ekipo in Barsos, pokojnega Barićevića, ki denarja ni imel. Zupan je bil proti prodaji ponudniku, ki je imel izpolnjene vse pogoje in bi Rimske Toplice do danes popeljal v povsem druge, cvetoče vode. Zakaj? Ker je že leta 1999 zahteval, da se Toplice prodajo »pravemu« kupcu, da se naravno vodno bogastvo in park s koncesijo preneseta na zasebnega lastnika. Zato je bila sklenjena z Barsosom predpogodba, vendar Barićević v 50 mesecih gostovanja v Toplicah ni uspel pridobiti niti bančne garancije za kupnino. Pa to Zupana sploh ni motilo, čeprav je vedel prav vse, saj je iz zapisnikov razvidno, da se je udeleževal vseh sestankov. In kar je najbolj žalostno, le kdo je v prav tem obdobju nekaznovano odnesel številne umetniške predmete, od slik do kipov? Do zadnjega! Celo dva poslanca iz tega obdobja sta javno izjavila – Rimske Toplice so opustošene in pokradene!! A Zupan naj bi v tem času skrbel kot čuvar  opustošenih objektov pa ni ničesar preprečil.

Z nastopom novega direktorja Brečka, po razdrtju predpogodbe z neresnim Barićevićem konec keta 2004, je hotel biti njegov pomočnik a bil zavrnjen. Zato se je njegova dvojna igra s prozornim zaključkom stopnjevala. Najlepša je Zupanova izjava 1. junija 2007 za Novi Tednik – naredite mi iz Rimskih Toplic Monte Carlo.

Nato v igro v letu 2011 vstopi pravi Zupanov igralec, Boris Dolamić in vse njegove poteze so v pravi smeri, seveda le za Zupana in izbrane. Zato je nedopustno navajanje Zupana v članku, da zaposleni podpirajo Dolamiča, kajti to je največja neresnica in nihče, razen dveh oseb, ki jim je Dolamić v času stečajnega prevzema celo zvišal plačo (???), nima pozitivnega mnenja, nasprotno, zgroženi so. Vendar mobing in izjemni pritiski so jih prisilili v molk, le nam so zaupali s prošnjo, da ne navajamo imen. Sledilo je načrtno razvrednotenje Rimskih toplic, vse brez zakonskih podlag preko »pravih« finančnih podjetij

Ob koncu se ustavimo le še ob Zupanovi podpori prodajne cene! Še spomladi leta 2011 je bil zaključen objekt Rimski dvor in vreden 37 milijonov €, iz našega davkoplačevalskega denarja, je decembra istega leta ta vrednost zaradi izjemnega dela FK Finance iz Ljubljane ovrednoten le še na dobrih 5 milijonov. Pa ponovna pisna odločitev Vlade leta 2011, da je treba vzpostaviti trajno sodelovanje med Toplicami in ZZZS, česar Dolamić ni hotel podpisati in s tem namerno oškodoval Toplice  za leti 2012 in 2013! Za Zupana je to verodostojno, tudi za njegovo eno do tri člansko Skupino Za kaj že? In Zupan je še vedno, tudi po 18 letih enako glasen, a vedno bolj prozoren. Nepojmljivo je, da vsi mediji najprej obvestijo Zupana, če prihajajo v Toplice, pa smo lepo razložili, da ni nikoli naredil nič koristnega, nasprotno, skozi svojo povsem zavajajočo aktivnost je Toplicam izjemno škodil, sedel na vseh sejah in se je zgodil Kolaps Rimskih toplic! Kot bi bil že 18 leto piarovec »prave« elite, ki hoče in je očitno dosegla olastninjenje Rimskih Toplic zase!

Hvala za sodelovanje

Skupina Kazenska ovadba

Lj., 2.3.2014

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
antonija
0
Apr 09, 2014
Čestitam, skupini Kazenska ovadba, ki v tej zadevi slovenčkom predstavlja "svojo resnico". Lepo bi bilo, če bi pogledala malo čez plot in predstavila še drugo resnico.Ker ste v skupini strokovnjaki, ki bi bilo prav, da pravilno zapišete Rimske Toplice. Zelo je moteče, da pišete toplice z malo začetnico.
#4
R.I.T.
0
Mar 02, 2014
Žabjek, veliko si upate s takšnim pisanjem, tu bodo še padale tožbe.
#3
Zlatko Herncic
1
Mar 02, 2014
vincit omnia veritas »resnica premaga vse« in veritas odium paret »resnica ustvarja mržnjo« in veritas omnia vincit »resnica premaga vse stvari« in veritas vos liberabit »resnica te bo osvobodila« in veritatis oratio simplex est »enostaven je govor resnice« in concordia cum veritate »v sožitju z resnico« in fortis est veritas »resnica je močna« in vino veritas »v vinu je resnica« vse to nam pomaga v boju proti zipanom, dolamičem in ostalim grabežljivcem...pika
#2
Jaka Lumbar
1
Mar 02, 2014
Voluharji spodjedajo Slovenske korenine.
#1
SKO skupina kazenska ovadba
SKO skupina kazenska ovadba
Objavil/a 2014-03-02 12:49:43 (Mar 02, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Elen Twrdy tudi nadzornica v Primorskih novicah
ZPS navdušena nad TISA in TTiP, korporacijskim grobarjem!
SKO: Za Slovenijo bo poguben sovražni dolg 28,8 milijarde!
Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Parlamentarni poslanci in bodoči – dokažite vsaj enkrat vaš odnos do ljudstva!
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?
DVK naj razkrije ozadje volitev za EU parlament!
Senka Pličanića vprašajmo pred EU volitvami
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

predplačniški paket pri a1 vam omogoča, da lahko že za 5€ na mesec prejmete 1000 enot, ki jih lahko po želji porabite za klice, sms ali pa prenos podatkov. več o samih paketih: https://www.a1.si/predplacniski-paket/a1-simpl

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Kontrola dostopa time&space podjetja špica je učinkovita rešitev za vsa podjetja katera želijo imeti enostaven in hiter vpogled prihodov in prisotnosti svojih zaposlenih. več o tem lahko najdete na naslovu: 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

do you need a business loan, a personal loan, an automatic loan, an agricultural loan, or project financing? this company is certified and established to support the public, businesses and also individuals. we offer loans to different parts of the world. at 2% interest rate, contact us now via our email address   (kimberlyfinancegroup@gmail.com)     whatsapp number: +12174870925

Kategorija: Delo

Cena: 99 €

gostovanje z mobilnimi telefoni več ni tako drago, kot je bilo nekoč. še posebej kadar govorimo za gostovanje v eu. večina mobilnih paketov že vključuje vse storitve, ki jih lahko koristite tudi v tujini. več o tem koliko vam v katerem paketu česa pripada pa najdete na naslovu: https://www.a1.si/tujina/gostovanje-v-eu

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2751.) alkoholno omamljen -  jože ramovš

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

5363.) il kung - fu - cesare barioli, knjiga je v it jeziku

Kategorija: Humanistika

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj