Članek
Pisna izjava kot dopolnitev kazenske ovadbe zoper neznane storilce
Objavljeno Feb 26, 2014

Pomembna informacija za vse prijavitelje in podpisnike naše OVADBE št. 1

Prizadevanja Skupine Kazenska ovadba so obrodila sadove. Kolesje institucij organov pregona, ki so v naši državi zadolžene za tovrstno ukrepanje, se je premaknilo v tisti smeri, ki smo jo začrtali v sami kazenski ovadbi. Po dosedanjih ugotovitvah in uradnih odzivih so organi pregona našo ovadbo vzeli zelo resno in prvi ukrepi so že zaznani.

Tako je zaenkrat nekaterim Policijskim upravam v Sloveniji s strani pristojnih tožilstev naloženo, da kriminalisti ali policisti opravijo informativne razgovore s podpisniki Kazenske ovadbe z namenom v predkazenskem postopku pridobiti še dodatne relevantne podatke o utemeljenih sumih storitev kaznivih dejanj, ki smo jih podali že v osnovni kazenski ovadbi. To je ustaljen postopek dela policistov in kriminalistov in ne sme biti vzrok preplaha vseh nas, ki smo ovadbo podpisali in podali na tožilstva. Z nami bo opravljen razgovor izključno v svojstvu pričanja, oziroma ustne potrditve tega, kar smo zapisali v kazenski ovadbi. V izogib kakršnimkoli nesporazumom, neprijetnosti ob obisku policije, zmedenosti ali pa negotovosti ob takšnem postopku, smo v skupini Kazenska ovadba sestavili »pisno izjavo« kot dopolnitev kazenske ovadbe«, v kateri je navedeno vse tisto, kar bi drugače lahko policistom ustno izjavili.

Ta pisna izjava je namenjena vsem tistim, ki se boste odločili ali pa ugotovili, da vam bo ustni zagovor delal določene preglavice. Izjavo boste kratko malo pred obiskom policistov natisnili, izpolnili osnovne, osebne podatke in jo podpisali ter izročili policistu, ki bo z vami takrat opravljal postopek informativnega razgovora. Seveda ta pisna izjava ne bo zavezujoča za vse tiste, ki bodo želeli policistom podati ustno izjavo. Priporočljivo je, da vsi tisti, ki boste to nameravali, podate čimveč informacij, ki se nanašajo na vsebino kazenske ovadbe, hkrati pa dodate še morebitne druge informacije, ki so vam znane, pa niso zajete v kazenski ovadbi, saj bomo le na ta način še dodatno stisnili obroč okoli vseh tistih, ki so neposredni povzročitelji sedanjega negativnega stanja naše države. Celotna vsebina navedene »Pisne izjave« je dostopna pod spremnim tekstom in pripravljena za neposredno tiskanje.

PRILOGA:

Dopolnitev kazenske izjave (pisna izjava) (doc)

PODPIŠI OVADBO ZOPER NEZNANE STORILCE >>>